Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Okos fiú vagy Nándi. De azért bebaszna ha ez így lenne a 66%:)pénzügyi matematikában!!!!!!!!! nincs ingyen ebéd valószínűség, hisz ellntmindana a valószínűségszámítás alapjainak. . Ha 66%-ra növeled a nyerési valószínűségedet mert oldalazásnál és emelkedésnél is nyersz a piaci arazás miatt a kockázat hozam aranyod viszont leromlik Ilyenkor sűrűbben nyersz igaz , kis összeget, de amikor az a fennmaradó 33% gebasz bekövetkezik mondjuk egy heves piaci szakadásnaal etc.... az összetett opciós struktúra sokkal nagyobbat veszíthet. Ui. Másikhoz. Az orosz Kínai tengely nyer meglatod meg kb 2 év Kína nemnanneklzqlja Sziberiat sem mert azért 6000 működő ismétlem működő!!!!!! atomrakwta az elég visszatarto erő. Ha Putyin Biden vagy Trump lenne, bevagotz volna már egy kisebb atomot Z Kijevi bunkerbe egy föld alá is behatolo oresnyikkel, de ő hosszútávra tervez. Nem ki irtani akarja az Ukránokat mint..............a kazar , hanem, majd magához edesgetni, mikor se gáz se benzin se kaja, se pénz se lesz Ukrajnában , akkor kelet felé fordulnak majd.... Persze ez is meg pár év lesz
Igen is meg nem is. Értem nagyjából az opciós piacot. De ahhoz hogy margin call-t kapjak nem vagyok berendezkedve. A certificate kiütik és kész. Ha az ár alá ment -$40-al akkor is én nem tudok többet veszíteni csak a Kötési árig.. Lásd OTP Supra - Szalma Csaba - covid - olaj margin call. (Basszus most nézem milyen szépen felhúzták az új kezelők. :-) https://www.bamosz.hu/alapoldal?isin=HU0000706379 - )
Hát a posztból - meg Paliéból is - látszik, hogy lövésetek sincs az opciós lehetőségekről. Pl. van rollover, pl. tudsz tőkeáttétet "varázsolni", pl. long irányban korlátozott lehet a bukó, pl. ha előre eladod a célárad csökkented a bekerárad, stb, stb. Pl. veszel GLD ETF-re decemberi lejáratú call opciót, jó mélyen (leaps). A delta 90+%, azaz az alaptermék mozgását leköveti 90+%-ban. Az opció ára kb. 6USD időértéket tartalmaz(ott), decemberig ez megy ki belőle. Cserébe a 380-as GLD ár negyedét fizeted, vagyis kvázi 4x tőkeáttét. Ha long certiben ülsz vagy részvényben, neked csak 1 irány jövedelmez. Az ugye 33% esély. Opcióban simán működik, hogy 2 irány is fizet. Az meg 66% a lehetőségek közül (fel/le/oldal). De ez mélyebb történet pár mondatnál és bizony nem pár nap alatt tanulható. És amit írtam az még csak a bevezetőt karcolgatja.
A certi egy gyorsvonat amelynek iranyat nem tudhatod lwgfeljebb gyanitod. Ha rossz iranyba megy pillanatok alatt eltavolodhatsz hön áhìtott vágyadtòl. En rengeteget buktam vele, es persze neha el is talaltam az iranyt. Akinek nincs penze annak kell spekulalnia, akinek keves penz van az ne spekulaljon...aki fiatal, raèr fizikait venni hosszabb távra ...
Hát, opció az volt nekem a Portfolio Global -ben engedélyezve ... közben jött egy covid és egy ukrán különleges hadművelet. És sikerült jó sok mínuszt összeszedni. És mióta "átkellett" költözni az Erste-hez nem is kérdeztem hogy kaphatok-e Global hozzáférést. És az opció nekem tényleg meredek, mert ugye ott nincs? rollover. Kellene nekem is keresni más az Erste-n kívül, de annyira nem megy a trade, lassan már mindenben hosszútávú befektető vagyok... magyarul beragadtam :-)
Nem merem a certit ajánlani annak aki sosem hasxnálta . Először OTP, MOL vagy ha vagány vagy Commerzbank utána az árupiac Arany ezüst gáz olaj sorrendben …Ahogy fejlődik valaki…
Aránynál nem is tudom kezdőnek mit lenne érdemes venni .. Nagyon hamar jelentős virtuális bukóba szaladsz tőkeáttétellel .. Sima befektetés meg nekem lassú . Ahhoz nincs elég tőkém . Most értem el azt a tőke szintet , hogy van pénzem ide oda befektetni , meg külföldi piacokra . Nekem muszáj volt a gyors profitot hajtani … Nem vagyok sajnos?. Manopi hogy százmilliókkal dekkoljak deltában .. Azt sosem jövök ki belőle ..😂🎃🤡
Régebben elkezdtem utána olvasni , 1 könynyi infót. Aztán nekiálltak számolgatni mennyibe kerül ez dollárba . Meg 2 ős adózás … Nem nagy bulira jöttem volna ki félév tanulás után …
TA hasznos tud lenni. De akkor már főleg napi tradeknél lehet nagyot szakítani . A certinek egy baja / magyar/ , hogy a BÉT bezár másnapig semmi . De vannak Daxon is certik. Legjobban kereskedhető piac meg Ázsia lenne …
Mert nincs más azért certizunk . Erste ,ÖTP hol van ott opció. Amúgy se értek hozzá, de ott is lehet nagyot koppanni ahogy hallom . De szerintem a certizés se drága ha valaki tudja használni . Illetve opció hat valaki ha fingja nincs az irányáról . Piaci. Meg nyomja ezt az összképet dolgot de abból nem lehet keresni ..lefalábbis ahogy én látom nála . Valaki vagy jól olvassa az árfolyamot vagy nem ..
Ilyen olcsón, a NATO még nem pusztított el ennyi Orosz haditechnikát mint most az Ukrajna elleni különleges hadműveletben. Persze amennyi nyersanyag és energia van a Oroszoknál, ezzel nem sokra megy a NATO.
Jó irányban gondolkoztál, de abban tévedtél, hogy az oroszok nyernek. Nem. Az oroszok veszítenek. Pénzt, hatalmi befolyást (pl. Szíria, Kazah, Afrika, stb.) és lassan becsúsznak Kína alá, mint energiagyarmat. Kína nyer(t). Oroszok még lövöldöznek, mert É-Korea, Irán, Kína támogatja, az idióta Nyugat (USA) meg nem használta ki a lehetőséget, amikor lehetett volna, és mindig csak annyit adott, hogy ne nyomják le az ukránokat. Felörlő háború alakult ki, amiben mindenki veszít, kérdés ki kevesebbet.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)