Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A BÉT szövetségre lépett a Frankfurti tőzsdével is. Ez pár éve történt. Így ahol eléred a BÉT részvényeket kell lenni XETRA résznek is. XETRA a legnagyobb európai tőzsde Frankfurtból. Itt kell keresni! Nem tudom milyen banknál vagy de ha van kereső írd be a kulcs szavakat! Erste adott ki sok papírt, de a XETRA óriási! pl. Keress rá Global X uraniaum Global X battery Poland ETF stb. Nézd meg! A fenti példák jó befektetések, de csak példák.
Képzeld el : fogod felszámolod az állampaírt, sőt rá is fizetsz 1% büntetést. Na ezt a pénzt most váltod amikor Japán besegít. A dollárt viszed Rio Tinto részvénybe. ....................................................................... Lesz egy árfolyam nyereség Lesz egy USD/HUF nyereség Rio Tinto osztalék Rio Tinto árfolyam emelkedési nyereség, ami most nagyon esélyes! ......................................................................... ki vesz vagy tart ezután magyar állampapírt? ma Orbán reggel büszkén jelentette be tudtuk teljesíteni a januári állampapír kamat kifizetést!!!!! Nem tőke+kamat csak a kamatot, kb államcsőd szélén állunk. Rio Tinto akkora vállalt ami biztonsága , költségvetése meghaladja Magyarországét!!!! érted ezt! egy cég akinek nagyobb a büdzséje mint a mi országunké!
Ha elveted a körtemagját annak idő kell míg fa lesz és főleg termőre fordul! De komolyabban, figyeljük a PMI adatokat! Kína bele fog húzni, USA szintén. Roppant nyersanyag kell majd! a Rio Tinto olyan gigantikus cég amit mi magyarok fel sem tudunk fogni! Réztől a vasig ezüstöt stb mindent termel, és minden kontinensen! Óriási a vállalat, nem egy kis INTEL vagy COCA COLA...... Nagyon nagy a tevékenységi körük és a kiterjedésük. Hihetetlen nagy cég! Sok mindent bányásznak. Ez önmagában biztonság. A Rio Tinto mindig lassabb mint a kisebb bányász cégek pl PAAS , Aluminimum Centurc, BHP , stb de ha beindul letarolja földet a szó szoros értelmében! Ja és magas az osztaléka. Jobb mint a kisebb bánya cégeknek. Tavaly ha jól emlékszem 5 % volt az osztalék! Nézd meg, de biztos látod senki nem dobja a Rio részvényt, hát ez az oka.
Mindent megfonolok. Egy kis segítséget kérek, mégpedig hogyan kell belépni a BÉT Xetra felületre? Kérlek, segíts abban is, hogy megnézhessem lengyel értékpapír piacot. Személyedet Farkasfű kollegához hasonlóan a klasszis koponyákhoz sorolom. Az Macd-t nem használom, túl lassú. Használom a Fibo szinteket és a CCI- meg sok mást, főleg sajátot. A Nagy miniszter úr harmatgyenge. Nyomába nem ér Varga Mihálynak. Számomra hiteltelen.
Mint ma mestereim tanonca, ma megkaptam az ukázt Ezüst halmozás! , Ja, tizen éve fémezek, hitlesség kedvéért bizony HULU LULU és Kira adott ki ajánlást! Ők tudjuk vér profik! Aranyra jelen ajánlás, hogy nem kell mindig kereskedni. A túlkereskedés káros. Hulu ajánlása állja le az arannyal, várjunk egy korrekciót! Mi kb 10-20 dollár lesz tehát nem nagy. Figyeljetek!
Engem az érdekelne, hogy a Rio Tinto miért áll ilyen szarul a tőzsdén. Mindenki tudja egy ideje, hogy a fémek emelkesése jön. Na, ez pont nem látszik a chartján.
Törölt felhasználó2025. 01. 24. 20:22
Nagyon sokat tanultam mestereimtől az arany piacon! Sokat vesztettem, de mindig rájöttem mert nem hallgattam rájuk. Jön a 3000 USD arany ! Davos után már biztos, hamarabb lesz az ezüst 33 USD áron mint a Richter 11ezren. Az ezüst kulcs lesz az energetikai átalakulásban de nincs elég...... Ugye tudjuk ez mit jelent!
Most olvastam picit vissza, tudod imádom tippjeid! De feltűnt ma is mindannyian jól le lettünk pontozva..... :) Hát, szólna hozzá a témához! De nem e helyett kioszt egy halom negatív tetszést. ÁÁÁÁ már tőlem lehet 1000 mínusz is. De bizony most igen itt a davosi lehetőség, minden piac keresi a helyét na most aztán van zavaros. Te mit pecáztál ki? Csak ne azt mondd, hogy egy pontyot:) Ajánlásod jövő hétre? Appenin, Autowllis, Commerz, vagy folyami sügér? :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)