Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider 2025. 03. 24. 09:30
Előzmény: #5815  Karvalytokes
A környezetet a nagytőke alakítja. Számtalan példa van arra, hogy "szent" célként hirdetett eszmék mögött anyagi haszonszerzés áll. Visszatekintve pedig eltűnődünk, hogy mekkora baromságokat csináltak.
buythedip 2025. 03. 24. 09:30
A Puma nem néz ki olyan rosszul, mint a Douglas.
Douglas ma conference call-t tart, így várható újabb mozgás.
buythedip 2025. 03. 24. 09:27
Előzmény: #5816  simonzoli13
Hát, nincs ember aki megmondja ezeknek a következményét szerintem. Államonként más és más lehet.
Valamit azért sejtettek, amikor hó elején tőkét emeltek emiatt.
simonzoli13 2025. 03. 24. 09:25
Előzmény: #5816  simonzoli13
A Bayer helyett a Volkswagenben gondolkodtam, így osztalék előtt, de ezt döntöttem..
simonzoli13 2025. 03. 24. 09:24
Én sajnos a múlt héten visszvettem a Bayert, az van meg a Vonovia teljes kitettséggel......ezek a ku... perek, hogy már soha nem zárulnak le ???
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 03. 24. 09:07
Előzmény: #5809  oldrider
Még igen.Nekem nem a céggel van bajom hanem a környezettel ahol müködik.
buythedip 2025. 03. 24. 09:00
Előzmény: #5812  todi
Én hétvégén távol maradok a hírektől, vagyis nem mindig sikerül, de most sikerült.
Ha nő a bizonytalanság, a biztos bevétellel rendelkező cégek felértékelődnek a piacon.
Vodafone-t hypeoltam itt korábban, és már 75GBP.
oldrider 2025. 03. 24. 08:58
Előzmény: #5811  buythedip
Ez kb. olyan nekik, mint ahogyan én is vesztettem hétvégén a tippmixen 2 ezer Ft-ot. Riogatásnak biztos hatásos!
todi 2025. 03. 24. 08:57
Előzmény: #5811  buythedip
Igen. Ezt már szombaton írták.
Ez az amit látok Pumánál is. Sose tudni, hogy az eredmények mennek-e mélyebbre.
A vonoviánál legalább a bevétel oldal biztos.
És azért az ingatlanok sem lesznek már lényegesen olcsóbbak.
buythedip 2025. 03. 24. 08:51
Bayer pert vesztett Georgiában, -2.1B kárérítés, premarketben -5%
Gratulálok a kiszállóknak.
Még jobban megerősít abban, hogy semmit se tartsak sokáig.
todi 2025. 03. 24. 08:48
Előzmény: #5808  Karvalytokes
A tények: Vonovia a bérleti díjak 99,7%-át beszedi.
Vonovia lakásba nem költöztetnek senkit mert az éves kihasználtság 98%-os. A 2% a bérlőváltás ki-be költözés miatt van.
Ezek a pénzügyi jelentésben mind benne vannak.
Az ingatlanportfólió könyv szerinti értéke 2230€/nm.
Németország frekventált részeiről beszélünk.
Döntsd el, hogy a német ingatlanpiacon sok vagy kevés úgy , hogy a Vonovia lakások energia besorolása a német átlag fölött van. Ez szintén benne van részletesen az éves jelentésben.
oldrider 2025. 03. 24. 08:46
Előzmény: #5808  Karvalytokes
A migráns a legjobb bérlő! Helyette a német állam fizet, ami a legbiztosabb garancia!
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 03. 24. 08:30
Előzmény: #5807  todi
Én az ilyen ingatlanos tàrsasàgot kerülöm.No.ban nehézkes a nem fizető bérlőktöl megszabadulni.Ha a jövőben borul a német költségvetés ,a megszoritàsok gyorsan hatnak a fizetési moràlra a lakbér tàmogatàsokon keresztül.
Arról nem is beszélve hogy nem is olyan rég Berlinben üresen àlló ingatlanokba migrànsokat költöztettek.Ha megteszi az àllam egyszer megteszi màskor is.
Vajon tényleg ér annyit a Vonovia ingatlanportfoliója mint amennyire becsülik?
todi 2025. 03. 24. 08:01
buythedip 2025. 03. 23. 20:12
Hétfőn Eurozóna és német PMI
Kedd német sentiment indikátorok
Szerda ECB ülés, nem kamatdöntő
Csütörtökön SMA Solar jelentés, EU economic forecasts és pár ECB fejes is beszél
buythedip 2025. 03. 23. 14:14
Előzmény: #3721  todi
22.3-ig esett, majd pénteken megjöttek a vevők, hogy az újságírókat idézzem.
Niklas Östberg volt az egyikük (Vorstand), 1.4M€ értékben.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 03. 23. 11:37
Lockheed Martin. Ha nagyon off akkor bocsánat ...ignoráljátok plíz! :))) Tehát Trump..hmmm vaagy a Pentagon!!! az LMT helyett a Boeinget pickelte a legújabb gen lopakodó vadász gyártójaként.  (Pf cikk: az új gen. lopakodó vadászgépről: NEM a Leckheed kapja a projektet...hopp a Boeingé lett!! Ki lobbizott erősebben Trumpnál Pentagonnál? Vagy nem?)  Lehet veszek! :D Jó de mit? Boeinget v LMT-t? Value szemléletem természetesen az LMT-t figyeli most jobban.  Természetesen messze sem biztos h veszek majd. Csak most mégjobban figyelek! Az tény h a mostani mézesbödön széttörése előtt is a figyelő listámon volt több USA hadi rv. RTX, Grumman, GD, de főleg a Lockheed. Amit bizonyosan nem tudok: helyesen felmérni ennek a hírnek a pontos -helyes árazási hatását. (Nekem valahogy kevésnek tűnik ez az 1 napos 6% körüli beesés..ennyi volt és kész??? ez a hír  IS csak gyors hangulati hatás mint a Nike nél s már veszik is? VIP beszálló? V csorog tovább lefelé? 10 éves folyamatos bevételről van szó... elég nehéz elhinnem h 1 nap esett 6 % ot és ennyi volt??? Tény  másik oldalról meg nagyon stabilnak tűnik a cég...stabil rv.-nek gondoltam eddig is az USA hadi ipart) Kérdés tehát menny az annyi? Ja és persze a Trump Zig-zag! V már el is ment a hajó és fix minden? Szóval csak figyelek.. próbálom értelmezni a számokat figyelni a csártot s azon keresztül a befektetőket LMT ben és olvasom a fundás híreket. Ha meg elmegy elmegy! Amúgyis Coca Cola helyett vettem volna. :))) 
todi 2025. 03. 22. 20:07
Előzmény: #5802  oldrider
Ahol nagy pénz van itt mindig van és lesz kavarás de:
Az azért teljesen logikus ha egy cég kevesebb nyereséget termel és nem azért mert mondjuk beruház hanem mert esik a forgalom akkor kevesebbet ér a cég. Persze meg kell vizsgálni, hogy mi a csökkenés oka. Ha átmeneti a probléma és a fundamentumok nem sérülnek akkor lehet tartani a részvényt. 
oldrider 2025. 03. 22. 19:54
Talán most nem zavarok be, hisz nincs kereskedés. Illetve ebben nem vagyok már biztos, hisz ahogyan a topikot az utóbbi időben olvastam, itt mások adnak vesznek éjjel nappal bizonyos platformokon amikről nekem fogalmam sincsen. 
Ebbe nem akarok belemerülni, másról írok. Más területről, egy egyszerű, régen  ismeretes rafinériáról. Az autók adásvételének a hetvenes-nyolcvanas években népszerű, kedvelt és legális fóruma volt a megyeszékhelyeken, a hónap bizonyos vasárnapjain rendszerességgel megrendezett autópiacok. Nos, ha kinéztél egy kocsit magadnak és meg akartad venni, akkor előbb odaküldted a haverodat, hogy törje le az árat. Aztán már olcsóbban odaadták. Közismert, hogy a nepperek és a tesók ma már ennél sokkal kifinomultabb, hatékonyabb módszereket alkalmaznak (youtuben utána nézhető).  A tőzsdén, ahol egy-egy autó értékének többmilliárdszorosánál is nagyobb értékeket adnak-vesznek csaknem a nap 24 órájában nehogymár ne legyen semmiféle átbaszás! Nagyon naívnak kell ahhoz lenni, hogy elhiggyük csak a mi okosságunkon vagy butaságunkon függ a siker vagy a kudarc! Kontinenseken átívelő manipulációknak vagyunk részesei!
oldrider 2025. 03. 22. 19:28
Előzmény: #5798  todi
"Érdekes"... Én másképpen - kicsit nyersebben - fogalmaznák. Átbaszásról szól az egész tőzsde. Attól függ, hogy ki; mit; mikor; és miért áraz. Le kellene tisztítani a koloncoktól a tőzsdét. van bróker, KELER, felügyelet, elemző, számlavezető, tanácsadó, NAV stb. Elég lenne az eladó és a vevő! 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek