Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A dollárhiány mellett a regionális bankok nem jutnak finanszírozáshoz, mert a piac - nem alaptalanul - túl kockázatosnak ítéli őket, és a hó végi elszámolások miatt a likviditási feszültség egyébként is gyakori jelenség. Az illikvid MBS-ekért (jelzálog-fedezetű értékpapírokért) egyetlenül a Fed biztosít dollárt elviselhető kamatozás mellett. A repó-használat használat a 2020. márciusi szinten van. Itt folyamatosan követem a helyzetet: MacroLab – Trendek, minták, töréspontok | Portfolio.hu
Igen. Meg is bántam már hogy linkeltem. 10 perc olvasás után olyat is olvastam hogy pont ugyanannyi kötvény ment be mint amennyi készpénz ki ... nincs itt semmi látnivaló, sorry.
Igen, nekem ne mond, aki megette a Trumpit ... kiütötték az SP500-am és nem is vettem vissza ... Szóval szerintem is a magánemberek csinálták a ralit, és nem az alapkezelők. Ha az alapkezelők lettek volna , ők tartják, 10%-ot nem dobnak ki egy-két nap alatt ... ők alattomosan hetek vagy inkább hónap alatt terítik meg a piacot. Szóval benne van hogy mond valaki valamit, meg az esőzés bemos egy bányát, vagy földrengés, de ez eddig is így volt. Azt lenne jó tudni hogy van az fészek aki retail-t felhergeli és figyelni hallgatni ... Reddit? Vagy portfolio.hu :-)
Ha valaki nem szeretné meghallgatni:Ezüstnél erősen bullish, 90-100 USD-re várja 1,5-2 éven belül (a napelemekből kinyert ezüstnek ott van gazdasági értelemben határpontja, ott jöhet be új kínálat a piacra ami új egyensúly teremthet), az aranyat is jónak gondolja, célárat nem mondanak, viszont az elején az hangzik el hogy lehet ennyi volt a korrekció, a végén meg azt hogy ha a 4K nem tartja meg, akkor 3500-3700-ig lemehet (de megjegyzik - amit bármikor és bárminél el lehet mondani - hogy nem érdemes megpróbálni elkapni az alját, venni kell sávosan)
https://www.portfolio.hu/befektetes/20251101/accorde-megemelt-europai-reszvenykitettsegunket-tovabbra-is-tartjuk-796902 Az arany hónap végi esését látva erős volt a késztetés, hogy nemesfém kitettséget növeljünk, azonban az elmúlt 1-2 hónap mozgásai alapján – ugyan fundamentálisan is van érv a nemesfémek mellett – tartunk tőle, hogy még nagyobb részben retail mánia mozgatja. Ennek megfelelően egyelőre távolról figyeljük az eseményeket, várva egy ennél nagyobb korrekcióra, elfogadva, hogy ezzel némi hozampotenciálról lemondunk.
Véleménykülönbség. + ha 100-szor elmondjuk valamiről hogy jó attól még nem lesz jó, maximum propagandának áll meg. Lásd Akko, CIG stb. (Bocs az offért.) OTP szakmai topic "barlangban" megtalálsz.
Oksa, ahogy gondolod, csak segíteni szerettem volna. (Nem követtem real time-ban a sztorit, de úgy tűnt hogy egy egyszerű véleménykülönbségből indult, utána meg bepörgettétek magatokat és már idegből mondtatok dolgokat egymásnak ami idáig lökte a történést, gondoltam hátha meg lehet ezt beszélni. De ha nincs erre nyitottság én nem fogom erőltetni) Bocs az offért! (tudom-tudom még csak nem is arany....)
Hosszab távon amit ff chartja mutat, 40 nagyon is lehetséges. Röviden meg minden nap más, lehet okosan napizni is, nyilván nem egyenes vonalban fog leérni.
Jól látod a probléma lényegét. Az Egyesült Államok aranykészlete mintegy 8100 tonna, ami brutális volumen. A leltározás során véletlenszerű mintavételezést végeznek (jobb híján), és a kiválasztott rudakat fizikailag is megvizsgálják: ellenőrzik az azonosítószámot, a súlyt és a tisztaságot egy háromtagú bizottság (az OIG, a U.S. Mint és a Federal Reserve képviselője) jelenlétében. A statisztikai mintavétel módszerével nagyon pontosan meghatározható a maximális lehetséges hiba, a mintanagyságot ehhez igazítják. Ha bármiféle manipuláció történt volna, az eloszlási adatokban azonnal kimutatható lenne. A statisztikai és számviteli háttér a legtöbb ember számára nehezen követhető, ezért időről időre újraélednek az erre épülő konteók, hiába dokumentált a folyamat részletesen. ------------------------------- Ami viszont nem vitás, és az eredeti felvetés volt: a Fed nem akadályozhatja a leltárt, mert nem a Kincstár felettes szerve. A hivatalos felelősség és felhatalmazás az USA Pénzügyminisztériumához (U.S. Department of the Treasury) tartozik.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)