Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
levente csütörtök, 17:41
Az elmúlt 3 nap nagyon " szíépvot " , a hogyan tovább lesz érdekes. Őrők izgágaként az elmult egy hónapban 2xer az ezüstbe 60 felett kifeszítettem a vitorlákat és mindkétszer a stop kivágott ( úgy gondoltam , hogy a sáv közepét átviszi és irány felfele) a harmadik alkalommal csak 61 felet mertem kifeszíteni a vitorlákat. Mind az ezüstnél mind az aranynál az elmúlt egy hónapban nagyon beszükült a sáv - ebből tört ki talán. Figyelve az eladói-vevői napelosztásokat a lefele uton,  az egyhónapos kifeszítés után , a felfele utat is hasonló dinamikával kellene bejárnia - 5-8 nap emelkedés 3-4 nap korrekció, ha feltételezzük hogy megfordult a piac- miértisnefeltételezném-. A sáv is ezt mutatja nekem- felső szél - sávközép. Osztmajd meglátjuk.
Gaben1 csütörtök, 16:35
Megvolt a mai visszateszt, mehetnénk kicsit magasabbra.. remélem már 60 alá nem löttyintik meg, nem adnak a markot tartóknak..
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai csütörtök, 14:14
Előzmény: #41835  Szami
Középtávon igen. A hormuzi válságot csak átmenetileg oldották meg, nem véglegesen, a jegybanki kamatemelések el fognak jönni, jelentős mértékben, de csak később, talán fél év múlva.
Még elképzelhetőnek tartom, hogy az arany 4700-4800-ig elmenjen, hogy a hosszú távú csökkenő trendvonalat (naposon) átmenetileg törje, összeszedve az ott elhelyezett stopokat, illetve ott vannak még további ellenállások az idei évről. Ha odáig elkaristol, az szerintem nagyon jó középtávú short beszálló lehet.
Ezüstnél 85-88 körüli szint felelne meg az arany 4700-4800-asának.
Placi82 csütörtök, 12:59
Előzmény: #41833  Ripple-Rónai
Várjuk meg a 4300 as szint feletti megerősítést és akkor mehet 4450-4500 ig.
Papírforma szerint lefelé kellene kortekcioznia a, de szerintem 80% hogy felfelé fog nyitni. Sőt szállni, repülni 
Meglátjuk.... 
Placi82 csütörtök, 12:31
Előzmény: #41832  keeper
Ezt mondom mint a pereces évek óta. 
Deglobalozacio ON. - >gazdasági világháború ON. 
És ha nem is leszek evvel népszerű de már az Orosz - Ukrán háború kitörése is ennek manifesztáció volt . De ezt se fejtem ki! Mert, aki érti az jó, de aki nem azokhoz  a  meddő vitakhoz már nincs türelmem mint régen.. 
Majd az idő igazol. 
Szami csütörtök, 12:21
Előzmény: #41833  Ripple-Rónai
Továbbra is úgy látod, hogy utána ismét délnek veszi az irányt? 
Bányák kicsit zöldben, remélem délután átviszi a 63-at...
Placi82 csütörtök, 12:21
Előzmény: #41830  ASR
Egy irányba nézünk, es hasonlóképpen. látunk makro ban. 
Ugyanazt érzekeljuk a jelenben. Ez biztos. 
De más kifejletet, scenariot gondolunk a jövőre nézve... 
Ez nem  baj, így a jó. Osszuk meg a gondolatot, ha van érdekes és fajsulyos észrevétel. Mert vagy Te vagy én változtatok akkor véleményemen.  És ez hasznos. 
Maradjunk kontaktban  itt. 
Üdv 
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai csütörtök, 11:16
Előzmény: #41824  Beze
Aranynál ez volt a második bull flag 07.29 óta. Még egynek jönnie kell nagyjából egy-két héten belül, az fellőheti 4500-ra.
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 10:31
-Private Banking friss:-Ezüst.A tegnapi határozott emelkedő nap fontos jelzés lehet a csökkenő struktúra lezárásához és emelkedő trend megindulásához. A 62,5-ös szint felett nagy teret nyithat az emelkedő trend előtt. A piros vékony csökkenő trendvonal törése tehát trendszerű emelkedést hozhat. Első ellenállás a 75 körüli szintnél várná. 
Ellenállások: 75; 81,25; 87,5; 93,75; 100; 106,25.
Támaszok: 56,25; 53,13; 50.
ASR csütörtök, 02:01
Előzmény: #41829  Placi82
Épp az a lényeg, hogy a tőzsde nem "szabályt módosít", hanem a meglévő szabályzatában rögzített eszközöket használja, hogy a működés és az elszámolás zavartalan maradjon.
A margin-emelés nem ezüstöt akar teremteni, hanem a vészféket aktiválja, drasztikusan csökkenti a tőkeáttételt és a kontraktusok számát, hűtve a piacot. Ha egy kontraktusnál nincs elszámolás, megszűnik az árképzés és eltörik a piac.
Volt már olyan Londonban, hogy törölni kellett tranzakciókat, mert nem léptek időben. Na, az a szívás.
Placi82 csütörtök, 01:35
Előzmény: #41828  ASR
Na ne már ASR !!! határidős piac nem az elszámolás miatt létezik,?!!!!?!? hanem azért, mert a fizikai árfolyamfedezést  hivatott szolgálni. Ha a tőzsde szabálymódosításal vagy adminisztratív eszközökkel akadályozza a fizikai teljesítést, azzal totálisan megsemmisíti a piac árképző funkcióját. És akkor Konyec.
És az Orosz ügy se  csengett le  .......de ebbe nem.megyek bele,pedig érdekes lenne 
És még valami a  Margin emelésekkel,és margin hívassokkjal  le lehet építeni  a papirpoziciokat  de attól  ez az intézkedés nem szül, és teremt majd  valós   aranyat /ezüstöt , etc ..
ASR csütörtök, 00:30
Előzmény: #41827  Placi82
A határidős piacok elsősorban pénzügyi elszámolásra valók, a fizikai teljesítés ritka kivétel. A korlátozás előtt számtalan lépcsőfok van... Ha a szállítási igény miatt megnő a kockázat (ami biztos jele a piaci zavarnak), a tőzsde először margint emel, ami automatikusan leépíti a tőkeáttételt.
A bizalomvesztésről meg annyit, hogy az ezüst elenyésző tényező. Láttunk már jegybanki adósságfinanszírozást, névértéken könyvelt és haircut nélkül repózott Treasury-ket, végtelenített likviditási programokat a zombigazdaságnak, meg befagyasztott orosz jegybanki vagyont az Ukrajna elleni agresszió nyomán. Ha a rendszer ezeket a lépéseket csont nélkül lenyelte, pont a COMEX ezüstszabályzata döntené romba a dollárba vetett hitet? Aligha.
Placi82 szerda, 23:30
Előzmény: #41825  ASR
Counterparty risk on
Bizalom oda. Dollar alapú rendszerbe vetett hit oda.... 
Kicsit drága lenne az a szabályozás. 
Nandi szerda, 23:12
Előzmény: #41823  Bpali2
Egyetértünk. Egy visszateszt lehet nem ártana előtte.
ASR szerda, 22:28
Előzmény: #41820  Placi82
Ez az arány így, ebben a formában nem mond sokat. A fizikai kiszállítást egyetlen tőzsdei döntéssel korlátozzák, ha kell. Az ezüst az én értelmezésemben fémből van, és kellemesen csengő hangot képes adni.
Az egész pénzügyi és gazdasági rendszer javíthatatlanul törött, az árak és a kamatok egyre gyorsabb emelkedése elkerülhetetlen. 
Beze
Beze szerda, 21:41
Az arany fordult. Kijelentő módban végre. :) Az ezüst is a határán van.
Bpali2 szerda, 21:34
Nagyon sokat változott az arany tavalyhoz képest is . Itt ha kitőrne a pánik 3 nap azt 5 K..
Bpali2 szerda, 21:33
Az a szép benne hogy simán duplázhat .. . Nándor most láthatta mire értettem hogy pikk pakk ott lehetünk ami hihetetlennek tűnik elsőre ..
Placi82 szerda, 20:58
Előzmény: #41816  Bpali2
Mikor P.....j behuzta a vonalat 2600 nal 1800 rá akkor én csak spajzoltam és spajzoltam, főleg azota mióta Oroszok a spájzban vannak.(tizedes és  a többiek című alapfilmbol idézve ) Azaz az Orosz - Ukrán háború eleje óta jött meg a  Voltaire szintű geopolitikai  villacsapas szintű  felvilágosodás számomra....
Akkor értettem meg mire megy ki a játék..... 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek