Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A sci alapkönyve egy adag nettó baromság meg máshonnan összeolozott szar. Semmi egyedi nincs benne és még a mormon könyve színvonalát semmi éri el, es 3-5 év Mici kiadta a javitott kiadást mert sok helyen nen volt megfelwlően szerkesztve meg hibák voltak benne , lol igazi fércmunka egy béna tudományos fantaaztikus írotól. Japán: azért azt remélem tudod, hogy a fórumban leírtak nem feltétlenül.képzik le egy ország, egy társadalom műkődését. Nagyon sok aspektusa van japának és a japánoknak amit hosszú évek alatt sem biztos megfejtesz még akkor sem ha Murakamit, Genji Monogatarit vagy Ruth Benedictet olvasól. Vagyis abból következtetni amit egy másik kultúrkör tgjai egymáaközött írnak mögöttes kukturális tudás nélkül elég félrevezető lehet. Lásd. Japánok nem biznak a kormányban....
Ha már felvetult az olaj kérdés. Venezuelai olajkeszletek annektálása lett volna Iránban is a célja Trump papának. Tudjátok olyan Ukrán és Venezuelai kevert taktika. Lett volna egy "fiatalok lázadása" az Iráni vezetése ellen , azaz ukrán akarom mondani "Iráni Majda"😉😉. Fiatalok sok mindenre kaphatók csak ügyesen kell tüzelni őket a külföldi ügynök proaagandistaknak akiket külföldről finanszíroznak., aztán lett volna ,jött volna a káoszba egy venezuelai forgatókönyv..😉 Hát ebbe most rabassztak. A neoliberal judeo nagymultu nagytőke . Sőt már Szaúdiakat se tudják védeni , a elszabadultakna dolgok. ....Most az orosz olajat is ki akarja uzni 100%vammmal Trump mögött hátulról irányító korok. Hogy legyen fedezete a dollár printelesnek , azaz a Petro dollár, de tök mindegy mert ha rezet vagy palladiumot, vagy platinát , barmi nyersanyagott akarsz venni a világban bizony dollárt kell ahhoz venni.khmmmmm. kivéve a kobalt A főnökei tudják ahogy a dollár mögött nincs fedezet csak visszafizethetelen adossag. Ezek háborút is ki fognak robbantani , EU meg szegény kutya lesz . Pomperj es pár hasonló hazai nagymenonek van USAban háza, ha jól emlékszem , de nekünk nincs . .... Lazadjon mar ez a EU nép, mert nagyon háborús pszichózis van..... Érzem , látom , ráérzek.....És nem tetszik hogy megint már harmadszor legyen világégés a judeo liberal nagytőke gazdasági érdekei miatt ...Anno OKTV top 3 történelemből középiskolában , már akkor észrevettem a háttér mozgatórugója T a háborúban. Ez üzlet , és mik csinálja uzketetkora középkor óta ??:) Ez is olyan Verdun felé lenne ,mert a mai világban pár hét alatt ki lehet önteni betonból a védelmi vonalakat mint most Donbasszban vannak., ami miatt az oroszok már sok ezért termobarikus siklobombat pazarolják el ,hogy áttörjek a vas beton védelmi övezetet . Oda hajthatnak 1 millió ruszki hadsereget is de nem mennének az beton gyűrűkön . Másik megoldás az atombomba de úgy e akkor sugarfertozott lesz a terület , bár már Z bevetette volna , az oroszoldalon vha lenne neki pár db szerintem .... Ruszkik viszont Donbaszt ujra akarják építeni nem. 50 ev múlva .. Szóval röviden a lényeg. EU szív, Ázsia szív, közel Kelet szív, USA meg a béke szigete ...de vazze mi itt vagyunk EU ban.it vagyunk , mi nem mehetünk a Nappa völgybe míg a világban lezajlik a pár éves totális háború. Kicsit elkanyarodtunk az olaj témától ,de nézni kell mi van az olaj mint áru ess reál hard asset mögött. Mik a mozgatórugók .pedig a 6 dolláros USaa benzin áraknál a a gazdaság beborul, meg ott is, de muszáj nyomniuk....
Figyelj, már csak tudom mit gondolnak a japánok , ha azt olvasom. Az meg , hogy miben fog változtatni kiderül .. De . Én is ez itt a lényeg . Ázsiai elemzőket nem árt olvasni mert egyrészt Ők hosszú távú folyamatokban gondolkodnak illetve náluk tényleg van tétje amiről mi beszélgetünk. Valamint Ők indítják a napot .. Nem mindegy , hogy rossz hangulatban indulunk—> szinte borítékolható az esés nálunk de inkább USA bán vagy jó hangulatban . BTC .. nincsen . Valamikor mikor bejött azt se tudtam mi az . Elkezdtem róla egy könyvet olvasni Na most bevallom úgy jártam a témával mint mikor alám a kezembe adta röhögve a Tom Cruise -féle Szcientológiak egyház alapkönyvét . Mondván okos gyerek vagyok értelmezzem. Feladtam..azt is ezt is . Szerintem ezek már Placi kategóriája 😂. Viszont jó elemző vagyok . Erre az évre komoly BTC összeomlást vártak , le is volt. doboz a kb 36 Kig. Aztán néztem jé tényleg de fasza esik . Pakk Papa izzadnat röhőgtem magamban…. Oszt megállt .. Nem is érdekelt . Pénzem nincs rá amúgysem . Axtán olvasgatok össze-vissza belökik hogy arany ezüst btc fel . Valami Nagyágyú angolul….De ami a legrosszabb nem követem nem vagyok ráhangódva . Gáznál is most kezdek nagyjából ráérezni a piacra .. Ja csak úgy leírom . Kostolanyinál olvastam a nagy spekulánsnál talán . Őt nem kell bemutatni .Volt egy ismerőse az kb mindig mindent tudott okoskodó Rt de mindig a végén be bukott . Meg volt egy ismerőse nem tudták hogy meg miért de mindig belenyúlt a tutiba . Megérzésbol. Mindenki megtalálhatja kicsit magát is meg a példaképének is pár százalékban a 3 ember közül 😂
S a lényeget , hogy mit tegyél akkor vagy előtte azt nem írod le ..😂. Szóval csíplek mint embert , amit írsz , elraktározom az agyamba—> de nem fogok pánikolni . Azt meg tényleg tanulság meg a piac alkalmazkodik. Persze kitörhet a válság írhatod hülye dumát löktem . Pedig pont az alkalmazkodóképessége miatt nincs még akkora válság mint amit Te elvárnál ..pont..
Egyet nem értesz . Aki rád hallgatott volna az rövid távon az nagy részt bukó shortokba ülne vagy reszketne a pénzén a párnaciha alatt . Elismerem az olaj lánggal a háború előtt jó pénzt húztam volna , de ha nem figyeltem volna már fele haszon kb bukott is volna . Másodrészt itt pont az lenne a lényeg az én elgondolások szerint hogy ne féljen senki a tőzsdétől, a korrekciótól mint a tűztől . Mert írhatsz Te akármit Te se fogod észrevenni a koknrét Crash közvetlen elő jeleit .mert kb nem is lehet . Csak utólag elemzik majd ki ..
Ugyanez a bajom a Zsidai féle holdos okoskodás idézésével is ..Sír hogy nem lesz likviditás . Ennyi . Azt menj vele amire akarsz … Vége mindennek . Azt telnek a hónapok lópikula sincs
Nekem goalkeeper 😉😂, beírásai áll csak egy bajom van . Az érdemi kereskedésnél , ahol a pénzt keressük , sok haszna nincs . Mert lehet nekem bármit írogatni de az én beírásaimmal ha valaki lekereskedte. akár részvényekkel is szinte mindenhol pluszban ülne .Főleg ha megtanulta a leírt dolgokat .. Na most keeper beírogassa a világvégéf . Oké . De nem írja hozzá hogy ez szerinte mikorra kb milyen árfolyammozgásokat idézhet elő.. Nem írja be hogy ezért meg ezért most wti longban vagyok leszúrásnál bővítsék spx short dax short stb .. persze lehet velem bohóc kód ő hogy számoljuk a napokat azt 2 hónap 6 nap múlva lesz 70 USD már nem jött be amit írtam . De ha már megy a síránkozás legalább ki kellene fejteni hogy melyik késztermék melyik iparágban okozhat korrekciót . Nándinlegalább levezeti mire számít ..😉
"Szia, bocsánat, szeretném megkérdezni, hogy te az amerikai hadseregnél vagy valamilyen pozícióban? " . Egyébként lehet, mert amikor itt mindenki az MOU miatt megkönnyebbült, meg pár dolláros hordónkénti szoros-vámról, meg békéről beszélt, már akkor mondtam, hogy pár hét múlva folytatódik a konfliktus szóval nem keletettem pánikot már bocss...és most sem keltek, ha nem tetszik, ami a hadszintereken folyik és ami nagyon valószínű, hogy következni fog, az a te bajod.
“ az északi orosz LNG- és olajszállítmányokat fogják támadni még a vak is látja, a KK-en meg új offenzíva készül, ami mindent lángaboríthat” Szia, bocsánat, szeretném megkérdezni, hogy te az amerikai hadseregnél vagy valamilyen pozícióban? Csak hogy ilyen bennfentes információkat tudsz…Vagy ha nem, akkor mire alapozod ezeket? Szerintem ez is felesleges pánikkeltés, mint amit már hónapok óta csinálsz…
"Azt 2-3 hónap múlva 70" . Oké, meglátjuk, szerintem meg nem.... legutóbb az MOU esetén ment le ~70-re pár napig, akkor se érdekelt senkit, hogy mi politikai és piaci valóság, csak hogy béke van....az hogy a szétlőtt infrát minimum 1-2 év helyrehozni, az elsüllyesztette hajókat pótolni kit érdekel.... . Az amerikaiak most telepednek be a hadsereggel grönladra, ahonnan majd az északi orosz LNG- és olajszállítmányokat fogják támadni még a vak is látja, a KK-en meg új offenzíva készül, ami mindent lángaboríthat, de semmi gond megyünk biodízellel, jah bocs kukorica sincs.... . A japán kormányban nem bíznak? Csak szólok, ez a kormány (és a következők) már nem is fog megváltozni, tehát a helyzet továbbra sem fog ott változni. . Remélem btc-ből vettél amikor még 2012-13 körül 80 BTC-volt egy pizza....azt akarom mondani ezzel, hogy még bármerre fordulhat a széljárás, mindig van lehetőség nagyot szakítani....
Azért ez kicsit máskép néz ki a valóságban, jelenleg Japánban a külföldiekkel szembeni ellenszenv nagyott erősödött. Ennek az oka elsősorban az overturizmus más részről az alacsonyabb képzettségű munkahelyekben megjelenő román, cigány, urdu, pakisztáni, stb. Valamint a magasabb - kek galléros - munkahelyekben megjelenő motivált japánul perfektül beszélő vitetnámi, fillipin, stb. mumkaerővel szemveni alacsony versenyképesség táplálja. Emelett egyre inkább észrevehető a kínai tőke intervenció amely olyan vadhajtásokban jelenik meg mint a lakók vegzálása , kikényszerítése alatomos eszközökkel egyes társasházakból mert nem az adott társasház többségi tulajdonosi köréhez tartozik, vagyis nem kínai. A fiatalok Fukusima utáni hosszú idejű rendszerrs földrengések pszihikai hatására és a szülői generációval és annak értékeivel szembeni ellenállás motiválja. Plusz az a tévképzet , hogy minek dolgozni majd influenszer leszek meg hasonló, persze ez is leegyszerüsítő de jóval összetettebb a probléma. Jelenleg nagyon erős társafalmi folyamatok vannak, amik alapjában változtatja meg majd japánt. De a jelen helyzetben japán versenyképessége a következő 20-30 évben mindenképpen esni fog.
Egész jól látod. Nem tudom hol olvasol igazi Janan kommentelőkét. De igaz. A Japán mentalitásba bele van nevelve, hogy a második világháborúban USA győzött. Sogunatus kora előtti időkbe a szamurajok busidojahoz vezethető vissza. Alarendeltek a Japán érdeket a nagy haboruban győztes USA nak. Ezt a Pláza hotel egyezménynek hívják. Aszt hiszem 1985?ben vagy hogy. Onnan omlott össze a Japán gazdaság es stagnal azóta is. Szóval kb stimmel amit mondasz de felnőtt 4k generáció a nagy háború óta és nagyon elegük van hogy 16 órát guriznek és nem jutnak egyről a kettőre........utaljak a gyenge USA seggnyalo politikai vezetőket . Japán fiatalsága is fel fog lázadni USA hegemonia ellen.... És akkor Vae victis. 😉 Anno a USA katonák Japán nők 10.000 it gyalaztak meg, hát sajnos ilyen előfordult a háborúban, de azt nem tudja a világ hogy egy japán meggyalazott nő nem él tovább mint egy európai nő és próbálja elfelejteni azt, hanem öngyilkosok lett,, sőt sokszor a ferjuk is a szegyentol. Így mostak a családon esett szégyent. Na mindegy, de igy érthető miért szolgálja Japán USA t oly szolgalalekuen meg most is. Nem ok nélkül mondtam hogy most a Japán politikát és a BoJ t figyelem. Ez nem mese,! hanem melyben húzódó strukturális toresek egyike
Na vajon miért állt itt meg az arany egy lélektani szint előtt .. hm. Mire vagy kikre várnak ?.. kápis ?… Hagyd a bojos faszságot ..😂. Persze tudjuk látjuk de . Kiveti az árfolyam a szemeket de mindenki tankönyvet magol.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)