A Handelsblatt szerint Martin Brudermüller, a Mercedes felügyelőbizottságának elnöke versenyképesebb munkaerőköltségeket szorgalmaz Németországban, és a 40 órás munkahéthez való visszatérést szorgalmazza változatlan bérezés mellett. A fém- és villamosiparban zajló közelgő bértárgyalások előtt bírálja a magas munkaerőköltségeket és a versenytársakkal szembeni termelékenységi előnyök hiányát, valamint a hosszabb munkaidő és a munkával töltött időszak meghosszabbítása mellett érvel.
A Sanofi részvényei 2020 óta a legalacsonyabb szintre estek, miután a vállalat bejelentette a kutatás-fejlesztési részlegének vezetésében bekövetkezett változást; kevesebb mint három év után Paulo Fontoura veszi át a posztot Houman Ashrafiantól. James Quigley, a Goldman Sachs elemzője tartósan gyenge befektetői hangulatot lát a potenciális pozitív fejlemények ellenére, hivatkozva a szabadalmak lejárta miatti korlátozott termékcsere-potenciálra, és figyelmeztetve a vezetőváltás okozta esetleges késedelmekre.
"Nekem Hellofresh nem tud magához térni." --- Ne is mond, már több mint 20% rajta a bukóm. Az iráni háború kitörésekor jól beverték, aztán elfelejtett visszajönni. Igaz azóta 4,8 euró környékén is kóricált, de utána újra beverték.
Nekem Hellofresh nem tud magához térni. 7C Solarparken-t meg beálltam eladni 1.92-re május 27én, nem teljesült, és azóta esik mint a kő, már az egy hónappal ezelőtti csúcsról 15%-ot esett, már alig van rajta plusz.
Köszi a válaszokat! AI nekem idáig bejött, igaz csak ETF-et vettem de az ment szépen tavaly szeptember óta (XAIX, IE00BGV5VN51). Szerintem még csak az elején vagyunk és további óriási változások lesznek. Douglas, Merci a héten mennek a levesbe, sajnos ma megint estek, szóval megvárom a korrekciót (vagy további esést). Eutelsat: én is hiszek benne csak ne lenne annyira volatilis, talán 2 korul veszek ha addig lemegy. Udv
A lányom ma utazott vissza Hollandiába és a repülőtérig beszélgettünk. UX/UI Designerként dolgozik és azt mondja, hogy sok holland cég ahol sokat költöttek korábban AI-ra kezdik visszavenni az embereket mert az AI nem hozta azt amire számítottak.
NORDEX – Három jelentős megrendelés az Egyesült Államokból tovább növelte a részvényárfolyamot A szélturbina-gyártó ma három új jelentős megrendelést jelentett be az Egyesült Államokból, összesen körülbelül 484 megawatt (MW) kapacitással. A Németországból, Törökországból és Kelet-Európából érkező közelmúltbeli megrendeléseket követően a megrendelések és a hírek áramlása továbbra is erős.
etl-ben regota gondolkodok en is, de valahogy nem latom hosszu tavon. a spacex rv kibocsajtas pedig nem segitett rajta. esetleg ha az EU valahogy belekontarkodna, hogy kell az EU-s muhold halozat is. esetleg ki-be ugralni swingelni jo lehet, de arra meg vannak jobbak. en most a DTE-n gondolkodom, 19-rol van egy pakkom, eddig 26 korulrol minidg visszapttant. meglatjuk.
Nekem is van Eutelsat packom 1,65-ról. Ugyan azt valom, hogy az EUnak egyre jobban függetlenítenie kell magát az amerikai hadiipari és egyéb termékektől. Én is hiszek benne. A 4,5ről visszafelé még volt egy eladom/visszavezem köröm benne, de alapvetően 2-3 éves távlatban látok bennek komoly lehetőséget
Én tartok Eutelsatot, ha Európa komolyan akarja venni magát, akkor fejlesztenie kell a saját műholdas hálózatát, és az Eutelsat dolgozik is az ügyön, jelenleg a kiadások, beruházások miatt veszteséges, de közben a francia és brit állam is öntötte bele a pénzt, úgyhogy középtávon sztem jó lesz. 1-1 hype közben felviheti 5-6 Eur magasságába, mint legutóbb 4,5 Euroig. Geminit kérdezd meg, szépen összefoglalja a fundamentumokat.
Eutelsatban hisz valaki? SAP es közte gondolkodom. Egyikben sincs meg poziciom. Inkabb rövid tavra vennem. Mit gondoltok? Kicsit eutelsat fele hajlok, nehogy az legyen hogy ugy jarok sap-vel ä mint az adobeval; papiron jo ceg, penzgyar, jo fundamentumok, sokat is esett az utobbi idöben; de megis naprol napra szarravereik (evek ota)
Düsseldorf. A svájci építőanyag-gyártó Holcim felvásárolta a német építőanyag-gyártó Xellát. 1,85 milliárd euróért a csoport olyan építőanyag-márkákat szerez meg, mint az Ytong, a Hebel, a Silka és a Multipor, és bővíti üzleti tevékenységét fal- és szigetelőrendszerekkel. Miljan Gutovic vezérigazgató egy tudatosan választott idővonalról beszél – a gyenge építési tevékenység időszakáról. „A ciklus mélypontján vásároljuk meg a Xellát” – mondta a Handelsblatt újságnak. A felvásárlás olyan időszakban történik, amikor az európai építőipar még mindig a lakásépítés gyengeségétől szenved. A Holcim azonban a piac fellendülésére fogad. „Úgy gondoljuk, hogy a piac a következő öt-tíz évben fellendül. Ezért fektetünk be most” – mondta Gutovic. „Nem vásárolunk vállalatokat, amikor a profit rekord szinten van.”
Eurós részvények vitasarok