Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 vasárnap, 19:02
Előzmény: #41999  Placi82
Monetáris big picture részét meg Neked nem fejtem ki, mert abban tudom 100%legaprobb részletekig  egyetértünk, csak mosolygok magamban... Mily fura is, hogy pont  avval értek egyet aki totál más világ, és politikai nézet mint Te :))
.Csak az ok okozatban, az aktivaló szikraban  nem értünk egyet, (orosz deviza tartalék elkonfiskálása) ) ezért ezt Veled nem is forszírozom. 😉 
Placi82 vasárnap, 18:51
Előzmény: #41997  ASR
Szép lassan atnentunk a deglobalizaciiba  és az új ketpolusu vilagrendbe és az emberek észre se veszik... . 
4 éve már írtam erről kb 144 bejegyzest a ketpolusu vilagrendrol.  Több mint 4 éve !!!!!! 
"" "Placi82- (2022. 06. 28. 11:15)Nem neztem meg ,elnezest:). De ez egy usa neolib.nagytoke-orosz haboru. Mely az utolso verig, vagy valamelyik veresegeig megy. En az oroszokra tippelek, hogy kivetelesen ezt megnyerik, mert iszonyat gazdasagi strukturalis problema hegyet hordtak ossze maguknak a nagytoke az usa gazdasagaba. Es emiatt nem birja sokaig az usa nagytoke. Ki fog alakulni a ketpolusu vilagrend. Az usa es szovetsgesei, es a BRICS orszagok es szovetsegesei. Szoval uj vilagrend, es monetaris rend hajnalan állunk! Es ebben oly biztos vagyok, hogy fogadnek is ra nagytetelben. Az EU, es ukrajna csak paraszt a sakktablan. "" "" "
Bpali2 vasárnap, 15:31
Mi történne ha következő MSCI felülvizsgálat arról szólna a BUXot le kell teljesen építeni ?..😉😂
ASR vasárnap, 15:29
Előzmény: #41993  keeper
Sehogy, és ez nem kizárólag az USA problémája.
A relatív gazdasági és katonai térvesztés nem passzivitást szül, hanem a még meglévő aszimmetrikus fojtópontok agresszív kihasználását. Pontosan ez a kísérlet látszik Venezuela és Irán esetében, a technológiai fegyverkezésben (pl. AI all-in), vagy épp a totális megfigyelőállam kiépítésénél -> pl. a Flock-kamerák telepítése, a megrendült belső rend feletti kontroll igényével 
A végkifejlet nem a hegemón csendes visszavonulása vagy leváltása, hanem a világrend felaprózódása, az eldurvuló protekcionizmus és a blokkosodás okozta sokk.
Bpali2 vasárnap, 15:29
Előzmény: #41995  Bpali2
Csak nézd meg a Blackrockot hogy a klf termékein keresztül az egész világra van hatása . Minden országra . 
Bpali2 vasárnap, 15:22
Előzmény: #41993  keeper
Mert szerinted hogyan tudnák elveszíteni a hatalmukat ?? Csak úgy megkérdem . Amikor a fél világ erőforrásai felett rendelkeznek . Szerinted Kína vérzik el előbb vagy a Rotschildok ??. Az öregedő , túltermeléssel küzdő Kína . Aki ha eladja az USA körvényeket ? Megveszi más .  
Bpali2 vasárnap, 15:12
Digitális valuták . Tokenizált eszközök ..
keeper vasárnap, 14:35
Előzmény: #41992  ASR
Oké, ezt kb, már mindenki látja itt, a kérdés inkább az, hogy ezt (az elkerülhetetlen összeomlást) hogy lehetne megakadályozni, úgy, hogy közben a hatalmuk is megmarad, mert az is biztos, hogy ez nem a Római Birodalom, az amerikai hadigépezet pedig nem pusztulhat el vagy legalábbis még nem most.
ASR vasárnap, 12:22
Előzmény: #41989  Placi82
Monetáris végjáték. A legfőbb csapda, hogy a pénzügyi rendszerek rendkívül szívósak - sokkal tovább talpon maradnak, mint amit a logika indokolna, maga a törés viszont sokkal gyorsabban jön el, mint amire fel lehet készülni.
A történelem tanúsága szerint a fiat pénzek átlagos élettartama 40–50 év. A dollár mögül 1971-ben - a Bretton Woods-i aranyablak bezárásakor - tűnt el végleg a fedezet, így most már az 55. évben járunk.
A felhalmozott adósságok reálértéken történő visszafizetésére pedig egyszerűen nincs meg a termodinamikai háttér. Nemcsak az anyag és energia, hanem az ökológiai szolgáltatások is gyorsulva szűkülnek.
keeper szombat, 19:46
Előzmény: #41986  Bpali2

:) Amatőr kérdés: szeretnék aranyozni, mert szvsz is fel fog futni, de úgy ahogy te mg laci is csinálja, hogy lehetőleg most áttét nélkül, hogy ne rázzanak ki a gatyámból, de írtad, hogy USA-ban nem vagy bent, szóval te erste-s certikkel csinálod az aranyat, olajat vagy hol kell körülnézhem ilyenhez? Singelem van onnan ezek elérhetők, illetve külön előfizu esetén a német, NY market.
Köszönöm az útmutatást előre is, ha nincs sok időd elég csak nagyjából is, utána kikeresem a többit! :)
Nandi szombat, 13:24
$5,000/oz gold by H1 2027. UBS just set the target. • 289 tonnes of gold bought by central banks in Q2. • 750-1,000 tonnes projected for full-year 2026 purchases. • $4,000/oz or below might represent a strategic buying opportunity.
Placi82 szombat, 10:29
ASR. Mit látsz strukturálisan.. Milyen rezsimre kell készülni.:)?
TElek péntek, 21:11
Előzmény: #41987  Bpali2

Ráérünk a gázzal , amúgy is nemsokára lesznek belőle új certik.
Bpali2 péntek, 20:58
Egy bajom van tetves gáz nem esett még 2.5 alá … maga az érzet miatt 😂😂😂
Bpali2 péntek, 20:52
Előzmény: #41980  keeper
Ja .. jut eszembe . Aki követte munkásság ön az megtanulta tavaly , hogy a MOL szintet fog lépni .3900- nál legyintett az okosokra . Az OTP-t nyugodtan tartogatja 53 ill 70 Ks célárakkal .. De ezek annyira egyszerű dolgok hogy unalmas . Lassan be kell lépnem az USA tőzsdére mert tömény unalom van . 
Bpali2 péntek, 20:38
Előzmény: #41982  Placi82
Néha bennem is hasonló következtetés fogalmazódik meg ,csak én magát az árfolyammozgást nézem . —-> komoly játékosok veszik minden más picsafüst 😂😂
Bpali2 péntek, 20:35
Előzmény: #41980  keeper
Most amit írtál az szép és jó de értelmetlen . Mivel ez nagyjából egy nemesfém topik , azzal kapcsolatos meglátást írtam be  Szerintem aki engem olvas azok , már ezen a szinten túl vannak , hogy “ versenyeztetik” a különféle eszközök hozamait . Mi portfólióban gondolkodunk .  Ja.. gondolkodunk😉
Bpali2 péntek, 20:26
Előzmény: #41977  randomly
De rossz szöveg.. Az a tipikus mindent megmagyarázó , okoskodó semmitmondó tucat bullshit újságcikk .. Na ha jó akarsz lenni a tőzsdén ilyen faszságok ak nem ülsz fel …
Placi82 péntek, 19:23
Előzmény: #41981  randomly
ezeket a szinteket csupán taktikai tényezőkkel mint a kamatvárakozások, FED dumája vagy az ETF tőkeáramlások  magyarázzák a nagy alapkezelok elemző. Közben meg segghulyek. Merrt a háttérben egy jóval mélyebb, strukturális átalakulás zajlik. Amiről fingjuk sincs...  Szégyen.... 
randomly péntek, 13:20
Ma/most - Still, the bank flagged that gold is close to its commodities strategists' three-month target of $4,500 an ounce, with a base case of $5,000 over six to 12 months. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek