Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive kedd, 11:39
Előzmény: #14997  thinkpositive
Carl Zeiss
Nálam most így néz ki: https://invst.ly/1ipcdg
Amíg benne marad a csatornában, addig semmi gond. Ha mégis kiesik belőle, de a narancssárga támasz megtartja az még nem nagy baj. Ha megy az alá, akkor bikacsapda volt.
Ma egyelőre csúnyán esik, már a pénteki nyitó alatt van.
buythedip kedd, 11:35
Előzmény: #15038  thinkpositive
Tudjátok, hogy az elemzők a kedvenceim! :)
thinkpositive
thinkpositive kedd, 11:06
Előzmény: #15025  todi
Érdemes ezekre az elemzőkre hallgatni. :) Egy éve még 50-en volt. Az ajánlás után 1 hónapon belül már 40, azóta pedig tudjuk. Amíg 40 plusszok voltak, addig nem volt 20-as célár, most, hogy leesett csak azok vannak.
"20250714 – FRANKFURT (dpa-AFX Analyser) - Deutsche Bank Research has left the classification for Carl Zeiss Meditec ahead of the quarterly balance sheet with a price target of 55 euros on "hold"."
buythedip kedd, 10:54
Előzmény: #15036  einstein
Ez érthető is, de azért az algok millisec szinten ütik meg az érintett részvényeket ilyenkor. Csak most nem sikerül nekik. A finanzen.net cikke szerint az említett gyártók jobban át tudják adni az áremelést, mint az ázsiai konkurensek. Tehát az olaj emelkedés most bullish. Igy változik a market sentiment.
https://www.finanzen.net/nachricht/aktien/sparten-ipo-im-blick-chemie-statt-krise-warum-die-aktien-von-basf-wacker-chemie-und-k-s-jetzt-gefragt-sind-00-15796445
einstein kedd, 10:47
Előzmény: #15034  buythedip
Vasárnap 8,5 millió hordó jött át a Horzmusi szoroson, békeidőkben 20milla. A Szaudiak csöve is tolja amit bír. Véleményem szerint a világgazdaság oil igényének kiszolgálása még nincs veszélyben, a drága olaj ár saját maga ellensége és felkészíti a világot a kerülő utakra. Ezért lesz egyre kevesebb piaci értéke a nagy hírértékű bombázásnak. Olajat most a spekák rángatják, ami érthető, de hosszú-közép távon én a lecsorgást várom.
einstein kedd, 10:39
a CBK-t figyelem, és várom a németek reakcióját a felvásárlási szándékra, ha azt megtorpedózzák pillanatok alatt esik 15-20% ot. Akkor beleveszek, a hír másnapján.
buythedip kedd, 10:39
Előzmény: #15032  einstein
Napok óta rakétázik az olaj, elmúlt 2 napban a legjobban, és most emelkedik. Most kéne a legjobban esnie. Szerintem valami történik, amire Te is gondolsz.
einstein kedd, 10:37
Előzmény: #15031  buythedip
ha pedig a ki/visszaszorítanák kínát, akkor valós rakéta lenne
....lehet hogy a nagyok pozicionálják magukat?
einstein kedd, 10:36
Előzmény: #15031  buythedip
Szerintem a vegyipari ciklus elérte az alját ( a Wacker mindig jó indikátor volt), lassan csak vége az ukrán konfliktusnak ( vagy legalább is jegelik ) lassan csak elkezdett esni az energiaár, és ebben a volatilis világban egyfajta menedék (osztalék) papír. Gyakorlatilag 4éve oldalaz, az árfolyam, én nagyon bízok a kitörésben.
buythedip kedd, 10:27
Előzmény: #15030  einstein
Egyébként miért emelkedik ennyire? Körvonalazódik valami védelem a kínai konkurenciával szemben a vegyiparnak és valakik már tudják? (Három számjegyű lesz a BASF ára ha ez megtörténik) Alapvetően piros nap van, kötvényhozamok emelkednek, osztalékfizetőket ütik. Wacker is emelkedik, semmi hír nincs.
einstein kedd, 10:04
Előzmény: #15024  TheSnake2020
Elmondod mi az ami Téged óvatosságra vagy kivárásra int? Kíváncsi lennék a véleményedre. 
Én ma a kiszálltam a BAYER-ből, az augusztusi usa bírósági perek kockázatai miatt, (nem kívánok ilyen időkben +30%ot visszaadni 10perc alatt.) és bővítettem a BASF-et. Amolyan "pénzpiaci alap"- ként szolgál ilyenkor, védelmet adva a volatilitástól és korrekt osztalékkal támaszt ad az árfolyamnak ( kb +5% euróban). Ha pedig jön az általános piaci fordulat, simán el lehet adni.
TheSnake2020 kedd, 10:01
Előzmény: #15028  simonzoli13
Nálam minden visszaveve,  amit eladtam. Forgatókönyv lentebb. 
simonzoli13 kedd, 09:49
A Vonovia 18 körül vétel nálam.
todi kedd, 09:21
A Vonovia magas osztalékhozammal és a Siemens Energy veszélyes grafikonformációval rendelkezik
A geopolitikai hatásoktól függetlenül a német részvénypiacot jelenleg számos, a részvényárakat befolyásoló tényező mozgatja.
A lakásépítő óriás, a Vonovia részvénypiacának közelmúltbeli, 20,00 euró alatti értékről 22,50 euróra történő fellendülése az elmúlt kereskedési héten visszaesést szenvedett el. Különösen az osztalékra összpontosító befektetőket valószínűleg sújtotta ez a visszaesés, mivel a bochumi székhelyű vállalat hagyományosan magas osztalékhozamáról ismert, ezért népszerű választás a jövedelemorientált portfóliók számára. Ennek a hirtelen ellenszélnek az elsődleges oka a kamatlábak, amelyek ismét jelentős akadályokat gördítenek az ingatlanszektor elé, mivel a hiteleket refinanszírozni kell. Az iráni konfliktus eszkalációja, különösen a Hormuzi-szoros környékén, felfelé hajtja a nyersolajárakat, és az ellátási láncokban is zavarok léphetnek fel, ezáltal táplálva az inflációt és bizonyos termékek árának emelkedését. A központi bankok erre kamatemeléssel reagálhatnak. Ez az ingatlancégekre, köztük a Vonovia-ra is nehezedne. Mindazonáltal a csoport alapvető ereje továbbra is figyelemre méltóan stabil az osztalékpolitikáját tekintve.
A jelenlegi elemzői előrejelzések alátámasztják a részvény hosszú távú vonzerejét az osztalékkeresők számára. A jelenlegi pénzügyi évre az átlagos várakozás részvényenként 1,28 eurós osztalék, ami a jelenlegi részvényárfolyam mellett jelentős, alig 6,0% alatti osztalékhozamnak felel meg. A középtávú kilátások azt is sugallják, hogy ez a magas szint fennmarad, és 2028-ban várhatóan 1,30 euróra emelkedik részvényenként. A következő évekre, 2029-re és 2030-ra a piaci megfigyelők stabil 1,32 eurós részvényenkénti szintet jósolnak, ami lehetővé teheti, hogy az osztalékhozam alig 6,0% felett maradjon. Ha ezt a négy elkövetkező osztalékévet összesítve vesszük figyelembe, a várható teljes kifizetés lenyűgöző, 5,22 eurós részvényenkénti összeget tesz ki, ami a jelenlegi részvényárfolyam alapján közel 25%-os teljes hozamot jelent. Elismerendő, hogy a rövid távú grafikonképet némileg beárnyékolta a közelmúltbeli kamatnyomás. Az 50 napos mozgóátlag alá esés sem igazán kedvező. De egy 22 euró, vagy akár 22,50 euró fölé történő emelkedés minden bizonnyal javítana az összképen.
Míg az ingatlanszektor továbbra is rendkívül érzékeny a kamatlábakra, a Siemens Energy egy más, mégis ugyanolyan kihívásokkal teli környezetben működik, amelyet a folyamatban lévő ipari átalakulás alakít. A vállalat fő kihívása, hogy az energiainfrastruktúra és a tiszta energiamegoldások iránti hatalmas globális keresletet fenntarthatóan nyereséges haszonkulcsokká alakítsa. Bár a Siemens Energy jelenleg jelentős előnyökkel jár az energiahálózati szektor teljes megrendelésállományából és a globális energiaellátás részben a mesterséges intelligencia által vezérelt átalakulásából, továbbra is rendkívül érzékeny a folyamatos működési kockázatokból és a projektek ütemtervéből eredő volatilitásra. Mindenekelőtt a Siemens Energy közelmúltbeli árcsökkenését követően rejtett kockázat áll fenn, hogy egy SKS alakzat alakulhat ki a grafikonon, ami viszont egy 100 eurós tartományban lévő származtatott célárat jelenthet. A megrendelések még nem bevételt, és biztosan nem nyereséget jelentenek. A Siemens Energy-t övező eufória közepette ezt nem szabad elfelejteni – még akkor sem, ha az elemzők olyan árcélokat hangoztatnak, amelyek egyes esetekben jóval 200 euró felett vannak.
Mindkét részvény, a Vonovia és a Siemens Energy is, jelenleg a piac előtt álló kihívásokat tükrözi. Míg mindkettő elsősorban a potenciális kamatláb-változások és az energiaátmeneti folyamatok összetettségének kezelésére összpontosít, 
xy2003 kedd, 09:18
Előzmény: #15025  todi

annyira nem vágom az ilyen ajánlást.
jelenleg 31€ ö 28ra várja,de azért tartsad:)
todi kedd, 09:15
A Deutsche Bank Research 30 euróról 28 euróra csökkenti a Carl Zeiss Meditec célárfolyamát. Tartás.
TheSnake2020 hétfő, 23:03
Előzmény: #15022  einstein
Én is figyelem, írtam is korábban.  Nekem még van benne zavaró tényező,  de nagyon sanszos . Várok 
melosX hétfő, 22:08
ai rv rottyantak   de jo hogy kiszaltam     mostantol bottal se piszkalom oket   meg ha 20%-t is mennek 
einstein hétfő, 21:16
Előzmény: #15019  buythedip
#14820 (einstein):
BASF forduló véleményem szerint megtörtént, a fundamentális irányváltás lassan a csárton is lekövethető.
Erős LONG. Negyed év- kb 40% UP (terget 66-68euro) hetes 200DMA-ról pattant, tankönyvi fordulós alakzat, lassan megjönnek a tréder szignálok is és indulhat a várt emelkedés:
https://www.tradingview.com/x/eDt4F2lh/
...a magam részéről tartom a papírt, sőt bővítésen gondolkodok ( BAYER kárára )
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 18:18
Hosszabb mai cikk HelloFresh-ről, de inkább áttekintést ad, mint aktualitást:
https://www.ad-hoc-news.de/boerse/news/ueberblick/die-hellofresh-aktie-leibt-vom-abo-schaeft-gestued/69757412

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek