Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 2026. 04. 22. 10:43
Előzmény: #39939  szkrik
Én is úgy gondolom most ha áttöri a 80 as szintet elbattyoghat lazán 90. - ig . Kína szinte az összes USA államkötvényét el fogja adni és veszi az aranyat .. Az EU szintén csökkenti . Elkezdték venni a panda kötvényeket . Azért lassan mindenkinek vonzóbb lesz Yüanban átfinanszírozni az adósság egy részét ; mint dollárban . Vagy akár olajat venni . Szóval középtávon magas ezüstárak várhatók pl a gyenge dollár miatt is . Nem csak a hiány  miatt . Az EU kicsit határozottabb lenne mégjobban vagy akár teljesen bevonhatná Kanadát az EU zónába . Mindjárt más lesz a szitu . Trump sikeresen szétverte az egy világrendet..
szkrik 2026. 04. 22. 10:16
Előzmény: #39850  szkrik

2026 marcius: comex total silver 327, registered silver 76 mio uncia
2026.04.21: total silver: 319 mio, registered: 79 mio
2025 májusban kb 75 mio unciával csökkent a registered silver mennyísége. Meglátjuk 2 hét múlva, mennyi lesz ez idén májsuban.
Elliott (egy német elemző szerint):  80,44 usd felett esetleg long, 91,54 usd ig. Utána le 72,85 usd ig. Innét indulhatna fel 105 usd ig.

Jude 2026. 04. 21. 21:41
Előzmény: #39935  Placi82
Félelmetesen egyetértek minden szavaddal
Nandi 2026. 04. 21. 21:32
Előzmény: #39932  Placi82
Én gyakorlatilag félreálltam, jelentősen kisebb összeggel és kockázati szinttel... védd a tőkét jelszóval.
Ami az aranyban tegnap 10% valószínűségű opció volt, ma közel ATM... vicc. 
Placi82 2026. 04. 21. 21:12
Előzmény: #39935  Placi82
USA Irán topikba akartam írni. Mindegy
Placi82 2026. 04. 21. 21:06
Előzmény: #39934  keeper
Ebből is látszik hogy én  humánus vagyok. És akik meg a fórumon "liberális szerepkorben tetszelegtek egymás előtt" azok meg szinte nácik.
Azok kiirtanák az oroszokat, Iraniakat, Libiaiakat. Etc...
A banda egyik része russzofob mikor nagy tétet teszek rá hogy az idősebbje még impexes és kulkeres etc korban állva énekelte az internacionalet. A kommunista  rendszer haszonélvezője volt 🤣 
A másik meg meg se nyikkan hogy a nagy Izrael álom, ára az a  szetbombazott lakótelepek sok sok km és sávban, vasbeton törmelék siksag van ott hol, emberekek szazerei éltek. A maradék meg jön az EU ban duhhel és haraggal a szívében.... Ahol szintén a liberális nagyfonok farizeusok, a migránsok tűresre kötelezik a nyomorult  Norvegokat es Németeteket, stb stb. akiknek semmi kozuk semmihez etc... 🤣 
Én már röhögök ezen.... 
És a nem az ingyen játssza a hülyét propagandistakon kívül a többség pedig senki észre se veszi mi folyik körülötte a világban a mélyben. 
Csak páran, de azok is egy idő után elhallgatnak a támadások miatt....... Meg minek ugatni. 
keeper 2026. 04. 21. 20:36
Előzmény: #39932  Placi82

Felőlem lehet háború 50% és lehet bele is 50%.
-
10 cent/hordó adó.... az a baj, hogy te túl békés módszerekkel akartad volna megoldani ezt a "konfliktust" és nem véletlenül írom múlt időben... :D  Itt csak egy ember adóztathat és az Trump, de ez már az elejétől fogva nem (csak) a pénzről szól.
https://youtu.be/YcXMhwF4EtQ
"and I think we got it all wrong anyway"
keeper 2026. 04. 21. 20:20
Előzmény: #39930  Nandi

"(ez alapvetően azt jelenti, hogy Irán Libanont jelöli ki gyarmatának)"
Ja a jelenlegi libanoni "kormány" Izrael bábja, pl. amikor az elnök felszólította az iráni nagykövetet, hogy távozzon libanonból, akkor tömegtüntetések törtek ki Bejrútban... a libanoni kormány lényegében letolt gatyával várná a parancsokat avivból.
.
Irakban elég nagy a balhé (amerika leállította a dollársegélyt és minden állampolgárát azonnali távozásra szólította fel) , ha megérkezik a 3. anyahajó és a GRF is át fog érni a Vörös-tengeren mosodatűz nélkül, akkor 3 rephordozó lesz lőtávolban a perzsa öböl közelében, onnantól kezdve mindenki begyújtja a rakétákat a Hutik, Irakiak, Libanon, Szíria, már a törökök is fenyegetőznek, janbu tuti konyec lesz és a teherforgalom is.. Biztos csökkenteni fogják a magyar állampapírok hozamát is, hiszen itt az energiaválság4 héten belül. :D
.
UAE már belemenne, hogy az amerikaiak húzzanak el a területéről + jüan elfogadás olajért, nagy córeszben vannak már, lehet, hogy késő is.
Tárgyalás csak azért kell, hogy mindenki újratölsön, valaki a sört, valaki a rakétát...
Közben az megy, mint az ukránokrál, ott is 1 éve már mindjárt béke van, 99%-os a felolgozottság, csak hogy a tőzsde ne essen, csak amikor majd nem lesz olaj meg gáz, akkor aztán mondhatnak bármit.
Placi82 2026. 04. 21. 20:05
Erőművek egy része már szetlove. Hidakat meg szétlövik, akkor mi van?
Szárazföldi bevonulashoz kellene 500.000 tengereszgyalogost plusz a tamogatoeszkozok. Szóval akkor mi van? 
Nem ok nélkül mondtam hogy az egyetlen nagytiszteletben álló, fél istenként tisztelt Ajatollahot  Iranban kilőtte Izraeli hadsereg. Maradtak a forradalmi garda radukalisok. Zseniális Izraeli húzás volt. De hát ők jó taktikusok. Csak néha elszamoljak magukaat🤣🤣🤣🤣. Na mindegy 
Így egyenesen ut a háborúba. Vagy Trump elkullog.... 
Vagy - vagy... 
Mit akar bombazni egy fél Eruropa méretű országon??? egy kurva atlaszt se nyit ki sokkatonai szakértő.? Valószínűleg a hegyekben vannak raktárak. Na azt bombazhatjak ítélet alig. Akkor zelenszkijnek csak kövek jutnak. 
Felőlem lehet háború 50% és lehet bele is 50%.
,tegyek meg tetjeiket, vagy álljon félre aki óvatosabb most. 
Ui:(Az a senkiházi meg aki minuszol az mondjon ellenvelemenyt ne pedig  szarf. szú jellemtelen  neolibsi módon minuszoljon! ) 
Borisz 2026. 04. 21. 19:59
Ésszerűen hangzó, kerek történet. De nem tudjuk, csak feltételezzük ezeket, ugye?
Sok-sok hozzáértő szakértő elmondta már a tévében, hogy sem amerika, sem izrael nem lát bele Iránba, és hogy ez mekkora baj nekik. Sem a CIA, sem a Moszad nem látja pontosan, hogy ki húzgálja a szálakat. (Meg hogy hol a dúsított urán, meg kábé semmit sem lát).
Amúgy ha elfogadod hogy Irán egy fekete doboz egy vélelmezett belső működési mechanizmussal, a leírásoddal minden másban tökéletesen egyet tudok érteni.
És valóban, az ragyogóan látszik, hogy nyeregben érzik magukat, kezdenek vérszemet kapni, és egyre nagyobb élvezettel szopatják az amerikaiakat meg az egész világot.
Nandi 2026. 04. 21. 19:10
Előzmény: #39929  Placi82
Iránban ellenpuccsra került sor, melynek során Mohammad-Bagher Ghalibafot (a Képviselőház elnökét) félreállította Ahmad Vahidi az IRGC vezetője, aki de facto átvette a vezetést, Ghalibaf az IRGC gazdasági frakcióját képviseli, míg Vahidi a keményvonalas katonai frakciót képviseli, ők az egyetlenek, akik hozzáférnek a legfelsőbb vezetőhöz (Mojtaba Khamenei). Ezért esett darbokra hirtelen a pénteken még érvényben lévőnek tűnő megállapodás. Iránnak most új feltételei vannak: - A Hormuzi-szoros teljes biztonsági ellenőrzése a következő 5 évben - Libanon jövőjéről szóló tárgyalásoknak Iránon keresztül kell folyniuk, nem a libanoni kormányon keresztül (ez alapvetően azt jelenti, hogy Irán Libanont jelöli ki gyarmatának) - Az Egyesült Államoknak meg kell szüntetnie a blokádot, még a tárgyalások megkezdése előtt (bár úgy tűnik, hogy a tárgyalások még mindig folynak, szóval lehet, hogy blöff volt) - Omán váltja Pakisztánt a tárgyalások közvetítőjeként (jelenleg még mindig folynak a tárgyalások Pakisztánban) Mondani sem kell, hogy ezek mind obstruktív álláspontok, amelyek elfogadása alapvetően azt jelentené, hogy az USA kapitulál, így nem valószínű, hogy a közeljövőben megállapodás születik. Ezenkívül sem Izrael, sem a GCC nem tolerálná a Libanonnal és a szorossal kapcsolatos követelések elfogadását. Mit jelent mindez? Ahogy a múltban már mondtam, lehetséges, hogy az IRGC átveszi az irányítást, és úgy dönt, hogy dzsihad...és úgy tűnik, ebbe az irányba tartunk. Szóval azt hiszem, meg fogjuk tudni, mennyire gondolta komolyan Trump ezeket az erőműveket és hidakat.s. Úgy tűnik, hogy Iszlámábádban még mindig folynak a tárgyalások, de ki tudja, mi történik- óránként ellentmondásos jelentések érkeznek. De valószínűleg a Polymarket már fogadást lehet kötni Vahidi várható élettartamára. Én senki helyében nem fogadnék arra, hogy hosszú élete lesz,
Placi82 2026. 04. 21. 18:26
Előzmény: #39928  Borisz
Szívná vissza USA az aranyat keletről. Csinalnegyy jó nagy dollár likviditási hiány káoszt. Hagy dobja piacra a lengyel, orosz, kínai, indiai jegybank....
Meglatjuk mondta a vak is... 
Most minden az Iráni háború kitoresetol vagy nem kitoresetol függ..... 
Borisz 2026. 04. 21. 18:10
Nézegettem ilyen Ray Dalio videókat a juhtúbon, lehet hogy nem kéne, mert csak megzavarja az ember fejét.
Azt mondta, hogy a törökök irdatlan mennyiségű aranyat adtak el, kvázi kényszerlikvidációként, mert dollár kellett nekik. 
Oszt azt is mondta, hogy egyébként a lengyelek a fegyverkezésük finanszírozására töprengenek arany eladáson, valamint az indiaiak és kínaiak is várhatóan el fognak adni, és még az oroszoknál szintén nagy eladás várható.
Ez így együtt azért nem hangzik túl bíztatónak. Én már kicsit bevásárolgattam aranyból meg ezüstből, de most eléggé elbizonytalanodtam. Ha innen még eladói nyomásra lemegy mittomén 10-12 százalékot, akkor elszomorodnék.
Ti hogy látjátok?
randomly 2026. 04. 20. 07:44
Előzmény: #39926  Trend_energy
Igen, de sokan ezt készpénznek használják és ha kell a készpénz a piacra öntik. Ebben a csapongó helyzetben , mikor van energia nincs energia ezeket a pozíciókat ki kell fizetni. Fórumokat olvasgatva nagyon sokan olaj kereskedők lettek, és áthelyettesítődött a befektetésük máshoz. Én továbbra is partvonal az ezüstben. Egy kicsi olaj short volt $120 körül ... a hazai részvény és kötvény piaccal nem tudom mi legyen. Van ilyen ötletem hogy arany-ezüst eladás és 10 éves fix magyar állampapír ... de nem igazán tudom elképzelni hogy itt jobb világ jön, ahhoz túl idős vagyok.
Trend_energy
Trend_energy 2026. 04. 19. 12:34
Az ezüstpiac a hatodik egymást követő éves strukturális hiány felé tart:                                                                  - A globális (fizikai) ezüsthiány várhatóan +15%-kal bővül éves szinten 2026-ban, elérve a 46 millió troy unciát.                                                                                                                                                                                     - 2021 óta a globális ezüstkészletek összesen 762 millió troy unciával csökkentek, ami növeli a fizikai ezüstpiacokon egy újabb likviditási válság kockázatát.
- Miközben az ipari ezüstgyártás becslések szerint 3%-kal esik vissza éves szinten, kb 4 éves mélypontra, mivel az iráni háború rányomja bélyegét a globális növekedésre és további keresletcsökkenéssel fenyeget.
- Az érme- és ezüstlap/rúd-kereslet várhatóan +18%-kal nő éves szinten, amit az amerikai vásárlások fellendülése támogat, részben ellensúlyozva az ipari gyengeséget.
- Eközben a teljes globális ezüstkínálat várhatóan 2%-kal csökken éves szinten, mivel a bányászok visszavonják a tavalyi áremelkedés során tett termelési kötelezettségvállalásaikat.
 - Az ezüstpiac szinte soha nem volt még ilyen szűkös.
randomly 2026. 04. 16. 20:26
gyula1971
gyula1971 2026. 04. 16. 10:12
-Private Banking friss:-Ezüst.-A fő csökkenő trendvonal törése óta kisebb long hullámot indított. A 75 felett a 93,75-100-as zóna számít erős ellenállásnak. Alul a 62,5 és az 50 körül van erős támasz. Az emelkedő trendvonal letörése lehet eladási jel. 
Ellenállások: 87,5;100; 106,25; 112,5; 118,75; 121,88; 125; 128,12; 131,25.
Támaszok: 62,5; 59,38; 50.
szkrik 2026. 04. 15. 16:03
Előzmény: #39922  szkrik
2025 ben is deficites volt az ezust piac, vagyis kevesebbet banyasztak, ujrahasznositottak, mint ami elfogyott. Az ipar, hadiipar, elektro autok alig igenyeltek tobb ezustot, mint 2024 ben,vezen csodalkoztam, az eladott befektetesi ezust joval tobb volt, mint 2024 ben.l, amint azt sejtettuk.  Ha a befektetesi ezustottol eltekintunk, akkor szerintem kijelentheto, hogy a banyaszott ezust eleg volt 2025 ben az ipari felhasznalasra, vagyis nincs jelenleg netto ezust hiany. Eleg ezust van, csak kerdes, kinek a trezorjaban. Nem tudom, ti hogyan latjatok ezt.
szkrik 2026. 04. 15. 15:39
Előzmény: #39920  gold66
szkrik 2026. 04. 15. 15:38
Előzmény: #39920  gold66
Ma megjelent a 2026-os worldsilversurvey a silver institute oldalany amely kb 80 oldalon keresztul ismerteti a 2025-os ev ezust adatait, eves ezist termelest, felhasznalast.  stb.
 https://silverinstitute.org/all-world-silver-surveys-2025/

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek