Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
x2029J szombat, 11:41
Előzmény: #31519  Tujafa

Abban igazad van, hogy rossz irányba mennek a dolgok a világban, és változtatni kellene.
De szerintem pont Trump veri bele még nagyobb problémába a világot.
Olyan ez, mint az 1929-es válságra nem  a vámok, és Hitler volt a megoldás.
Minden csak rosszabb lett.
Az meg hogy az USA elveszti a vezető szerepét, az természetes dolog, hiszen minden nagyhatalom átadta a helyét más feltörő nemzeteknek a helyét a történelemben.
Kína feljött, ez nem vitás. Ezt megfordítani már nem lehet szerintem.
3. VH-t kellene elkerülni, de Trump csak szavakban békepárti.
Ráadásul a végletekig buta, és önző.
Semmi jóra nem számítok tőle.
Tujafa szombat, 11:28
Előzmény: #31515  x2029J
Hát izé, erről beszélek ebből a szaros gödörről kell kihúzni a a népeket! A 2014-es annektálás sem fújt riadót, meg a többi azóta tartó esemény sem. A lemez sajnos nem lett lecserélve. Tramp le akarja! Segíteni kellene vagy legalább nem akadályozni. Kivenni a fülünkből a dugót, tárgyalni, egyezkedni.
A mostani vám probléma megoldás az lenne, hogy Friz 'Balkrock' Merz, megnyomogatja a telefonját, és azt mondja: -Szia Sárgahajú bácsi! Mit is szertnél? Oké Főni.- Hétfőn zöldben ébrednénk.   
pakk01
pakk01 szombat, 11:27
Előzmény: #31517  Macus
Nem tartom kizártnak, hogy 20k alatt legyen és visszateszteli a 19500-at. De 20k alatt annyi pénz jönne bele hogy megfogná. 94-ben gondolkodnék…
Macus
Macus szombat, 11:23
Előzmény: #31514  pakk01
Otp erdekel :d ricsi szerintem oke 10 korul … tl38 ko 8600 , otp tl 97 ko 19200 korul van ez erdekel csak …… van még tőke majd hogy vegyek , de a tl97 ko fajna … szerinted ?
pakk01
pakk01 szombat, 11:08
Ha btc hamarabb bejelez és leköveti ezt a sémát a rv piac, akkor ott egy 20%-os esés után jött egy duplacsúcs, ahonnan jött -30% és ott fogott aljat. Ha alj volt persze. :)
Szerintem ez mindenben egy A szakasz és lesz egy korrekciója, ahonnan jön még egy nagyobb esés. 
x2029J szombat, 11:06
Előzmény: #31512  Tujafa

Szerinted mit kellett volna tennie az USA-nak, EU-nak az Ukrajnát ért támadásra válaszul?Lapítani mint 2014-ben a Krím annektálásakor? A ti oldalatok szereti az áldozat hibáztatást.
"Miért nem hagytad magad? Csak megdugott volna, és nem veri szét a fejed is..."
--------------------
Szerintem pedig be kellett inteni Putyinnak, és ha nem akartak közvetlen 3. VH-t, akkor gazdaságilag kellett szorongatni. Az meg szankciókkal lehetséges, ha nem is teljesen eredményes.
Putyinról egyébként itt egy 2008-as cikk, ami megmutatja hogy ki az agresszor:
https://index.hu/kulfold/gruzpp/gruzia_utan_a_baltikum_moldova_es_ukrajna_kovetkezhet/?p=2
pakk01
pakk01 szombat, 11:02
Előzmény: #31509  Macus
Ha megnyugszik a piac akkor megállhat az esés és konszolidálódhatnak az árak,  ha nem akkor ez még nem az alja. 
Dani egyébként discordon jól leírta azt amit Ff is sugall, hogy csinálnak egy mesterséges recessziót amiből aztán jöhet egy nagy emelkedés és így Trump a fejére tudja tenni a koronát hogy ő megmondta h a tőzsdék szárnyalni fognak…
Szinte minden elérte a short céláramat, csak 2 nap alatt az az egy bajom. Túl gyors minden, ez zavar most meg engem de nagyon. Azt nem gondolom, hogy 1-2 nap alatt is vissza is megy a helyére minden. Aztán max tévedek :))
Mindenesetre ezek a belépési pontjaim:
- söpö: 4900-5000
- dax: 19500-tól lefelé
- nasi: 16600
- bux: 80-tól lefelé
- otp: 20 alatt hozok be pénzt rá
- ricsi: 9k alatt de sztem nem lesz annyi
Ha megfordul hirtelen minden akkor így jártam. :)
x2029J szombat, 10:55
Előzmény: #31512  Tujafa

Trump nem kihúzza a gödörből az USA-t, és a dollárba vetett bizalmat, hanem rálapátolja a földet. Európának ehhez semmi köze. USA polgár választotta meg, egyék meg amit főztek.
Tujafa szombat, 10:29
Előzmény: #31445  vaczak
Amit leírtál kolléga az mind igaz, csak az előjel és az idő nem stimmel. Nem a jelenlegi amerikai adminisztráció rombolta le a soft és hard 'powert'. A biden és az euro 'mindenkinél jobbantudja' királylányok Ukrajna project-je mutatta meg a világnak hogy a király meztelen! Elvakult háborújukban mindent bevetettek már a totális háborút kivéve és mégsem sikerült megmenteni a mundért. A teljes euro fegyverkészleten kívül, beáldozták a pénzhatalmi nagyágyút a dollárt és bankrendszerből való kiközösítést is, ami a végső eszköz a soft power kategoriában. Nem jött be! A világ előtt kiderült Amerikai mire képes, európa pedig csak szájhős, csak a kis államokat tudja sz.vatni. Az orosz vagyon elkobzása lenne az utolsó művelet a pénzügyi bizalom elvesztéséhez a világ felé, és az utolsó koporsó szög az euro-dollár dominanciára.
    Trump felajánlkozott, hogy visszafordítja a dolgokat de az euro-királylányok elutasították. Itt lenne az alkalom, hogy minden rosszat Trumpra fogva kifaroljunk a háborúból. De nem, Trump próbálja a hátán kihúzni a csapatot a szaros gödörből, de az elvakult királylányok lökdösik vissza. Mindent a pártpolitikáért! 
Vagy nagyon buták vagy nagyon gonoszak. Inkább az utóbbi. Inkább mellé kellett volna állni a helyreállításban, nem akadályozni, vagy legalább kussolni. Ha mindenki tudja, milyen hülye, miért kötekednek vele? Most ez így jobb?
Fékek s ellensúlyok Európában? Nevetséges, ki fékezi meg és ellensúlyozza a 'euro-királylányok' ámokfutását? Minden intézmény és médiát leuraltak. Kicsit hosszú lett.
farkasfu
farkasfu szombat, 10:11
Előzmény: #31485  Valiz
Teljesen felesleges! 
Egyből az lesz a lényeg, hogy az ember hovatartozását ítéljék meg a véleménye alapján!
Hol az egyik, hol a másik oldalra sorolják, mert éppen arra passzol a saját véleménye! Vicc az egész...
joe001
joe001 szombat, 09:52
Előzmény: #31503  Beze
Macus
Macus szombat, 08:47
Pakk bacsi mi a meglatasod jovohetre? 
randomly szombat, 07:59
... 1-2 napra vagyunk a kereskedhető mélyponttól ... 5:00-től. https://podcasts.apple.com/hu/podcast/portfolio-checklist/id1615927740?i=1000702219007
stacstac 2025. 04. 04. 23:14
megjött a VERTIKAL jelentés - legalább az jó lett, ha már minden így elba**ódott

kirándulós szabadlevegős hétvégét Mindenkinek 
aetzw4zer 2025. 04. 04. 23:03
hát, maradt az mtel26, az opus, a wabi meg a 4ig..
:D
csak a sajat hulyesegem es azt a rohadt macsaksagomat okolhatom.
 azt nem mondom h konnyen jott konnyen ment, mert sok melo volt azert benne, 
de a behozott tőke érintetlen maradt legalább :) 
új helyzet - új lehetőségek - új stratégiák - új nyerők ;o)
kitartást hölgyek, urak. azt hiszem többünkre ráfér egy kis átgondolás.
szép hétvégét, használjátok ki a holnapi  jóidőt, a természet csodákra képes az elmével is.
vaczak 2025. 04. 04. 22:34
Ha jól látom a certiken kb. 4-5 milliós lebegő veszteség halmozódott fel egy hét alatt (főként a túl magasan vett MTEL25 és OTP TL90. Bezony ki kellett volna ezeket stoppolni Nagymarci első bejelentkezésekor, de az optimista amatőrök mint én előbb-utóbb megszivják. Most az a pont van, hogy sem longot sem shortot nem merek már nyitni a jövő héten...:) Valamiféle pattanás legkésőbb jövő hét közepétől lesz, a maci is szeret eljátszani a kajájával. 
Valiz
Valiz 2025. 04. 04. 22:28
Előzmény: #31502  vaczak
Ez így van, ezek maradtak. + Mol, szerintem abban is sok lett volna. Egy hete sütött még a nap, csak nem akartuk látni a közelgő vihart. Vagyis de, láttuk, csak nem hittük el. Tegnap hüledeztem, hogy a BÉT milyen jól tartja magát, és miért nem fél senki. Mi nem kivétezettek vagyunk, hanem 2x sérülékenyebbek a környezetünknél. Ezt kell mostantól észben tartani.
Beze
Beze 2025. 04. 04. 22:25
Előzmény: #31502  vaczak
Nem volt titok mégis összeomlott a világ. Nem értem ezt a reakciót.... Miért kell mindenkinek mindent adni. Ezek a kurva omlások mindig ezért vannak. 
vaczak 2025. 04. 04. 22:20
Eljutottam én is ahhoz a ponthoz, amikor már nem azon bosszankodom milyen lehetőségeket hagytam ki az eheti extrém mozgásokból, hanem azon aggódom mi marad a jelentősen megcsappant nyereségből. Bőven vannak certijeim, a ricsi TL42, vagy az MTEL TL28 sem életbiztosítás. Múlt csütörtökön 10 és 13 százalékos pluszban álltam a két tőkeszámlámon úgy, hogy idén 15 százaléknyi hasznot már kb realizáltam. És gondoltam is rá, hogy most kellene félreállni, kilépni a certikből átvinni a maradékot is osztalékosokba. Nem volt titok, hogy jön Április 2. Igazából ha a richter nem tötymörgött volna, lehet meg is teszem, mert egy ponton csak ricsi és ezüst maradt. Na, mindegy, eddig még olcsón megúsztam, nem nyafogok. Félévente ebbe a tócsába belelépek/belelépünk
Valiz
Valiz 2025. 04. 04. 22:18
Előzmény: #31500  pakk01
:-) igazad van. Megyek is.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek