Ébredjetek fel az álom világból. SZIT szabályok vonatkoznak rá a 2024.-es évben, tavalyi eredménye kb 110-130 Ft/ részvény, ennek a 90 %át kell neki kifizetni.,ez a jelenlegi árfolyamon 10-15 %-os osztalék hozamot jelent, ez reális elvárás lehet ez fölött már hátrányos a cégnek.
Azért mert ez egy speka részvény, ha osztalék részvény lesz, akkor fog stabilan felfelé menni. Mi pedig itt mindannyian spekák vagyunk, mind a pénzre spekulálunk itt.
Erstétől hívtak akkoriban ,ajánlott a tag részvênyeket,- rákérdeztem én is az App és Opus párosra,- úgy hogy már be voltam tárazva.Nem akart tudomást venni a kérdésemről.Sőt azt is mondta hogy nagyon egyoldalú a portfolióm.Na ez volt nekem a kontraindikátor.S még rávettem belőlük.Azóta 2.5* tem minimum.
Ez úgy néz ki, hogy először szavaznak a javasoltról, ami a tárgyévi eredmény legalább 90%-a. Ha leszavazzák, utána a menedzsment javasol valamit, amiről újból szavaznak és a gyakorlatban az a befutó. Gondolom én. Mindenképpen beszédes, ha a 90%-nal magasabbat terjesztenek elő, mert akkor annak valószínűleg megvan a támogatottsága.
Befektetők türelmetlenek! Én leszek az első, aki vesz ha kitőr felfelé és jön normális osztalékhír… mert sajnos múlt évben is megoldották, hogy nem lett… előtte ugyanígy ment a felspekázás itt!
..én a SZIT törvényben ilyet nem találtam! Most lehet hagytak valahol egy kiskaput a Ptk, jogok gyakorlására, de nem találkoztam a törvényben ilyennel! Annak idején itt kiveséztük pedig.. Tehát azt mondod, hogy előterjesztik a 90%-t és a közgyűlés leszavazza, majd kevesebbet fogad el? Te meg ellene szavazol majd? .. de akkor új javaslatot kéne tenni! Ott helyben? hmm nem tom...
Elég 1-2 negatív fundás hír, akar bármi kis napos tőzsdeszakás … elindítja a dominót! Amikor összezár egy háromszög mindig kilép valamerre… azért is másoltam ki innen, mert sok helyzetben lehet ezeket értékelni, valamikor trend erősítő, trend fordító jellege van! A forgalmi dolgok is alátámasztják a tézisem. Kár nincs rá short, kérdeztem a bankárom tudok e tőlük kölcsönözni Appot… csúnyán fogalmazott mit nem tartanak… az nekik nagyon speka.
Appeninn Holding Nyrt.