Talán 350-ért vették a Mészárosék? Onnantól az emelkedés a konzum -opus hypenak volt köszönhető, sokan azt gondolták, hogy ez akkor az ingatlanos láb és ide jön minden, a Pancho arenától kezdve. A másik kettő példáját nézve lehetett volna valami hasonló dolog, de végül nem lett... (by Morgan Freeman)
Most olvasom a telexen, hogy kilőtt a Budapesti Ingatlan piac!Emelkednek az árak.Remélem felfelé húzza majd az iroda piacot is szépen lassan.Az Appeninn ingatlan állománya sem gombokat ér.
Itt teljesen másképp lehetne levezényelni, de szerintem nem jönnének ki rosszul a kisbefektetők a történetből. --- 750-en állunk. Mikor legutóbb ez volt az árfolyam a cég kb. az 1/5-ét érte. Aki akkor vette, annak elméletileg most 3500-at sem kellene sajnálni érte. 🤔😀
A szit és az indotek mérete miatt csak kibocsátással kombinálva lenne megoldható. A vevők pedig jellemzően nem balek kisbefektetők lennének, hanem ~200 milliárdnyi szabad tőkével rendelkező befektetők, akik hajlandóak egyenként 5% alatt maradni a 25%-os közkéz miatt- első körben az OTP ingatlan alapra és hasonló szereplőkre gondolnék. De ez csak bulvár, ne szaladjunk ennyire előre.
Reméljük így lesz, csak volt pár BÉT -es tőkeemelés, ami nem éppen a kis befektetőket védte, a felügyelet pedig nem tett semmit. Lásd Delta, amikor 78 filléren vettek részvényeket nagy emberek, mára pedig nyomuk veszett. A kisbefektetőknek meg hirtelen harmad annyit ért a részesedésük. Ezért fázom kicsit az ilyen apportos tőkeemelésektől.
A SZIT törvény védi a kisbefektetőket, a felvázolt lehetőséget éppen ezért kizártnak tartom, nem azért szerezte meg SZIT státuszt, hogy egy fúzió miatt elveszítse azt.
Hát nehogy. Behoz egy saját céget, ami messze nem ilyen nyereséges, neki kedvező értékeléssel és rögtön ugrott a mostani kedvező kilátás. Szvsz azt a kisreszvenyesek szívnák meg.
Már két Toka klub van? Az eredetiben engem is reklámoznak. Nem szoktam olvasni őket, de most bele lapoztam láttam, hogy több hozzászólásomat bemásolta a topik gazda. Engem ez nem zavar, csinálja ha ez örömet okoz neki. Ne kurd föl magad miattuk, teljesen felesleges, mondjuk a múltkori cirkusz óta 40 ft-ot emelkedtünk.
Appeninn Holding Nyrt.