Körülbelül 110,3 millió darab Vonovia részvény nincs intézményi kezekben, ami a teljes részvénypakett mintegy 13%-át teszi ki. Ehhez képest a 30 millió shortolt részvény hatalmas arány.
A Two Sigma 0,7%-ra emelte a Vonovia shortját. A BlackRocknak 0,6% maradt így ketten együtt kb 11millió részvényt shortolnak. Ez az ami látszik. Ami viszont nem látszik (mivel nem kell közzétenni): a decemberi nagy Verfallstagra több mint 15millió részvénynek megfelelő put opció lett eladva 18 euro és feletti értékekkel. Ezt a Market Makernek shortolással kell fedeznie a delta arányában ami a lejárati időhöz közeledve egyre magasabb lesz, tehát egyre több részvényt kell shortolnia míg eléri a teljes 15 milliót. Ezt a mennyisége viszont sehol nem tűntetik fel pedig a hivatalos shortállománynak a másfélszereséről van szó. Az olyan apróságokról nem beszélve mint az októberi opciókifutás ahol kb 2,7millió részvénnyi in the money put opció lett eladva illetve a novemberi 1 millió részvénnyi ITM put opció. Ha ezeket mind összeadom akkor kb 30 millió részvényt shortolnak.
A 2021-es csúcsban egyrészt benne volt a covid lezárások miatti kiszállítási mánia. Másrészt olyan túlértékeltség volt a QE miatt, hogy sok technikai elemző azt mondja, azt a csúcsot ne vedd figyelembe, mert azok a körülmények nem biztos hogy megismétlődnek a következő 50 évben. Én ezt nem feltétlen osztom. De a Wendys $23 volt, ma $6, a Nike $163, ma $35, stb.
"Vettem most, de stoppal. A HelloFresh-nél nagyon sokszor lehetett gondolni, hogy ennél lejebb már nem mehet. Most egykori maximumának kb. 1/40-edrészét éri." --- Én csak azon tűnődöm, hogy amikor a cég vezetése látja a vállalat értéke 97,5 százalékának elpárolgását, akkor a mendezsment mégis mi a f@szt csinál?
Nem saját találmány, de nekem is tetszik. :) Novo-t hosszúra én még nem itt vettem volna. De tudjuk, hogy az nem jelent semmit se. Úgyhogy most aztán ki vagy segítve. :D
:D Eleget hasadt már szerencsétlen NOVO (pláne h már nem is Nordisk.. v mi) :D Azt bizony lesem is a NVO-t USA piacon és különösen vicces h most negyed 7 kor Hormuzi tárgyalások újra kezdése hírre felrántották a DÁN gyógyszergyártó ADR -jeit is (Meg minden mást is)... Köszi ETF ek! :D
Az optimizmus mindig hasznos, ugyanakkor a chart alapján előbb lesz ez 6% mint 4%. Persze egy pár napos korrekció benne lehet (mondjuk visszateszteli a kitörést), mert ha jól értem te is arról beszélsz. Kérdés ez mire lenne elég.
Én Novo-ban a 33,10-et néztem ki hétvégén, de maradtam a biztos HelloCrash-nél. :) Ma 33,05 volt az alja. Nem lesz őszinte a mosolyom, ha innen 36 fölé megy. Hello-ban éppen nem vágott ki a stoppom, úgyhogy holnap gap up és irány felfelé. :D
Nem vagy egyedül ezzel. Ahogy eladtam a Solanát 62-ért onnan indult meg igazán. Majdnem felment 70-ig két nap alatt. Amíg kukkoltam, pár tized eurókat emelkedett, görcsöltem, hogy elérje a 62-t. Nah, onnan aztán rakéta. Esni azóta nem tud.
Én belenyúltam párszor, többször szálltam ki veszteséggel mint nyereséggel. Sorozatosan jöttek a negatív hírek, profit warning-ok, gyenge eredmények. Vettem most, de stoppal. A HelloFresh-nél nagyon sokszor lehetett gondolni, hogy ennél lejebb már nem mehet. Most egykori maximumának kb. 1/40-edrészét éri.
Eurós részvények vitasarok