Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi péntek, 13:29
Berlin – Luka Mucic, a Vonovia vezérigazgatója határozottan fellépett a nagy ingatlanvállalatok kisajátítását követelő – a berlini választási kampány során felmerült – hangok ellen. „A társasítás révén nem jön létre egyetlen új lakás sem; nem csökkenti az építési költségeket, ehelyett viszont olyan milliárdos nagyságrendű összegeket kötne le, amelyekre az új építések és a klímavédelem terén lenne szükség” – nyilatkozta Mucic a *Manager Magazin*nak.
Németországban mintegy 1,4 millió lakás hiányzik a piacról. A lakáshiány felszámolása jelentős mértékű magánbefektetést igényel. „Ehhez megbízhatóságra, jogbiztonságra és stabil befektetési környezetre van szükség” – mondta Mucic.
A Vonovia vezérigazgatója szerint a vállalat átlagosan négyzetméterenként 8,26 eurós bérleti díjért kínál lakásokat. „Az új szerződések esetében alkalmazott, átlagosan 10,80 eurós bérleti díjaink is messze elmaradnak attól a politikai vitákban gyakran emlegetett 20 eurós összegtől. Ez az adat bizonyíthatóan téves, és félelmet kelt a berlini lakosokban.”
A jövőbeli beruházások „jelentős mértékben attól függnek majd, hogy továbbra is megbízható védelem illeti-e meg a tulajdonjogot” – tette hozzá Mucic. A vállalat sajtóhírek szerint mintegy 138 000 lakással rendelkezik Berlinben, amelyek piaci értéke meghaladja a 23 milliárd eurót.
Bolondmatt péntek, 13:06
Előzmény: #16778  Karvalytokes
Asml, Asm, Infineon, STMicroelectronics, BESemiconductor pluszban. Soitec minuszban a felértékelésre. Vagy azért esik, mert ideírtad és mindenki most elad a jó hírre.?! :)
Karvalytokes
Karvalytokes péntek, 10:30
A Barclays 200 euróra emeli a Soitec célàràt.A bank úgy làtja hogy a fotonikai az idén 3 szorozodik a Soitec forgalmàban ami így  a teljes bevételt 2027 re ,750 millió euróra nőveli.2029 re màr a cég bevételeinek 50% àt adja eme üzletàg és a Soitec bevételeit 1,2 milliárd euróra repíti,az elemző hàz reményei szerint.Az ajànlàs:Felhalmozàs.
5000 péntek, 10:06
Előzmény: #16774  TheSnake2020
Ez is igaz, meglátjuk
tothjoco
tothjoco péntek, 09:55
Előzmény: #16775  oldrider
Sok lehetőség van valóban. Diverzifikálni viszont nem árt. Sokan benéztük pl. az Eur árfolyamot, nekem 368 lett az átlagom, gondoltam mekkora buli,  350 alatt nem volt őszinte a mosolyom. Feleségem "majd felmegy". Ugyanakkor ha van ingatlanod akkor ma ugyanazon Ft ár mellet több Eur ér. Szóval a devizahatás benne van, attól függ hogyan nézed. De ha van befektetett pénzed akkor már jobb vagy mint az átlag. Szóval jóvanazúgy. Ha kellően szétszórod a pénzt és kiülöd valami jó lesz! Pl. a karikagyűrűd egész biztos többet ér mint amennyiért vetted :) Én viszont -5%ban ülök éppen.  
oldrider péntek, 09:32
Előzmény: #16771  zsoltee77
Persze, csak megemlítettem, hogy a tőzsdézésnél volt és van jobb befektetésre lehetőség. Egyébként az, hogy kérdeztél, véleményt cserélünk egyáltalán nem személyeskedés. Kinek is címeznénk olyan kommenteket amelyekben kérdések merülnek fel bennünk egy bejegyzéssel kapcsolatban, ha nem annak, aki azt leírta amelyről más a véleményünk? Főleg ha az illető kommentje személyes tapasztalásán alapul. Szerintem a személyeskedés a becsmérlés, rágalmazás, érvek helyett trágár megnyilvánulások. Szerencsére ebben a topikban ilyesmi nem szokott történni!
TheSnake2020 péntek, 09:03
Előzmény: #16769  5000
Nézd meg a PISA tesztek eredményét.  Nem , sajnos ez nem fog elmúlni.  Az emberek egyre butábbak,  egyre könnyebb őket manipulálni.  A FIDESZ túl tolta. Hülye volt a felső vezető.  Ennyi.  Nálunk oázis lesz 1-2 évig.  
tothjoco
tothjoco péntek, 08:38
🔴 Vergesellschaftung: a téma továbbra is központi, közvetlenül Vonoviát érinti A mai német sajtó szerint a vasárnapi berlini választás előtt a lakhatási válság és a nagy lakáscégek Vergesellschaftungja továbbra is az egyik fő kampánytéma. A Linke kb. 220 000 lakás közösségi tulajdonba vételét követeli, amelyben Vonovia is érintett lenne. A WiWo mai cikke külön kiemeli, hogy Vonovia berlini kitettsége miatt a választásnak közvetlen jelentősége van a cég számára. 💶 Kártalanítás – új hangsúly A tegnapi RBB-vitában az SPD-s Steffen Krach 20–30 milliárd eurós összköltséget említett a lakáscégek kártalanítására, és azt mondta, nem akarja, hogy Berlin történetének legnagyobb csekkje Vonoviához kerüljön. A CDU szintén a több tízmilliárdos költséget hangsúlyozta. Ez nem új hivatalos kártalanítási összeg, hanem kampányban elhangzott politikai becslés. Vonovia berlini állománya kb. 138 000 lakás, értéke pedig kb. 23,5 milliárd € a Berliner Zeitung által idézett adatok szerint. 🏠 Mietendeckel A mai Reuters-összefoglaló szerint a Linke egyéves lakbérezárást, majd legfeljebb 1%-os éves emelést javasolna, valamint bizonyos, a helyi átlagot 20%-kal meghaladó lakbérek csökkentését. Ez azonban pártprogram/javaslat, nem hatályos jogszabály. 🇩🇪 Szövetségi tiltás Ma sem találtam új konkrét jogalkotási lépést a tartományi Vergesellschaftung szövetségi korlátozására/tiltására.
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 07:57
Előzmény: #16771  zsoltee77
Eutelsattal mi lesz már Zsolti, mit mondanak a chartok? :) 
zsoltee77
zsoltee77 péntek, 06:30
Előzmény: #16770  oldrider
Jaaaa értem. Jó hàt, a mi lett volna ha…. ha tudom, hogy a Simsont el kehet adni 500ért egyszer, akkor nem adtam volna el én se 40ért 20 éve. 🙂🙂
oldrider péntek, 01:58
Előzmény: #16758  zsoltee77
Egyáltalán nem bukok mindíg, sőt minden évben jelentős adót fizettem. Amivel bukóban vagyok, azt a részvényt nem szokásom eladni. Pl volt, hogy a Matávban éveket ültem, de ilyen volt a Delta (aliasz est média, econet), vagy említhetném az Opus elődjeit, de OTP-t, MOL-t, Richtert sem akkor sikerült mindíg vennem, amikor tüstént emelkedni kezdett. Ha nem tőzsdéztem volna gazdagabb lennék, azt arra értettem, ha pl. nem részvényeket hanem ingatlanokat (földet, lakásokat, házakat, nyaralókat) veszek, netán kristálycukrot, műtárgyakat, bármilyen autókat, Simson sztárokat, swalbékst, mokitzokat, lekonzerválom és ma megkezdeném minden most csak kapásból felsorolt dolog értékesítését, akkor az több nyereséget hozna, mint amit elértem a tőzsdei ténykedésemmel.
5000 csütörtök, 22:15
Előzmény: #16768  TheSnake2020
Ezen nem izgulok, el fog múlni ez is
TheSnake2020 csütörtök, 22:13
Előzmény: #16759  todi
Az idő nem nekünk dolgozik.  A populizmus az egész világon tör előre.  Akár jobb , akár bal.  Jó lenne,  ha 20an lenyugodnanak a kedélyek.  Sajnos egyáltalán nem biztos.  Lássunk holnap egy nagy kifutast  fehér gyertyát hozó héttel.  Kis reményt adhat. 
5000 csütörtök, 22:10
Előzmény: #16765  todi
Én Zöldeket írtam
5000 csütörtök, 22:09
Előzmény: #16764  todi
AI összefoglalója
todi csütörtök, 22:06
Előzmény: #16760  5000
  • Az államosítás és kisajátítás határozott elutasítása: Berlinben és más tartományokban a baloldali pártok évek óta követelik a nagy ingatlankonszernek (köztük a Vonovia és a Deutsche Wohnen) lakásainak köztulajdonba vételét. Az AfD (például Kristin Brinker berlini pártvezető nyilatkozatai alapján) teljesen elutasítja a kisajátításokat, azokat gazdasági nonszensznek nevezve. Ez biztonságot jelentene a Vonovia eszközállományának.
  • A bérlővédelem és a lakbérplafon ellenzése: Az AfD hagyományosan ellenzi a szigorú állami bérleti szabályozásokat (mint a Mietpreisbremse vagy a lakbérplafon), mivel a piaci alapú lakásépítést ösztönöznék. A lazább szabályozás elméletileg nagyobb mozgásteret adna a Vonoviának a bérleti díjak emelésére.
  • Az adócsökkentések és a klímavédelmi szabályok lazítása: Az AfD követeli az ingatlanadó és az örökösödési adó eltörlését. Emellett élesen kritizálja a szigorú és drága uniós/német energetikai és szigetelési előírásokat. Mivel a Vonoviának hatalmas összegeket kellene költenie a lakások környezetbarát modernizációjára, ezen szabályok lazítása jelentős költségcsökkentést jelentene a cégnek.
  • todi csütörtök, 21:52
    Előzmény: #16763  5000
    Ezt honnan veszed? Én nem olvastam ilyet.
    5000 csütörtök, 21:48
    Előzmény: #16761  todi
    Az viszont nem öröm, hogy a Zöldek is a kisajátítás mellett vannak.
    todi csütörtök, 21:47
    Német fórum:
    "Valójában egy vörös-vörös-zöld koalíciós kormány még Vonovia számára is jó lenne. Egy ilyen kormány megbízhatóan 0,00-ban korlátozná az új bérlakások építését, így strukturálisan biztosítva a további bérleti díjak emelkedését és a magas kihasználtsági arányt.
    Maga a baloldal sem hisz a kisajátítási/államosítási retorikában. A problémájuk az lenne, hogy ha a Vörös-Vörös-Zöld koalíciónak (RRG) elegendő mandátuma lenne- az lenne az SPD és a magukat a demokratikus közép részének tartó zöldek- nehezen tudnának stabil kormánykoalíciót kialakítani egy antiszemita, populista és egyébként szinte teljes egészében baloldali szélsőséges párttal. Az SPD szövetségi szinten koalícióban áll a CDU-val, és aligha tudja támogatni a baloldali szélsőséges kormányokat állami szinten. A zöldek tiszteletre méltó, polgári pártként akarják magukat feltüntetni, és így pontokat szerezni a jövőbeli választásokon. Ha egy baloldali szélsőséges öngyilkos küldetésbe kezdenek Berlinben, azzal kockáztatják, hogy jelentős potenciális szavazatokat veszítenek a jövőbeli állami választásokon."
    todi csütörtök, 21:43
    Ahogy régen a frankfurti tőzsdések mondták: a tőzsdén pénzt legjobban az ülőgumókkal lehet keresni.

Topik gazda

buythedip
    4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek