Igen, de érdemes elgondolkodni, mi hogy áll. Pl. Wizz air is jól bírja az olajár-sokkot. Volkswagen, Porsche is majdhogynem szép. Meg amiket a napokban felsoroltam.
Személy szerint nekem volt olyan beszélgetésem az Ai-val ami azzal végződött, hogy visszaköszönt pont úgy a valóságban. Tehát beépülnek a mátrixba a dolgok. Majdnem leestem a székről mert lehetetlen, hogy azt találják ki amit én írogattam neki. Tehát tanul vagy a korábbi beszélgetésekből generál. . és nem mindegy, hogy ki mikor mire használja.. őrület. Már pedig használják, használjuk. Gondold el miket írogatnak neki az emberek. Ez egy halucinátor. Az Mi.nem ilyen.
Alstom nyert egy brit beruházást, és megmenekül. Szeretném azt hinni, hogy az történik, mint 2023 októbere és 2024 márciusa között, de a nagyforgalmú szintek és az 50MA még felettünk van, így egy esés €11-re nem kizárt. Viszont. Infláció nem jó az Alstomnak, mert először szerződik egy árra, és sokszor évekig kivitelez. Tehát az inflációs pániknak kéne leszakítania ebből a sávból €14.7-18.01 Az inflációs pánik meg most van, és nem történt meg.
Az hogy hol, nem tudom megmondani. A jövő heti, vagy maximum azt követő fehér kell hogy legyen. Akinek egyáltalán nincs, az szerintem egy figyelő pozitív itt felvehet. Van benne risk. Sokáig el fog tartani a fordulat lehet, ha egyáltalán itt lesz. Ez egy kb jó hely. 15-35 első korrekciós hullám hónapokon, 18-38 második. Csak egy lehetőség. Jó lenne, ha ez a honap nem lenne fekete gyertya....ahhoz kell egy hetes fehér valahol a következő 2 hétben. Inkább a következő hét.
Novot én is figyelem. Morgan Stanley SELL ajánlást adott ki, bár az elmúlt időben végig kritikus volt. De 2025 decemberében 300DKKnál 700as célárral Equal weight? Valamit félreértek akkor. Lényeg, hogy egy fej-váll van a hetesen, jobb váll nélkül. Lesz jobb váll és utána esés? Akkor a februári aljak és márciusi rések jönnek.
Én pont azt vettem észre, hogy akinek vannak értelmes gondolatai, akár általános értelemben, akár egy konkrét részvénnyel kapcsolatban, azoknak az AI szövegeit is érdemes elolvasni. Ha egy témára nagyobb a rálátásod, egész mást tudsz kihozni az AI-ból.
Az én ingem magamra veszem. Akit érdekel a téma, az ugyanúgy meg tudja beszélgetni az AI-val, mint az aki ideteszi. Egyszerűen nincs hozzáadott értéke a bemásolásnak. Ami kicsi van, az maga a kérdés. Olyan mintha komplett cikkeket másolnátok be url-ek helyett. Ha van érdekes része a beszéletésnek, akkor azt a részt kellene kiemelni és arról elkezdeni tovább elmélkedni. Saccra van a topiknak 10-20 nagyjából aktív irogatója, ha ők mind bemásolgatnák a mindenféle témában lefolytatott beszélgetéseiket, akkor csak a folyamatos átpörgetés maradna. Most, hogy jön napi 1-2 még éppen át lehet pörgetni, ha lesz napi több tucat, azt nem lesz olyan könnyű. Én ráadásul folyamatosan nézem vissza a korábbi hozzászólásokat is és borzasztóan zavaró, hogy 1-1 bemásolt hozzászólást addig kell pörgetni, mint máskor 1-1 teljes oldalt. Én elképesztően ritkán downvote-olok, az előbbi mínusz jelzést képletesen kellett érteni. Ez a saját véleményem, nyugodtan írja be más is a sajátját ezzel kapcsolatban. Dip meg majd rendet tesz, ha akar. :)
Az infláció az amikor senki nem tudja mi mennyit ér. A vízbe dobott kő. Elindulnak a hullámok, összeütköznek majd a medence falán ugrálnak a fény fraktálok. Szépek. Kis hullám nagy hullám. fel - le. Ott aztán lehet pénzt keresni.
Nem, a 38at vártam, de 30nál megfordult. Az Anta sport bevásárlást pozitívnak vettem, és azt is, hogy osztalék nélkül idén többet ért, mint tavaly osztalékkal. Viszont a Nike-Lululemon miatt a sportruházat részvényke tényleg a padlón vannak. De nem ok nélkül. Tulajdonképpen ez is jó, mert a Puma 18%kal van feljebb, mint egy éve. Nike -50%, LULU -40%, Adidas -18%.
Akkor ez egy adósságválság, és nem is inflációs. Mert a pénzt az adósság miatt nyomtatják. Mivel évtizedek óta megy, érdekes, az emberek teljesen hozzászoktak ahhoz, hogy az államok eladósodnak. Nem érdekel senkit. Magyar költségvetésben az SZJA bevétel alig nagyobb, mint a hiány. Ami ugye adósság.
Az inflációt a kamatemelések sem fogják letörni, mert egyre több pénz lesz. Amíg csak nyomtatják és nincs fegyelem, addig az inflációval is nehéz lesz mit kezdeni.
Eurós részvények vitasarok