Igen, tudom. Ishar még rosszabbul áll. Hígításon nem gondolkoztok? Most elég nagyot lehetne javítani az átlagáron. Persze ha innentől csak lefelé van az út, akkor az sem segít.
Alstom az utolsó vételem. 16.33 a nagyforgalmú szint, ezzel küzd. Ha alulmarad, a 2024es rés, 11.7 következik.Vagy akár 10, a 2024es alj. Ha győz, a nagy esés fair value gapjei, 22.8 és 28 jönnek számításba. Most dől el.
Az USA igazolja le a szabaddá vált Marci minisztert, aki viheti a már bevált unortodox receptet a tengerentúlra: a bankokra különadót kell kivetni, amit csökkenthetnek államkötvény vásárlással. :)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260825/elkezdodott-a-penzugyi-elnyomas-az-usa-ban-de-a-java-meg-csak-most-johet-858020 Kb 1 hete írtam róla. Ma egy német tőzsdei szakújságíró heti értékelését néztem és azt valószínűsíti, hogy a FED komoly összegekért ( havi 100mrd dollár) fog 1-2 hónapon keresztül hosszú kötvényeket vásárolni majd utána figyelni, hogy mi történik a kamatokkal. A Bessent féle akciót az összeg alacsonysága miatt (havonta kb 16mrd dollárért vásárlás az eddigi8 helyett) komolytalannak nevezte. Akkor 2. felvonás? Most már komoly játékossal (FED)?
Deutsche Bank - ha esetleg van rajtam kívül másnak is: 1.) A DBK augusztus 24-én hivatalosan közölte, hogy a korábbi 1 milliárd eurós programot lezárta: február 26. és augusztus 21. között 35,7 millió részvényt, a részvényállomány 1,87%-át vásárolta vissza, átlagosan 28 eurós áron. Ma, augusztus 25-én elindult az új 500 millió eurós program. 2.) A Deutsche Bank ma közölte, hogy kiemelt design partnerként részt vett a Google Cloud új, pénzügyi szolgáltatásokra fejlesztett AI-megoldásának kialakításában, amely a Gemini Enterprise for Financial Services része. 3.) Ez ma került bíróság elé Frankfurtban. Egy volt Deutsche Bank private-banking vezető elismerte, hogy 21 tranzakcióban több mint 600 ezer eurót sikkasztott ügyfelektől. A bank maga tárta fel az ügyet még tavaly, az érintett ügyfeleket pedig kompenzálta. - ez bizony nem pozitív hír, de szerintem nem vészes az árfolyamra nézve
Novo Nordisk A Reuters ma arról számolt be, hogy az amerikai munkáltatók egy része 2027-től csökkentené vagy megszüntetné a GLP-1 gyógyszerek támogatását, mert nagyon gyorsan nőnek az egészségügyi költségek.
A felmérés szerint körülbelül 14% azon munkáltatók aránya, amelyek már megszüntették vagy tervezik megszüntetni a GLP-1 gyógyszerek fedezetét 2027-ben. Na, ez nem jó hír. Pedig már kezdtem bizakodó lenne a mai nap után
Novo Nordisk A JPMorgan a Novo Nordisk célárát 250 DKK-ról 275 DKK-ra emelte, miközben az ajánlása továbbra is Neutral maradt. A bank optimistább lett a 2026-os értékesítési kilátásokkal kapcsolatban, többek között a Novo amerikai üzletének kedvezőbb második negyedéves alakulása és az USA-n kívüli Wegovy-növekedés miatt. Jobb hír lenne, ha nem tartást, hanem vételt ajánlana.
Eurós részvények vitasarok