HelloFresh FCF nőtt, margin a csökkenő bevételek mellett maradt, az international szegmes úgy ahogy tartotta magát (csökkenés elsősorban Észak-Amerika miatt), under the hood változtatások jó ütemben haladnak. Nagyjából ennyi a pozitívum, minden más rossz. A negatív számokat zárójelben jelenítik meg a riportban és bőven van belőlük, nem kevés double digit. Az idei éves 6-8 százalékos csökkenés is megerősítve. Mindezek azonban már lehet hogy beárazódtak, mert a piac az első óra alapján nem fogadta rosszul, inkább emelkedőben van ismét. Számomra 7 felett tavaszig parkolópályán.
Diageo-t továbbra sem értem miért büntetik: Pozi nélkül de én is bízom a cégben! Valahol már nagyon pattanni kő! (Nem iszunk annyit trendek .... tán ennyire lassan árazódik) ??? Hmmm....
Új mémrészvény ötlet: 7C Solarparken, DE000A11QW68 Az európai energiaválságban felment €5 fölé, ekkor a bennfentesek kitáraztak Valahol 1.2 ár körül vezették be, az 1.6-2.1 sávban töltött 3 évet és utána megindult felfelé. Most ugyanennek a sávnak a tetejére esik vissza épp. Egyelőre nem mutatja a fordulat jeleit. Bennfentesek veszik, de nem elég nagyban, és ők vették €4 meg €3 ár mellett is. IPO áron talán megpróbálható.
A középtávú cél az oda mutat.(maradjon is így!) Jelentés szépen alá is támasztja. Csak jobb lett volna 47,5 eladni és napon beül meg 46,8 vissza. A magyar piaci történések azonban lekötöttek (OTP, DH,APP, Rába,4IG, MOL). Nem is értem minek tolom a külföldöt(jó, nyilván kis diverzifikáció persze), itthon nagyságrendekkel jobban teljesítek. Bár nem EUR, hanem USD, de KHC lassan megtalálhatná az alját, majd USA topikban emlékezzünk meg róla egy perc néma csenddel! :))
X-Fab: egyelőre nincs adat Stellantis: 37.2B, +13%Yoy, a darabszám szintén +13%, VOW3: sales és revenue fel, de veszteségesek lettek Shell: revenue miss, de eps beat Hellofresh: 1.66B -9.3%, ebitda 40.3M Mindenki megerősítette a 2025-ös várakozásokat.
Illetve ha figyelembe vesszük azt, hogy a made in Vietnam = made in China, és a Trump-Xi találkozót a piac pozitívan értékeli, akkor simán lehet ma zöld is.
Puma: -10.4% csökkenés salesben, 1.96B, a Q3 15%ot esett, alulmúlta az alacsony várakozásokat is -13%os leépítéssel elküldenek 900 embert -62.3M net loss a Q3, ebit 29.4 -A 2025-ös célokat tartani tudják és 2027től fognak növekedni... No bueno, persze shortokat sokan zárnak ma, így lesz felfelé is ma.
"A kérdésnek sok más topikban sokkal jobb helye lett volna. ;)" Egyebekkel egyetértve ezt így gondolnám: A kérdésnek sok más topikban is helye lett volna. -:)
Puma A Pinault pakkról most kuss van? Amúgy osztom a Pumás hozzászólásokat. sztem is igen alacsony már a várakozás, egy zacskó lila fing is könnyedén felőheti tudomisén 25 re azonnal ÉS Adidast én is lesem közelebbről!!! Furi!!! Oké h magas elvárások de furi.... :)
Dehogy! A túlnyomó többsége, 45 eurós beszerzés, a kb. 15 százaléka, a márciusi, 22,11-es! De a bankom trezsöri részlegének ajánlását sem gondolom belerángatásnak! Én döntöttem, hiszen láttam, hogy előtte évben volt ,60 sőt 100 euró felett is az árfolyam! A 22,11-est gondoltam volna eladni, de, ha nem tudom, akkor az összkép tekintetében semmit sem befolyásol !
A tőkejövedelem adóját leginkább akkor tudod elkerülni, ha nincs tőkejövedelmed. Viszont ha van tőkéd, akkor annak jövedelmeztetése alapvető érdeked, amíg akár csak 1% hasznod is van rajta. A befektetési forma másodlagos, előre nem tudsz rá felkészülni, mert egy éjszaka alatt bevezetnek akármit, legyen szó részvényről, ingatlanról vagy akár állampapírról. Nekem a TBSZ alacsony kockázatúnak tűnik ebből a szempontból, de a jelenlegi formájának megtartása ennél is csak egy tollvonáson múlik. A kérdésnek sok más topikban sokkal jobb helye lett volna. ;)
Eurós részvények vitasarok