Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A mikorra jó eséllyel elmondhatjuk, hogy már benne vagyunk . Az árfolyam ha nem tudunk hosszabb távú ciklusokban is gondolkodni akkor könnyen meg tud téveszteni … Én úgy látom akkor tudjuk a legnagyobb profitot eltenni ha 3–4 évre gondolkodunk . A meddig - mindig utólag derül ki . Nagyon nehéz lesz jól kiszállni .
A modellek addig működnek még az adott szabály/keret rendszer van érvényben . Szerintem mire a modellje be jelez már rég pozícióba kellene lenni.. Nem akarok “ biztosra” menni . Mert mondjuk 4200-nál be jelez a modellje . Valószínű ott ugrik a tömeg is .4300 után jön a korrekció ._> tömeg pánikol bizonytalanság gyors eladás .. majd jön a felhúzás 4500 .. jönnek az okosságok hogy lehet már alig fog menni .. majd a duma 5 Knál hogy jaj Ath., Azt szépen szét is hullik az ember stratégiája ..
Miért ne tudnánk ? De egyet tanulj már meg, az lesz sikeres a tőzsdén ; aki átlát a narratívákon , reálisan képes ki elemezni ; hogy épp mi mozgatja a konkrét eszköze árfolyamát és képes gazdasági ciklusokban gondolkodni . Mind a részvénypiac , a bondpiac, a nyersanyagok stb tekintetében . Te nem veszed észre a fórum több mint felével együtt ; hogy mi a valóság . Lehet hogy dízelhiány van és ?.. SP500 csúcson, itthon van ugyanúgy üzemanyag , boltok tele , munka van .. Mi hiányzik??Repülős cégek árfolyama is semmi idő alatt helyreáll. Látod igazam lett az olajnál nagyon gyorsan helyreállt az árfolyama .. Még egy dolgot tanulj meg : soha ne becsúld le a piac alkalmazkodó képességét . Több ezer. nálunk nagyságrendekkel nagyobb szaktudással és tapasztalattal rendelkező ember dolgozik a “ megoldáson” plusz ott az MI… Soha nem leszel jó tőzsdén ha úgy látod ahogy a többség ..
https://www.portfolio.hu/global/20260725/megindult-a-pusztito-tamadas-langol-a-hatalmas-olajfinomito-852026 Minden napra jut 3 ilyen. Vazze mit gondoltok, ha már az oroszoknak ahol belefulladbak az olajba és nincs benzin akkor mia fasz lesz nálunk???? Idióta barom,, politikusok meg agyhalott hülyegyerekek viselkednek, nem pedig komoly lexikális tudású és komplex gondolkodású vezetőként. Én azon csodálkozom hogy még bírja a rendszer
Ami most van a második VH előszobába amikor anno USA szankciozta a japanokat, olaj egyéb dolgokban.... Aztán tudjuk mi lett a vége. Most Kína és oroszok Irán van soron alakul a blokkosofas. Ijesztő es dermesztő VH előszobában vagyunk. Én ezt nem tudom hogy akarják megoldani. USA elinglalni se tudja az adóssága. Ráadásul ott van a Triffin dilllema. És még kb 100.000 szót tudnék írni, komoly dolgokkal és jelen geopolitikai és makrogazdasagi helyzettel kapcsolatban amit lehet még ASR se tud, mert ő mmodelllez, ami nagyon jó dolog és arra koncentrál, de én mindent is próbálok nézni. És kurva szar a helyzet.
Pali konkrétan azt se tudjátok hogy dízel és benzin hiány van a világban. És kezeld nem nyers olaj hiány , mert azt pótolta az USA hanem, feldolgozott benzin és kerozidizel Oroszország nettó benzin impirzir az Ukránok miatt. Az öbölmenti országok olajfinomitoi off. Katar LNG off. Oszt agyon van hallgatva. És ez csak az 1 ik probléma, ami kamatemelést vetithet előre, vagy mást.
Investo kajak arany bull már régóta, mint te. Olyan cikkeket válogat és fordít, ami ezt a nézetet támogatja. Hosszabb távon valszeg igaza lesz (és neked is). A kérdés nem is ez, hanem, hogy addig "meddig" és "mikor".
Magyarul elvesztetted a fonalat . Most olvastam investon , igaza van. Az arany ilyen helyzet után ; mint amiben vagyunk , jó párszor többszörözött cirka 1-2 év alatt . A nehézség az hogy az invesztorok nagy része nem bírja elviselni a nyomást amit a volatilitás okoz …
Már csak makrot nézem. Meg a geopolitikaban vagyok naprakész, már amennyire ilyen kicsinek, mint én lehetséges. Sajnos a nagyok napokra előrébb atnak mint mi... Ezért nekik lejt a pálya, nem kicsit. Olfalvizen, farvizen próbálok évickelni, ennyi
Azért ide nem árt a gyakorlott szem . Túl szép lett volna 60 fölé lőni . Ebben a hangulatban . Viszont világosan látszik veszik . A nagyok USA . Az EU ma kapcsolt hogy hát le van maradva . Megint komolyat csípték bele már 4 szerre kb . De arra gondosan vigyáznak , hogy ne szálljon el .4100 fölé nem mehetett . Mert akkor ugranak a kicsik is akiket szépen riogatnak . Már önálló úton járnak a fémek egymástól is meg nem annyira befolyásol azUSA piac illetve a dxy sem. Természetesen van hatásuk de nem úgy mint pár hete . Most nem tudom hogy van de valamit írogatnak hogy Kínába megszűnik a papiratany a kicsiknél . Csak fizikai formában vehető..Közben Kína folyamatosan élíti le az USA kötvényei és halmozza az aranyat .. Most mondjam azt hogyha nem láttam volna a mai napot csak a végét akkor azt mondanám teljesen jó ez mára…
Szerintem elég pozitív az is, hogy zöldben zárt és nem szakadt. Jó lenne, ha 7végén lenne valami megnyugvás bejelentés, bár ahogy Trump vezényli oda a speciális erőket, nem ebbe az irányba mennek a dolgok.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)