Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Köszi Nedden. Pakk, ne felejtsd el légyszi, hogy nem mindenki egyforma chart alapján beszél az árakról és szintekről. Beze pl. mindig a XAG/USD-t nézi, azonban a certi a futures ár alapján számolva.
MACD nem éppen emelkedést mutatna? Egyébként a forgalom alapján felvett szintek ötletesek! Vannak főleg aranynál tipikus számok amit nagyon szeret. (3 és 7 végűek.) Ez igaz valamennyire az ezüstre is. Véleményem szerint, kiindulásnak nézzél meg egy DXY Dollár index grafikont is! Ha DXY bullos, USA Dollárt gyengítő adatot mond és Kína nem vásáról akkor shortra lehet lehetőség. Ugye az árupiac legfőbb mozgatója az USD erőssége. Mert abban van elszámolva. Van persze XAU/EUR és XAU/ XAG chart is de a DXY lehet a legjobb megerősítés.
A MOLly topikban közzétett portfolios cikket olvasd el. szerda, 16:08-kor jelent meg. Aztán van az a rész ami csak rövid ideig volt olvasható: szerda, 16:51. Bpalinak átgörgetni is sok volt.
Van nekem is MOl. Érdekes miután beszéltünk róla a Portfolio ajánlotta, hogy milyen olcsó vétel. A fix állampapír kamatcsökkentése meghozhatja a csalódott vevőket mert az osztalék jó + árfolyam is potenciálisan emelkedést sejtet. Szerintem kivárnak az ünneppel a vevők. A 2730 oldalazás a MOL topikban is feltűnt a kollegáknak! Nem a Molly tulajokban. Keresd Fibo mester bejegyzéseit! Valamire készül az árfolyam. Reméljük egy 2800+ árra. Én tartom, mert tudom a nyár tényleg nem jó a MOL tőzsdei forgalmának.
Törölt felhasználó2024. 08. 16. 12:04
Ezt rajzolgattam most és ezért gondolkodtam kicsi shortban: Van az a por vonal, ami a nagy emelkedő szakaszra van húzva, az a szint az ahol a legnagyobb forgalom volt. macd-n és rsi-n is van egy leszorító vonal, szerintem erről le fog pattanni. De ez részvényes gondolkodásmód :D https://www.tradingview.com/x/X7TpZHA3/
Törölt felhasználó2024. 08. 16. 11:56
Ma mehet a TA így ma reggeli jelzés brókeremtől: ( pár óránként kapom) Ezüst: “A piac csökkenő trendet mutat, és egy belépési szignálra várunk RÖVIDRE eladáshoz 28.069 támasz szint alatt. Csak a 28.196 felfelé irányuló áttörése vethet véget a medve forgatókönyvnek..” . Arany: “A piac csökkenő trendet mutat, és egy belépési szignálra várunk RÖVIDRE eladáshoz 2450.42 támasz szint alatt. Csak a 2457.97 felfelé irányuló áttörése vethet véget a medve forgatókönyvnek.” . Úgy látom, mindkét forgatókönyvben a jelenleg bull a trend. Ez persze változhat :) Gyanús a mai oldalazás! Longosoknak a stopokat érdemes a fent említett szint fölé belőni. ( pl.28.2 és 2460) . Ugye ezt nehéz átszámolni certifikátra de talán az aránypár számítás (%-ban) segíthet. Vagy a tőke/ veszteség arány korlát. Csak mivel itt nagy a volatilitás a szűk stop idő előtt kivághat.
Tényleg, első nagy bukó az short volt. Hihetetlennek tűnt, hogy rakétaként száguld megállás nélkül kiakadt mutatókkal. Úgy ütötték ki a papírt, hogy mozdulni sem tudtunk LOL-al. Utána már nem emlékszem egy új certi számára, de az ezüst mozgását nézve egy hetet sem adtam neki, úgy is lett. Szerencsére ez kimaradt nekem. Most meg újra 2 certi repült, ez már összesen 3 long papír, ami elment az újakból. Szóval brutál a mozgás mindkét irányban, mocskosul vigyázni kell.
Volt pár short próbálkozásod. Nekem egy volt aztán feladtam. :D
Törölt felhasználó2024. 08. 16. 11:20
Nincs még meg a kellő rutin tapasztalat .. Vagy sikerül túl élni mire megszerzése vagy lenullázódsz.. Ebből a pár hétből többet tanulhattunk mint a BÉTen 2 év alatt .. szóval ez ilyen játék
Kivéve, aki nem akart hinni a töretlen emelkedésben, és beshortolta… aztán amikor végre elhitte, vett TL-t… igazi balek módjára bukott milliókat - hát nem sikerült felvenni a ritmust, no… Büntetett, alázatra tanított. Remélem egy időre vége a leckéztetésnek! 🤣
Aki tavasztól ezüstözött az csak nyert nyert töméntelen mennyiségű pénzt lehetett keresni long irányban. Aztán eljött a nyár és fordult a széljárás. Páran kijózanodtunk, nem csak a felfele irány létezik:D
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)