Az európai uniós Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz programjainak elindítására megszabott augusztus 31.-ei határidő rendkívül szigorú követelményeket támaszt a projektek megvalósítóival szemben. Mivel az Európai Bizottság által előírt végső kifizetési dátumok jogvesztő jellegűek, a tagállamoknak és a nyertes szervezeteknek azonnal meg kell kezdeniük a tervezett fejlesztések érdemi végrehajtását a források elvesztésének elkerülése érdekében. Ez a kényszerhelyzet különösen az olyan összetett, nagy volumenű infrastrukturális beruházásoknál jelent komoly kihívást, mint amilyenek a vasútfejlesztési programok.A kötött menetrend miatt kulcsfontosságú kérdéssé válik, hogy mi történik azokkal a kivitelezőkkel, amelyek már rendelkeznek többéves keretszerződéssel az érintett állami vállalatokkal vagy megrendelőkkel. Az ilyen meglévő megállapodások jelentős előnyt jelenthetnek ebben a helyzetben, hiszen a feleknek nem kell teljesen új, hónapokig tartó közbeszerzési eljárásokat lefolytatniuk a munkák megkezdéséhez. A már hatályos keretszerződések terhére lehívott egyedi megrendelésekkel és konkrét feladatkiírásokkal ugyanis azonnal és jogszerűen elindíthatók a kivitelezési fázisok, amivel értékes időt lehet megtakarítani az augusztus végi határidő teljesítéséhez.Ugyanakkor a meglévő többéves keretszerződések alkalmazása jogi és pénzügyi kockázatokat is hordoz magában, ha azokat az uniós támogatások szabályaihoz kell igazítani. A meglévő megállapodásokat alaposan felül kell vizsgálni, hogy a bennük rögzített feltételek, műszaki tartalom és elszámolási szabályok teljes mértékben megfelelnek-e a szigorú európai uniós elvárásoknak és auditkövetelményeknek. Amennyiben a keretszerződés nem nyújt elegendő rugalmasságot a projekt szoros ütemezéséhez vagy a speciális uniós indikátorok teljesítéséhez, úgy a feleknek szerződésmódosításra vagy végső esetben új, célzott pályázatok kiírására kell hagyatkozniuk, ami viszont veszélyeztetheti a szoros határidő betartását.
Kutatási és lefoglalási céllal érkeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. székhelyére tegnap.
Miniszterelnök Úrat leköpték.Nem tesz feljelentést.Én meg úgy gondolom, hogy a hatóságok tegyék a dolgukat és jó lenne ha elbeszélgetnének az illetővel. https://www.facebook.com/share/v/1GJftTEYB1/
Lehet, kötséges (mennyibe kerülhet?), de nem felesleges! Ha a hivatalokban nem dobták ki a bélyegzőket, vagy a megyetáblákat nem cserélik, csak matricázzák, nem is lesz olyan drága.
Köszönöm Kszsah Úr, elég jól van dolgom most hogy igy nem voltam 1 hétig.Tippmixet adtam fel 2 fröccs közt.Lenézek a csarnokba egy haverhoz ad egy halat.
Tisztelt Szieszta! Akkor is bántott, most is bánt főleg a költségessége és feleslegessége miatt... Szerintem akkor és most sem ez az intézkedés fogja megváltani Magyarországot, az egyes megyékben, városokban, falukban lakó magyar embereket...
Akkor ez nem bántott, mikor a vármegyés táblákra ment el ennek a tízszerese? Nagyon érdekes, mikor a fideszesek romulus milliós zsírleszívásán görcsöltek, közben lölö 200 milliárdos ajándékot kapott minden héten az államkasszából. Ahogy senkinek nem szúrta a szemét tiborc repülőrajtja, ahol minden nap megnyerették vele az ötöslottó fődíját, természetesen azt is közpénzből. Nekem is van fideszes barátom, több is és láttam náluk az agymosás hatását, a lila ködöt, hogy itt nekünk mindenki rosszat akar és csak orbán tud minket megmenteni, megvédeni. Ha előkaparnánk a védekező akciók költségét, rögtön visszajönne az a 20 ezer milliárd, ami államadósságként terheli a NÉPet és ezt mindent megtalálnák valamelyik csókos zsebében. Saját szememmel láttam a jó barátom repülőrajtját, mikor egy fideszes mellé bekerült strómannak, aztán ezáltal bekerült a fideszes piramis legaljára. Minden évben 2 új kft és csak úgy jöttek a jobbnál jobb megrendelések. Előtte az álma 200 ezer euró összekuporgatása volt, aztán jöhet a hátradőlés, FIRE életmóddal, most ezt fél év alatt megkeresi. Még mindig jó barátom, de nagyon megváltozott. Az egyszerűség mellett van egy olyan , "mi van, ezt te nem tudod? " újkeletű stílusa. Teljesen meg van győződve, hogy csak a tehetségének köszönheti a felemelkedését. Nem csak a szakmájában ér el sikereket, bármit intéz, csak egy telefon kérdése. Bejuttat MR re, elit csontkovácshoz, nagy emberek masszőrje is fogad, de a gyerkőcöd is bejut a BME re, mert még ott is ismerős van. Igaz, el kell menni 1-2 korrepetációra, ott beszélik meg, mit kell tudni a felvételin. De már ért a befektetésekhez és minden vállalkozáshoz, az adóoptimalizáláshoz. Csodálkozva bámul, hogyan lehet, hogy a legtöbb vállalkozás 10 %-os nyereség alatt működik, ő meg számlagyárat, meg elit adószakértőt fizet, hogy a magán költéseit rá tudja terhelni a cégre, így is 50%- feletti összeg marad meg nyereségként. Legyünk bátorak, ha jön a NAV majd intézkedünk. Addig is a konyhabútor meg a hálószobabútor megy a kft irodájába (ja , az a saját házában van, bérleti szerződéssel levédve), de a nyaraló teraszának teljes költségei is a könyvelőnél kötött ki. Hát igen, a terasszal megduplázták a nyaralót, mert azzal lehet kijátszani a zártkert beépíthetőségét. A klimatizált terasszal, padlófűtéssel.
Nekem is mind1 Vica.Olyan sokba nem kerül, szimbolikus.Kozben mennek ám a Ner szerzodesek felmondasai, csak itt Kanizsan is jópár dologról tudok....azonban ezek a neresek saját zsebbol nem szeretnek fizetni mert kolonféle eddig általuk támogatott dolog tamogatását állitjak le
Jó reggelt Toka Úr! Nekem teljesen irreleváns az elnevezés, de az vicc, hogy több milliók mennek el új táblákra, bélyegzőkre, állami szervek átnevezésére az adófizetők pénzéből....
A zebra húsa egy kifejezetten sovány, sötét színű, ízében a lóhúsra és a marhára emlékeztető vadhús. Mivel rendkívül kevés zsírt tartalmaz, az afrikai gasztronómiában és az egzotikus húsokat kedvelő konyhákban is leginkább lassú főzéssel, pörköltként vagy zöldséges raguként készítik el a kiszáradás megelőzésére.
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi