Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2026. 03. 25. 21:38
Előzmény: #39738  Placi82
"""Spiller ma, 16:11Előzmény: #2100  Murdoch .usának az államadósságát kell kezelni ehhez kell a végtelenül nyomtatható dollár..ezért kell ellenőriznie a világkereskedelmet és az teljes energiaipart . És persze lehetőleg uSD-ben számoljanak el.(petrodollár) Ahogy az alvilág és a drogkartellek is.. nem beszélve az elásott, megsemmisült, széfben őrzött dollárok is. Usa befolyási övezete egyre szűkül.. a gyarmatai is kezdenek tudatra ébredni már tudnak nemet mondani.. A villanymozdony gyorsul.. trumpi félék próbálják visszahúzni de már nem nagyon lehet.. csak megy előre.. usát utolérték technológiában..sőt le is hagyta kína. a világ pénzügyi központja sem kizárólag  nyújork vagy London. Eu vezetői eladták az eut.. lélegzethez juttatva trumpit.. oroszt lekötötték a háborúval.. kínát próbálják ketrecbe zárni..de ők már érzik az erejüket.. kiépítették új piacaikat.. globálisan terjeszkednek.. 10-20-100 évben gondolkodnak.. befolyásuk van a világ ásványi kincseinak a nagy részére..
Usa olyan mint Móricka, mindenről Kína jut eszébe.   Kína az usa legfőbb versenytársa és már az ereje is megvan...  kialakított egy szövetségi rendszert.. tudja mindenki ez működni fog.. usa lépéskényszerben van amit fentebb írtam: dollár államadósság, piacok, technológia. ""
Ez az én tömör véleményem is...
Most nézd meg kik lettek megtámadta , és Kinarol leválasztva?
Seri 2026. 03. 25. 21:35
Előzmény: #39737  randomly
Sajnos  bukó, a nem realizált nyereség is fáj ha csökken, főleg, ha a felére.
Én nem voltam (vagyok) ilyen szerencsés, nekem sajnos a tőzsdére vitt eredeti tőkém ég, sérül. És most már én sem  merek sem bővíteni, sem újra befektetni. Ami szintén baj.
Na, de lesz ez majd jobb is. 😊
Placi82 2026. 03. 25. 21:34
Előzmény: #39736  Seri
Arany +ezüst szektor kb 21 részvény .+ 2 olajos részvény PBR +Devon ,de ezek kb5%tettek ki . 95%al tulsulyoztam az arany és ezüst portfóliómat .De a 5 legnagyobbak 2022 végén  kezdtem el venni őket, azóta  tartom......azota mikor a befagyasztott Orosz vagyont nem adtak vissza......
Engem a nagyapám azt tanította a becsületet(az üzletit is) egyszer lehet elbaszni fiam .
Emiatt vagyok a FIRE ben.meg amiatt ,mert megtanított az olvasás, szeretetére . Így nagy a lexikalis olvasottsagom es atlatok  rendszereket . Mint a zsidók , ők ezért azért jó szervezők genetikailag...Anno régen dolgoztam nekik , cég tulajdonosoknak közvetlenül alattuk...pontosan tudom hogy jár az agyuk. Sokat fektetnek a nevelésben ,mi gojok ott basszuk el hogy nem fektetünk a gyerek tanitatasaba es nevelésében se időt és pénzt a fiainkba ,de én igen ezt is megtanultam tőluk....,de volt ami nem tetszett..de az inkább erkölcsi dolog. De ez irreleváns ide.
Először is meg kell értened  a világot , ami koruletted van.....
Én azért tettem egylabuva a portfóliómat ,pedig sose tettem ilyet , ezelőtt ...
Iráni háború  sajnos szinte lefelezte a vastag  nem realizált profitot...
Erre linkelek neked egy srác írását , nem kell nekem bepotyogni nekem ,és  igaza van. Kendőzetlenül , asszerív tipusan irja le mi a geopolitikai szituáció most .
Ott se kedvelik itt a fórumon,mert ugye mivel ez gazdasági fórum túlsúlyban van a neoliberális nezőpont🤣 és ez sok ember  érzékenységet sért......
Várj bemasolom , következő kommentben ....
randomly 2026. 03. 25. 18:21
Előzmény: #39736  Seri
Ha az is bukónak számít hogy 2 hónap alatt a 2 éves hozam lefeleződött akkor üdv a klubban. Topic címe nálam már leépítve 1%-ra és nem is mertem bővíteni. Volt 20% is de lehet 25% is ... elmebaj?
Seri 2026. 03. 25. 17:30
Előzmény: #39734  Placi82
Szia!
Nekem ígérted 😊 nagyon szépen köszönöm 
KGST él, vagy senki sem csatlakozott? Én eléggé újonc vagyok, sok bukóval, tehát nem vagyok olyan talpra esett,. jártas mint ti, de szívesen csatlakoznék.
Placi82 2026. 03. 25. 16:01
Előzmény: #39733  DD
Köszi... :). Jöhet többieké is. 
En + adtam volna, hogy én is véleményt nyilvánításak, a saját kérdésemre 
Placi82 2026. 03. 25. 15:58
Ígértem itt anno valakinek hogy kitúrok neki egy jó   rezbanyaszt........
Na jelentem kiturtam. 
KGH.wse
DD
DD 2026. 03. 25. 15:54
Előzmény: #39732  Placi82
Nekem csak klasszikus, mainstream narratíváim vannak: olaj - dollár, infláció - állampapír. Arany esik. Kérdés meddig, és mennyi időre. 1980-2007? 2010-2020? Azért ez már így eléggé parabolikus, BTC jellegűnek tűnik nekem, csak hosszabb időtávon. A mániát az összeomlás követ(het)i. (Megvolt-e már a mánias szakasz a mostani ciklusban?) Esetleg kis konteóként a Tether Gold faktor (és hasonló árfelhajtók). A jegybanki vásárlások mennyisége is relatív, a dollárban meghatározott készletértékek a meglévők értéknövekményéből is származnak. Aztán meg el is adhatnak ők is jelen helyzetben (bár ahogy vették, az eladás se biztosan piacon történik meg). Valaki említette itt, aranyban ülve nem lesz beruházás.
De aztán vannak új narratívák, hogy bizony a dedollarizáció, de ennek köztudatba pörgetése is (rövid távon legalábbis) retail fomo narratívának tűnik.
De ezek csak dünnyögések, én továbbra is tartom magam a "nem tudok én lóf@szt se" elvemhez.
Placi82 2026. 03. 25. 15:38
Előzmény: #39731  Placi82
Oké , komment is jöhet,:)mert így döntetlen . bármilyen nézőpont , magyarázat   a DXY, 10y , MOVE,  LMBA , COMEX , készletek, stb...... "osszeskuves elméletileg ""bármi .....
Placi82 2026. 03. 25. 14:26
Most billego pontok vagyunk. Kerhetek fel nyilat ha a következő állomás szerinte 4700 és kerhetek le nyilat ha úgy gondolják hogy a következő állomás 4200.
Ez most beszallo zóna vagy dead cat bounce zóna??? 
Akinek van véleménye és ellenvelemenyt az beirhatja köszönöm. 
Placi82 2026. 03. 25. 14:19
Előzmény: #39729  DD
Bocsánat igazad van.... Pontosan. 
Jom Kippuri haboruban (remelem jól írtam nevet és Mrsomm nem sértődik meg ezen ha elírtam a zsidó  ünnep nevét, és nem  vádol be újra antiszemitizmusal, vagy esetleg jelent fel, kérlek ne, koszi:) , szóval, akkor ha USA nem védi be akkor  Izraelt, akkor már  lehet nem létezne...... És ha vonhatók egy érdekes most is fontos párhuzamot számotokra  ez a 1979 és háború okozta indította el az olaj válságot!!! Akkor. .Az arab országok (OPEC) az USA  Izrael támogatása miatt olajembargót vezettek be az olaj ára 400%-rá  nőtt hatalmas infláció lett az arany ára pedig kilőtt.....
Én ennek analogiaja miatt vártam a gold runt. 
Ha USA partra száll iran kilovibaz egész obolmenti olaj infrat 25 millio hordó olaj off pár évre, minimum 2 évre.. 
De Mr Somm drukkolok a partraszállásnak hogy eltorlodjon végre Izrael ellensege, de én a világ érdekét és saját életemet tekintve szerintem szörnyű lenne..... 
És még az arany  ára se menne fel, mert megint a derrivatív piacon egy gold paper dump lenne, de az olaj 200
$ lenne... Szóval mindhogy káros lenne..... Mármint nekünk. Izraelnek lehet  nem. De lehetek önző? 
DD
DD 2026. 03. 25. 14:04
Előzmény: #39728  Placi82
Azzal kiegészíteném, hogy az iráni nép már szenvedett a sah alatt is (SAVAK), illetve az USA/Nyugat iránti gyűlölet nem az iráni forradalommal kezdődött, hanem az 1953-as iráni puccsal (MI6 + CIA: Operation Ajax).
Placi82 2026. 03. 25. 13:46
Múlt ilyen geopolitikai olaj válsága esetén gold run, arany bullish volt a történet. De az alapok, fundok, aranyat adtak el. Ezbnevezhetjuk liquidation valasagnak, és dollár fundingbtoresnek, és emiatt. De én ezt inkább papír arany  dumpnak nevezném.
Ahogy utána kutattam az is volt!!! 
 Nem a retail sem pedig a jegybankok nem adtak el egyáltalán fizikai valós aranyat. 
2) Örülök, hogy másokat gunyolo ember nincs ezen a fórumon, még Bpali se ők nélkül jelezte hogy ne  "hulyezze le Placit mert van igaza" szóval más is érzékelte csodás  stílusát velem szemben.. Ér
Nagyon lehet látni hogy a mainstream bol osszeszedett információkat adja elő. Köszönjük a portfólió.hu is megjelenik igaz néha fel napos kesessel a Barrons és Reuters, es a WSJ  után. De ez számomra felmondása és bevagasa a fosodratu gazdasági médiának. Köszönjük olvasni mi is  tudunk Somm. De hogy ha ellenvelemy van akkor, megy ez a  fellengzos stílus. Nekem nem jön be. Akkor is mikor másik topikba már linkelte 3000 USA elit tengereszgyalogos megy Iranban, és akkor kész partraszállás. Nem lesz partraszállás, geopoliitukailag az USAnak rettenetes véres bukás lenne. 
Mert Somm nagyon Izrael mániaban nézi a dolgok torteneset és az Irán végleges eltörlese, bukasa, esetén nem gondolja végig hogy ez nem megy. 
1)500 km rol is kolovik  a szorost  az Iráni hegyekbol
2)forradalni garda legjobban szervezett hadero a környéken 1.2 millió mozgositott katonával. 
3)meg a legteret se uralják teljesen az USA-Izrael tengely lasd F35 esete. 
4)tegyuk fel partraszállás van Somm alma és Izrael alma teljesül. Mi a következmény. Errol nem ír a mainstream. Szun ce, kit gondolom szintén nem olvasott a szemelyeskedo Mrsomm. Azt mondja " ha ellenseged menekül arannyal növeszd ki menekülés útját, de sose szorítsd sarokba" vagy ilyesmi 
Miért? Mert kovetkezmeny
4)Iranbszet fogja loni  most mondom Szaud - Vorostengeri kukit 5 millió/nap  olajat szallito  tobbezer km vezetéket. Katar maradék LNG kozpontokat, Kuvait, Doha inrastrukturajat és Iraki Usa cégek kiermelesi inrastrukturajat. 
Ennek következménye nem nem kb 10 millio hordó /nap  kiesés lenne amit még tudnak a a világ stratégiai készletébol, és Kína készletébol pótolni......   Akkor baj lesz heteken belül. 200$olaj ár az alap lesz. 
Ennek következménye olyan szintű kamat emelés ami kompenzálja az inflaciot, valahogy.. A hosszú  hozamokat  a piacon a plafonig ugranak 
 5) Már így se bírja se a privátban rendszer se az arnyekbankrendszer, se a kereskedelmi iroda piac rendszer és kb semmilyen szektor a magas hozamokat. A MBS problémáról nem is beszélve az el nem számolt hosszu kötvényeken lévő sok 1000 Mrd dolláros vesztesegrop nem is beszéltem... 
Szóval, ezekről nem a média így sajnos ergo Somm ur se gondolkodik. Csak a partraszallas és csúnya Irán megbuntetese. Amúgy Irán már eleget szenvedett amióta elkerdette az USA barát diktátor Sahhot, de és sajnos jogosan USA izraelnellenesek. De hát ehhez ismerni kellene, a toretenelemet is, nem csak copy paste  a gazdasagi mainstreamot. 
Ha USA partra száll amiben biztos vagyok hogy nem teszi és innék függvényében térdelek, de ha tévedek 3s Somm alma teljesül akkor térde és imához uraim, mert a világ nagyon csúnyán fog rettenetesen megvaltozni, kegyetlen rossz lesz. 
Remélem Trump tanácsadói már a TACO t készítik elő amiről már egy hete is beszéltem...... 99.99%hihybeublesz 3s semmi jelentősége vacak 3000 katona Iramba vezeenylesenek aminek Somm örült, és sajnálom ha valaki zsidonerzekenyseget esetleg Somm utat megswrtettem. Nekem vannak zsidó ismerőseim meg eskuvojukun is voltam... 
Én nem a zsidókat szidom ahogy Somm úr általánosíts hanem a neoliberális cion nagytőket mely történelmi muktal rendelkezik csak most már Trosztok es magantokealapok es  családi alapítványokba mögé bújnak. 
Ha ezeket korholom, ez legyen 20 fő, az nem a világ kb 40 milliós zsidóságát szidom. Kikerem magamnak ezt a sunyi osszemosast, és degradalast.... 
Amugy újra reseteletem a  világ torteeneseit, fenti dolgokat is, és újra hiszek az aranyban hosszútávon, csak közép és rövid táv, meg nem biztos sajnos. Hisz láttuk mind hogy mily likvidációs esemény ék lavina ja volt 9 nap alatt.  Én a realizáltam profitot ezüstbe, meg 88-90 körül...... 
Aranyban, pedig nagyobbreszt benne maradtam, nem ugráltam. 40%off volt csak. 
DD
DD 2026. 03. 25. 13:28
Előzmény: #39719  szieszta
Igen, a Tether elég nagy a para (volt?) a rendszerben, aztán állítólag rávették őket az átláthatóbb működésre (haha). Nekem kicsit úgy tűnik, hogy a BTC után az aranyba mentek lufizni hasonló módszerrel (Tether Gold). Vagy ez már talán inkább a vagyonmentés szakasz? Mindenesetre a vád ma már elvileg nem az, hogy ma sincs fedezetük, hanem az, hogy a vagyonuk jelentős részét eredetileg piaci manipulációval szerezték meg, és ezzel károsították meg a többi befektetőt, de hogy valójában mi(jük) van, az jó kérdés.
Pipacs20 2026. 03. 25. 13:03
Érdekes. Ma megszűnt v. sokkal kevésbé érvényesül az olaj vs. arany-ezüst közötti inverz. Eddig olaj fel; arany-ezüst le és fordítva. Pl. a ma déli olaj aljtól olaj fel, arany fel, ezüst enyhén fel. Változott a mintázat?! Hiba a mátrixban. Most mintha épp korrigálna az olaj, h. az eredeti szabályhoz tartson. Talán az irányok bizonytalansága okozza, h. saját utat járnak a chartok? Aztán ha eldől, akkor visszaáll a fordított korreláció?
szkrik 2026. 03. 25. 10:25
Előzmény: #39724  szkrik
Gold market outlook for 2026 by jeffrey christianhttps://m.youtube.com/watch?v=UUHFqhtDezM
szkrik 2026. 03. 25. 10:18
Előzmény: #39723  FR73
Lehet, hogy mar irtatok: 2026.04.01 tol indiaban atternek a ezust arkepzesnel az lbma arakrol az lokalis, indiaiban meghatarozott (papir es fizikai ezust) arakra. Termeszetesen a vilagpiaci arakhoz igazodva, de talan a jo hir ebben, hogy a londoni, amerikai, es shanghai ezust kozpont mellett egy ujabb, indiai is letrejon. Ki tudja, talan fizikai fedezetu ezustot is fel kell(ett) halmozni, hogy ez letrejojjon. 
Masik: a comexben tovabb, meredeken csokkent a nyilvantartott ezust mennyisege, kb 340 mio unciara. A registered, vagyis lekerheto, kiszallithato ezust mennyisege kb 80 mio volt a napokban.  Ha elfogyna,  (de nem fog, szerintem, mert szt nem engedhetik meg maguknak) a comex ezust keszlete, akkor cash ben is kifizethetik az ugyfeleket, bar az nagy bizalomvesztessel jarna, es tobbe a kereskedok, ipari felhasznalok mar nem a comextol vennek meg, kernek le a papir ezust kontaktusok felszamolasat kovetoen az ott (nem) tarolt ezustot, hanem  kozvetelnul a banyaktol. Ez a folyamat allitolag mar elindult. Gondolom a napokban, honap, negyedev zaras miatt a youtubon tobb video is meg fog errol jelenni pl clive thompson, jeffrey christian? interpretalasaban arrol hol allnak most a comex keszletei, marcius, es az elso negyedev vegen.
FR73 2026. 03. 25. 08:11
Előzmény: #39720  Bpali2
Ezt jól látod, de ott is csak lehetőség.  A magánhitel alapok felfüggesztett likviditása kiváló trigger lehet egy következő válsághoz.
Csak kell egy szituáció, ahol a hitelbe fektetett bizalom megtörik, aztán indulhat a buli.
Igaz, volt már hasonló, kínai építőipar kötvényválsaga, aztán abból sem lett semmi.
Tehát csak lehetőség, de egyáltalán nem biztos.
randomly 2026. 03. 25. 07:57
aranynál is csökken a volatilitás de ott az ár csökken, ott csak figyelek hogy ebből mi lesz.
randomly 2026. 03. 25. 07:56
ezüst, enyhén csökken a volatilitás és enyhén emelkedik az ár, ebből még fordulat is lehet, de 24 órát biztosan várok.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek