Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip ma, 11:16
Előzmény: #15937  Tonyi
buythedip ma, 11:15
Előzmény: #15938  Borisz
Május vége óta készült posztokat nem találja meg a kereső.
Borisz ma, 11:08
Előzmény: #15935  simonzoli13
Ha a fórum keresőjébe helyesen írod be, hogy Rheinmetall, meg RHM, tudsz találni posztokat.
Tonyi ma, 11:00
Előzmény: #15930  buythedip
Köszönöm! Hol követed ezeket az adás/vételeket?
buythedip ma, 10:54
Előzmény: #15935  simonzoli13
Szerintem lesz még 770-820 közt idén, de a hó végét megvárnám.
Jóval lejjebb is mehet, elvégre sok háborús prémium van beárazva, most már senki sem számol békekötéssel, tehát könnyen megtörténhet :)
simonzoli13 ma, 10:43
Előzmény: #15933  buythedip
Szia! A Rheimetal év végéig inkább le vagy fel? Nem láttam nagyon beírást, hogy nagyon sokaknak lenne belőle.
salaxx
salaxx ma, 09:38
Előzmény: #15933  buythedip
szimulatorversenyzeshez, meg gokartozni vettem....de akkor vezetek vele tankot is...azt meg ugysem probaltam :)
buythedip ma, 09:34
Előzmény: #15931  salaxx
És ha Rheinmetallt tartanék, Te tankot vennél? :)
buythedip ma, 09:33
A Berenberg szerint a Lanxess SELL. A Bank of America ezzel nem törődik és növelte a részesedését.
salaxx
salaxx ma, 09:32
Előzmény: #15919  buythedip
vettem tegnap 1 par cipöt, ennyit tudtam hozzatenni.
buythedip ma, 09:28
Előzmény: #15791  Tonyi
Hensoldt, Reiner Winkler majdnem egy millióért adott el.
4 éve vette €22ért és most kitárazta 94,71en. Érdemes figyelni rá, mert ezekszerint nem ügyetlen.
buythedip ma, 09:26
Előzmény: #15921  todi
Az csúcsok megfeleződését és az aljakról való duplázást szeretem fontos szintnek tartani, 15,3-ról nem ment 30,6-ra, csak 30,3-ra, de itt kb jó indikátor lett volna. 
todi ma, 08:59
Az amerikai adósság meghaladja a 40 billió dollárt – egy billió dollárral kevesebb mint öt hónap alatt gyarapodott. 
Egy adat, amely szinte még a Wall Streeten is felfoghatatlan: az amerikai államadósság új rekordot ért el, 40 billió dollárt. Az amerikai pénzügyminisztérium szerint kedden 40,047 billió dollárt tett ki, amelyből 32,266 billió dollár nyilvánosan tartott államkötvényeknek volt tulajdonítható. A Reuters hírügynökség elsőként számolt be az adatról.
Pénzügyi felügyeletek adósságválságra figyelmeztetnek az Egyesült Államokban
Hetek óta az amerikai pénzügyi felügyeleti szervezetek arra számítanak, hogy átlépik a 40 billió dolláros küszöböt. Határozott figyelmeztetéseket adtak ki, hogy teljes körű adósságválság robbanhat ki, ha az Egyesült Államok nem tudja kézben tartani fenntarthatatlan költségvetési kilátásait, és sem adóemelést, sem kiadáscsökkentést nem végez – vagy mindkettőt.
„A 40 billió dolláros adósság nem csak a kormány könyveiben létezik; az egész gazdaságban érezhető, és így vagy úgy hatással van az emberek pénztárcájára” – mondta Maya MacGuineas, a kétpárti Felelős Szövetségi Költségvetésért Bizottság elnöke.
Így folytatta: „Minél többet veszünk fel hitelt, annál jobban fokozzuk az inflációt, félretoljuk a többi költségvetési prioritást, és sebezhetővé tesszük magunkat a belföldi vészhelyzetekkel és a nemzetközi zavarokkal szemben.”
Az adósság több mint kétszeresére nőtt Trump első beiktatása óta
Az amerikai adósság növekedésének üteme az igazi sokk. Kevesebb mint öt hónappal ezelőtt az adósság 39 billió dollár volt. Donald Trump 2017 januári első beiktatása óta a kincstári egyenleg több mint kétszeresére nőtt, 19,95 billió dollárról. Trump két ciklusa alatt 11,6 billió dollárral, Biden elnöksége alatt pedig 8,4 billió dollárral nőtt. A növekedés nagyjából egyharmada a világjárvány éveiben történt.
Most a törvényjavaslat a piacokra kerül. A külföldi befektetők, akik az amerikai államkötvények közel egyharmadát birtokolják, iránti kereslet tavaly visszaesett. A 2021 óta legmagasabb hozamú 30 éves kötvények aukcióját követően a hosszú lejáratú amerikai államkötvények hozamai kedden tovább emelkedtek, közel két évtizedes csúcsra. Ez a jelzáloghiteleket, az autóhiteleket és az üzleti hiteleket is drágítja.
A 40 billió dolláros határ több mint szimbolikus határ
Scott Bessent amerikai pénzügyminiszter erre válaszul megduplázta a 10-30 éves államkötvények visszavásárlását, tranzakciónként legalább 4 milliárd dollárra. Trump azonban nem lát okot az aggodalomra, és alacsonyabb kamatlábakat sürget.
A költségvetés azonban figyelmeztető jelzést küld: Az amerikai hiány csak júliusban elérte a 432 milliárd dollárt. A 2026-os pénzügyi év első tíz hónapjában már meghaladta az előző év teljes hiányát. Ugyanakkor az adósságszolgálat 1,1 billió dollárt emészt fel. Ez a kamatfizetéseket a második legnagyobb költségvetési tétellé teszi – csak az állami nyugdíjrendszer drágább.
A 40 billió dolláros határ tehát több, mint egy szimbolikus küszöbérték. Azt mutatja, hogy a növekvő adósság és a magas kamatlábak milyen gyorsan válhatnak stressztesztté az amerikai költségvetés és a globális pénzügyi piacok számára.
todi ma, 07:41
“ Miután az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma bejelentette, hogy megduplázza a hosszú lejáratú államkötvények visszavásárlását 4 milliárd dollárra, a 30 éves államkötvények hozama egyetlen nap alatt 0,1 százalékponttal esett. Ez volt a legnagyobb visszaesés körülbelül egy év alatt, és elegendő volt ahhoz, hogy jelentős lendületet adjon a kamatláb-érzékeny és magasan értékelt részvényeknek.
Ez a siker azonban megtévesztő lehet. A Bessent rövid távon mérsékelheti a növekvő tőkekereslet hatásait, de nem szünteti meg annak okait. A költségvetési hiányok, a mesterséges intelligencia infrastruktúra több milliárd dolláros bővítése és a globális ellátási láncok geopolitikai indíttatású átszervezése növeli a finanszírozási igényeket. A tőke egyre szűkösebb, ezért drágább.”
labdaszedo szerda, 23:39
Előzmény: #15925  todi
De a megoldást is leírtad. Alacsonyan tartják a kamatokat, A bankok megveszik a kötvényeket... Nem fogják engedni hogy az országok földbe álljanak.
todi szerda, 23:14
Előzmény: #15923  labdaszedo
De. Probléma az van. Amit írtam az egy nagyon vészhelyzeti forgatókönyv ami súlyos hatással lenne az államok gazdaságára nézve. Ingyen ebéd nincs. Azt valaki mindig kifizeti.
labdaszedo szerda, 23:13
FDJ United céget figyeli valaki? 
labdaszedo szerda, 23:12
Előzmény: #15922  todi
Akkor nincs semmi probléma.
todi szerda, 23:08
Előzmény: #15918  todi
Csak úgy kiváncsiságból megkérdeztem az AI-t:
Pénzügyi elnyomás (financial repression) esetén, ha a német állam kötelező állampapír-vásárlási kvótát írna elő a hazai intézményi befektetőknek, a német biztosítók, bankok és nyugdíjalapok elméletileg több mint 2 500 milliárd és akár 5 000 milliárd euró közötti összeget lennének képesek állampapírokba csatornázni a teljes eszközállományuk fokozatos átcsoportosításával.A pontos elméleti és gyakorlati összegek szektoronként, a jelenlegi teljes kezelt vagyon (Assets under Management) alapján a következőképpen alakulnak:📊 Szektoronkénti elméleti kapacitás és mozgástér
SzektorTeljes eszközállomány (kb.)Becsült azonnali likvid keret (5-10%)Maximális kapacitás (kényszer-átcsoportosítással)
Német Biztosítók (GDV)~1 800 - 1 900 milliárd €~90 - 190 milliárd €~1 300 - 1 500 milliárd €
Német Kereskedelmi Bankok~9 000 - 10 000 milliárd €~450 - 1 000 milliárd €~2 500 - 3 500 milliárd €
Nyugdíjalapok (Pensionskassen/fonds)~700 - 800 milliárd €~35 - 80 milliárd €~500 - 600 milliárd €
todi szerda, 22:58
Előzmény: #15919  buythedip
Ha előre tudom, hogy elesek akkor előtte leülök.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek