Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nandi szerda, 09:30
Előzmény: #41278  Bpali2
A kőkemény realizmus az, hogy az arany 4550-->3900 kört csinált. Eddig. Közben jöttek a mindenféle vietnámi támaszszintek, amiken mint kés a vajon ment át és a hülyemindenki, aki nem látja bele a szép jövőt meg 3,9-4K szinteket vízionál. Aztán tessék. Vagy netán 3,5K-t.Közben semmi sem támogatta az arany felívelést és JELENLEG sem támogatja MÉG semmi a felkör indulását. A pénzmennyiség növekedése valós, ez igaz. Hogy az adósságokat csak elinflálni tudják? Hogy majd egyszer csökkennek a kamatok? És megindul az arany felfele? Nagyon valószínű. Mint ahogy az is, hogy aki korán tárazott be, az most nem őszinte mosollyal nézegeti az egyenlegét és mondjuk egy 10-15% up esetén lesz nullában. Igen, a fényes jövő lehetősége jó eséllyel benne van. De a fényes jövő nem egyenlő a fényes jelennel. Ahogy számomra a siker sem egyenlő azzal, hogy kajak bukó strat pakk mellett fogok 100 usd-t egy-egy mozgásban. Persze aztán kiderül, hogy amúgy shortban volt mindenki hizsen látható volt hogy esik még és végignyerte az esést is a szép jövőt vízionálva és jókor lépett longba és ott is nyert. Ez általában errefele így van. Az a jó, hogy vannak látnokok. Meg sámánok. 
Mikor jön el a fényes jövő? Jó kérdés. Nekem fogalmam sincs és megjósolni sem akarom/tudom. ASR-re érdemes hallgatni és ő hónapokat mond. Nagyjából ezt gondolom most én is. El fog jönni. És lesznek látható jelei. De ha már esélyek nagyobb esélye van előbb 3800-nak mint az 5K-nak. De ugye ezek esélyek és nem tuttik. 
Bpali2 szerda, 08:34
Előzmény: #41273  tipci007
Mindenki gyűjti az információt csak a profit az különbözteti meg kb az amatőrtől , hogy “ helyén tudja azokat kezelni”.. 
Bpali2 szerda, 08:32
Előzmény: #41271  Beze
Ennyit erről. Nándor meg nem érti honnan az “ optimizmus”. Ami kőkemény realizmus normál körülmények között. Sokan nem látják át , hogy mennyire lényeges tisztában lenni a múlttal illetve az 5-7-13 stb éves ciklusokkal. THX
ASR kedd, 23:41
Előzmény: #41265  Nandi
Lecsapódik az. Tedd egymás mellé az S&P 500 és az arany chartját az utolsó két évtizedből - onnan indítva, ahol a régi rendszer végleg eltört. Ez a mostani pár hónapos korrekció néhány év távlatából visszanézve csak egy apró szépséghiba lesz.
A megszokott trigger az, amikor a kamatok megszelídülnek, mert a kereslet megsemmisül. A csúnyább forgatókönyv pedig az, amikor az arany a magas kamatok ellenére is emelkedik, mert a fiat pénzbe vetett bizalom rendül meg. Ez a két szélsőérték.
Uhura kedd, 23:37
Legyen igaza és ezzel neked is ,megvettem a storyt főleg mert a kérdés mi lesz a ritkaföld fémekkel meg a rézzel mert jelenleg csúmya minuszban ülök ezekbem. 
Beze
Beze kedd, 23:25
Előzmény: #41272  Nandi
Tényleg az. Néhány nappal ezelőtt kezdtem én is egyre jobban felfigyelni hogy mennyire az lett.
ASR kedd, 23:23
Előzmény: #41266  Placi82
A QE nem drog, hanem az organikus hitelkereslet hiányának a pótlása. Kőkemény kényszer. A shadow QE-ről egyébként van egy félig kész anyagom, majd egyszer összerakom.
A hozzászólásod többi részére azért nem reagálnék részletesen, mert teljesen eltérő fogalmi alapokból és makrogazdasági keretrendszerből indulunk ki, így a vita ezen a szinten teljesen meddő lenne.
tipci007
tipci007 kedd, 23:06
Előzmény: #41272  Nandi
Ő teszi ki, de csak copyzza külföldi face csoportokból...
Nandi kedd, 23:04
Investo nagyon bullish, hetente kitesz valami extra támogató cikkfordítást. De egyelőre még nem jön.
Beze
Beze kedd, 22:36
Jeffrey Currie*: 
El tudok képzelni 10 000 dolláros aranyat és 300 dolláros ezüstöt.
A fő mozgatórugó a debasement trade, azaz amikor a pénzromlásra fogadsz.
A háború becsapott minket, elhitetve velünk, hogy az infláció lefelé húzza az arany és az ezüst árát, mivel félünk a magasabb kamatszinttől.
Azonban a történelem mást mond…
Az 1970-es "inflációs" években:
    Arany: ~24×-ezett
    Ezüst: ~29×-ezett
A háborúk természetüknél fogva inflációs hatásúak, és az infláció a reáleszközöknek kedvez, mint amilyen az arany és az ezüst.
Az amerikai pénzkínálat a Covid óta a leggyorsabb ütemben emelkedik… és mindannyian tudjuk, mi történt az inflációval azután.
A valuták továbbra is leértékelődnek az arannyal és az ezüsttel szemben, ami a nemesfémek árát feljebb nyomja.
Ahogy az arany ára emelkedik, a nagy aranytartalékot tartó jegybankok hitelesebbé válnak, míg azok, amelyek viszonylag kis tartalékkal rendelkeznek, egyre inkább rákényszerülnek, hogy még többet vásároljanak.
Az ezüstnek van egy további strukturális hátszele: a napelemipari kereslet.
    2016: 81,6 millió uncia
    2024: 198 millió uncia
    2030: 321–450 millió uncia
2030-ra a globális ezüstbányászati termelés több mint 50%-át a napelemipar használhatja majd fel önmagában.
No és ezek az előrejelzések még az iráni háború előtt készültek.
Ahogy az energiabiztonság még nagyobb prioritássá válik, a napenergia‑telepítések meghaladhatják a jelenlegi prognózisokat.
* Jeffrey „Jeff” Currie a globális pénzügyi világ egyik legbefolyásosabb nyersanyagpiaci közgazdásza és stratégája. Közel három évtizeden át (1996 és 2023 között) volt a Goldman Sachs globális nyersanyagkutatási részlegének vezetője, ahol Wall Street-i legendává vált.
Currie azzal szerzett világhírnevet, hogy a 2000-es évek elején hajszálpontosan megjósolta a nyersanyagok globális szuperciklusát (amit Kína iparosodása hajtott), és elsőként jelezte előre, hogy a kőolaj ára átlépi majd a hordónkénti 100 dolláros szintet.
Placi82 kedd, 21:33
Előzmény: #41266  Placi82
Ez métert még a neoliberális  elit monetáris agymenestol és a FED huzasaitol......*jav Ez mentett meg éveken át minket a neoliberális gazdasági elit agymeneseitol és FED huzasaitol *jav
Törölt felhasználó kedd, 21:33
Előzmény: #41267  Placi82
https://www.youtube.com/watch?v=h76-_Joa-74
Ha a háború szörnyű, miért van történelmi csúcson a tőzsde?
---
 kivancsi lennek a velemenyedre   ez konteo vagy lehet alapja?
Nandi kedd, 21:29
Kevin Warsh mai kongresszusi meghallgatásának fő üzenete az volt, hogy a Fed elsődleges célja továbbra is az infláció letörése, és nem adott egyértelmű jelzést közeli kamatvágásra vagy -emelésre. Warsh hangsúlyozta, hogy a Fed nem fogja elfogadni a tartósan magas inflációt, és vissza akarják vinni az inflációt a 2%-os célhoz. Szerinte az infláció hosszabb ideig való fennmaradása „igazságtalan adó” a háztartások és vállalatok számára.
Semleges-hawkish üzenet. Továbbra sem támogató a környezet egy arany emelkedésnek. 2-5% esés simán benne lehet, illetve oldalazás. A többit szeptemberben meglátjuk.
Kisebb mozgásokat az ügyes tréderek kihasználhatnak. A nagy kép egyelőre nem változott.
Placi82 kedd, 21:29
Előzmény: #41265  Nandi
Mwet manipulált, Drag Nanadi,  utoljára ír be Comex, és papír derivatívak által.. papíralapú származékos piac COMEX, LBMA  tőkeáttételes határidős ügyletet, vadul elnyomjaknaz arany árát évtizedek óta..
Sztem a Londoni híres New Courtrol se hallottál? Nem árt egy kis gazdasagtortenelemi  tudás, és ismeret. Mert úgy jobban azlatod a RENDSZERT.
De tok mindehy mert lehet bármennyi lexikális tudásod simán elbaszhatod, mint én is, meg Péter Schiff, Burry és a muktkor felsorolot nagy koponyak többsége is. Akkor buktak mint Rottenbiller🤣😉 
Placi82 kedd, 21:22
Előzmény: #41264  ASR
Ja. 98%ban igazad van.Mert ugye korabban a globalizáció, az olcsó kínai munkaerő és az olcsó orosz energia elnyelte a nyugati pénznyomtatást ugye ezt te tudod de amúgy kevésen tudják hogy ez volt az igazi valós reális deflációs védőháló az elmult évtizedekben vagy vedorenyoneknis nevezhetjuk az !!!!!!!!!!!! Ez métert még a neoliberális  elit monetáris agymenestol és a FED huzasaitol...... 
Amiben tévedsz kedves ASR. Hogy lofaszt van itt meg YCC, ez kb a gazdasagi és valós igazi szó szerinti világháborút jelentene es az új rezsim váltás kezdete lenne.. Teljesen új gazdasági torvrnyekkel és világgal. Ettől még olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsalemtol sztem. 
Én meg bőven a behivhato korosztalyba tartozok, és a kepzetsegeim és diplomaim  alapján (műszaki) mehetek akkor majd tartalékos hadnagynak  🤣. Na 
Mert akkor hogy egy klasszikust idézzek berantanak mindenkit. YCC meleg pite lesz, én már 4 éve gondolkodtam rajta és arra jutottam. Mostanában hogy lofaszt lesz az.....meg ha 10Ybomd  6.5% rá is menne fel. 
Hogy miért nem kellene,  és mi lenne a következménye, azt max Signalon  fejtenem  ki Neked.. :)) 
Mert az meg melegebb pite. De amúgy a többiben igazad van. 
De a monetáris szteroid vagy ahogy régen hívtam monetáris, rejtett QE drogrol lejonni már nem tudnak Nyugaton a gazdaság se a nagymultu bankárelit se, továbbá se a jegybankok. 
Ez egy patt helyzet konstansba állva
 Csak nincs vége 
Nandi kedd, 20:43
Előzmény: #41264  ASR
A fő kérdés, hogy ez a likviditás miért nem csapódik le az aranyban (ezüstben). Vagy ha igen, mikor és mitől.
ASR kedd, 17:56
Előzmény: #41263  Placi82
Rohamtempóban kénytelenek monetizálni az adósságot, a görbe a szemünk előtt megy át függőlegesbe. Exponenciálisan száll el a rendszer, és ez nemcsak amerikai sajátosság - ők csak a leglátványosabb példa. Ma már nincs más valódi fundamentum, csak a pénzmennyiség. Az egész játék addig működik, amíg ez a likviditás bent ragad a pénzügyi rendszerben, fűtve a tőzsdéket és az egyéb eszközöket (beleértve az aranyat is) :). De a szigetelés átég: a pénz megjelenik a fogyasztói árakban, a kötvényesek pedig fellázadnak.
Gyakorlatilag YCC van már most is, de deklaráció nélkül, szétszórva különféle, látszólag ártalmatlan szabályozói és likviditási intézkedésekben.
Placi82 kedd, 16:51
Előzmény: #41243  ASR
Hova tűnt a"  gravitáció " az én voltam, én filóztam rajta anno.... 😉.
Beze
Beze kedd, 15:41
Előzmény: #41261  Bpali2
Egyetértek 4100 fölött már lehetnek bátorak. Ezüstben meg 60 környékén. Aztán lesz ami lesz 
Bpali2 kedd, 15:35
4100 felett jöhet még vételi erő..

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek