Szép kilátások mondhatom ehhez a nagyon jó részvényhez! A rövid távból nálam sajnos hosszú táv lett és abból is már eltelt egy évnél több. Félek, hogy jövőre meg 10 € lesz, ha így marad Németország!
Örülnék, ha én tévednék és mindenben neked lenne igazad, mert gondolom akkor a Vonovia sem menne 20 alá, de sajnos a tények (részvény ár) nem erre engednek következtetni.
Ez a cikk nem a Vonoviáról szól hanem az építőiparról. És nem a keresket a gond hanem:“Az adatok szerint érezhetően nőnek az ellátási szűk keresztmetszetek miatti aggodalmak. Áprilisban a megkérdezett vállalatok 9,2 százaléka számolt be az anyagok – elsősorban az alapanyagok – ellátásának korlátozásáról. Ez a szám az előző két évben mindössze egy százalék körül maradt.” Magyarul az alapanyag a gond. Ha kevesebb lakás épül akkor az amúgy is kevés bérlakás kereslete továbbra is magas marad. Az én gondolkodásom szerint a Vonoviábak van egy ideális kamatszint ami elég magas ahhoz , hogy ne épüljenek tömegével lakások ugyanakkor nem olyan magas, hogy veszélyeztesse a refinanszírozást.
Én kb. ugyanezt mondtam tavaly, azzal a kiegészítéssel, hogy nem lesz szükség a jövőben már annyi lakásra, hisz a külföldi foglalkoztatottak száma is csökkeni fog. A népesség a Németeknél nem növekszik, hanem csökken. Persze úgy voltam vele, hogy ki vagyok én a nagy giga- multi Vonoviával szemben? Ha ők azt mondják minden ok (és ezt mondta már az előző igazgató is), akkor biztos nekik van igazuk. - Hát nem lett igazuk, most nagyon úgy néz ki!
Az Ifo Intézet szerint visszaesett a hangulat a lakásépítési szektorban Egy üzleti légkörfelmérés szerint a német lakásépítési ágazat hangulata áprilisban zuhant, ami körülbelül négy éve a legnagyobb visszaesést jelentette. A müncheni Ifo Intézet adatai szerint az üzleti légkör indexe -19,3 pontról -28,4 pontra esett – ez a legnagyobb visszaesés 2022 áprilisa óta. Az üzleti légkör azonban összességében még rosszabb volt 2023-ban és 2024-ben, az értékek -40 és körülbelül -60 pont között mozogtak. A vállalatok jövőbeli várakozásai jelentősen romlottak, és a jelenlegi üzleti tevékenységük megítélése is romlik – nyilatkozta az intézet. „A geopolitikai bizonytalanság mostantól a németországi lakásépítést is befolyásolja” – mondta Klaus Wohlrabe, az Ifo felméréseinek vezetője. Az adatok szerint érezhetően nőnek az ellátási szűk keresztmetszetek miatti aggodalmak. Áprilisban a megkérdezett vállalatok 9,2 százaléka számolt be az anyagok – elsősorban az alapanyagok – ellátásának korlátozásáról. Ez a szám az előző két évben mindössze egy százalék körül maradt. Eközben a napi üzleti helyzet nagyrészt stabil maradt. A megrendelések hiányára panaszkodó vállalatok aránya alig változott, 43,8 százalékon maradt. A lemondási arány is gyakorlatilag változatlan maradt 10,8 százalékon. Forrás: dpa-AFX
Kezeld kötvényként . Most. Ha jövőre is fizet ennyi osztalékot, akkor 1 évre 10+% , ha most vesszük. Nem izgulok . De mehet lentebb is. Következő negyedéves jelentés fontos. Meg ez a negyedéves gyertya. Nagy emelkedés nem lesz szerintem benne idén. Ha az éves gyertya fehér lesz, akkor nagyon biztató.
Az AI szerint lehet panaszt tenni a magas költségek miatt, ha jogtalanul magasabb adót vontak le (pl. Németország, forrásadó). Jó lenne, ha minél többen nyújtanánk be ilyet, mivel így semmi értelme az egyezményeknek.Le kellene írni, hogy miért nem automatikus a folyamat, hogy mennyire nem éri meg ezzel foglalkozni, mert a nyomtatványok drágák, lassú az ügyintézés.Vállalja még valaki, hogy ír panaszt?Kb 10 perc. https://european-union.europa.eu/contact-eu/make-complaint_en
Hát ez nem talált. Mondjuk legalább kis tétel. A nagyobbal most már megvarom a 20 alatti árakat. Érdekes lesz. Az egész kulcsa az ingatlan értékesítés lesz. Vélhetőleg az a piaci szegmens tartósan gyengülni fog. Elmaradt tranzakciók miatt. Majd meglatjuk mennyire hiányzik. Ha egyensúlyban van az új beruhazasokkal, akkor nem lesz gáz, ha egetik a casht , akkor lesz meg csúnyább is. Kb. 3-4 hónap múlva ér le az 50 hónapos mozgó. Következő negyedéves jelentés kritikus .
Eurós részvények vitasarok