Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
1 perc / 4 dollár kb ez volt ma… Igen simán benne van 20 -30 USD per 1,-1,5 nap . Ami ha felfelé történik könnyebben kezelhető . Ha viszont lefelé történik nagyon csúnya mínuszba lehet szaladni ha kiderül hogy másnap se fordul..
szerintem a 120USD bullshit. Ezüstből fáj már az a szint, de az aranyból amit szintén az ipar is nagy százalékban használ ....ott persze a 5300-5400 USD nem fáj? Érdekes ez is. Én több szempontra alapozom a céláraimat ....Az arany relatíve kezd túl drága lenni , mint az egyik legritkább nemesfém . Egyre többen fektetnek ezüstbe , mert az arany után ez következik ( ez van a köztudatban ) és jóval olcsóbb . A bányászatuk , finomításuk egyre drágább. Már a mexikói bányákban sem dolgoznak napi 1USD/fő/nap -ért. Drága lett a világ. Egyre kevesebbet hasznosítanak újra, bányák kitermelési korlátozások. Kína az egyik legnagyobb ezüst kitermelő és finomitó ...nem érdeke már olcsó ezüstöt adni a világ gazdaságainak. Kínai export bürokrácia nehézkes. Kína vásárolja fel egyre több és több arany -ezüst bányákat a világon. Technológia fejlődés ...nagy , óriási igény, éhség a nemesfémek iránt. Pánik vételek FOMO! Tehát van bőven érv és további felhajtó erő ezüst , arany iránt.
120 az fáj, de 200 nalmkezdenek újrahasznosítani. Én is úgy számoltam ki....mert megettem a nyugati uzleti mainstream ár keverő faszsagait . A többire meg azt mondom😉 Okozat hogy mit vársz oké, és mi a fundamentalis szükségszerű OK?? Mi alapján gondolod ezt ..erdekel
van a youtube-on egy korábbi video , ahol arról beszélnek elemzők , hogy mennyinél , milyen árnál "problémás" fáj már az iparnak ....ha jól emlékszem 120USD/oz. volt. Ez egy pár éves video ...megprobálom megkeresni , felteszem. Szerintem még van tér bőven felfelé az ezüstnél , aranynál már akkorát nem látok. Én ezüstöt unciánként 160-180 USD , az aranyat 6000 -6500 USD- re várom 2026-évben.
Nem érdekel. Nem tudom meddig megy az ezüst ahol kezd kényelmetlen lenni az iparnak....az 200 dollár/uncia. Ezt is levezetem tényekkel számokkal ....majd .lehet hetvegen
2 hónapja mondtam a venezuellai és olajban na abban hordónkénti komoly mennyiseg marad a pakuraban finomítás után vanadiumbol és nikkelbol sőt arany is marad kicsi . Na arra építettek egész Dél Kínában finiimitokat , sok mindent lliard dollárból..... . Nem hülyék a Kínaiak . Ha nagy üzlet lenne az ezüst újra hasznosítás meg ezeken az árakon akkor tele lenne Kína vele . De nincs !!!!!!!!!!! Mondom nekem higyjetek.
Levezessem? 1 tábla napelembe kell 8 gramm ezüst, az 800 Ft kb kerekitsuk 1000 Ft ra. Hűha:))))))stimmt ? Hazadra teszel 10 tábla napelemet akkor az 10.000 Ft. Tétel? Mire epitesez üzemet 30 év a napelem kioregedese, vagy szedjük szét a működő napelemeket ,vagy mi??? Nekem higyjetek!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)