Topiknyitó: lenovo 2022. 09. 27. 19:23

Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket?  

a kérdés adott?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Traktoros 2022. 09. 28. 08:58
Előzmény: #139  somebody
#140

"Európába most rúgtak bele egy hatalmasat, de ez mindvégig cél volt szerintem az EU romba döntése az amerikaik által fizetett brüsszeli burokratákkal. "
Ha valaki erre tényként tekint, akkor nem is nagyon fog más kijönni eredményként.
De ettől persze ez még nem tény, csak egy konteo.
somebody 2022. 09. 28. 08:46
#139
Kíváncsi leszek a Németek reakciójára.
Konkrétan ezzel a húzással, hiába vannak tüntetések Európa szerte, hiába egyeznének meg esetleges szankciók visszavonásáról, kész vége, sakk matt, nem tud gáz jönni onnan.
Vannak olyan hírek, hogy ezt még jövő télig se tudják megjavítani. 
Akik szerint az oroszok lőtték ki, mondjon már tényleges értelmes magyarázatot rá.. mert nekik elég elzárni, nem küldeni semmit.
Érvek:
Ki mit nyer rajta?
Bukás:
1. oroszok hatalmas pénzt buknak, ez jobban fáj nekik mint a szankciók. Kérdéses, hogy a háború fínanszirozása hogyan tovább? Ergo ezzel úgy el eszkalálódott a dolog, hogy örülök, hogy Putykó még nem nyomta meg a bizonyos gombot dühében.
2. oroszok zsarolni se tudnak tovább a gázzal. Mert nincs, nem tud jönni. 
Magyarul az adu ászt kihúzták a kezükből elég rendesen.
Nyerés:
A háború tovább folytatódik, esély se lesz meg egyezésre (amcsik továbbra is küldhetik a fegyvereket, cseppfolyósított gázt).
Európába most rúgtak bele egy hatalmasat, de ez mindvégig cél volt szerintem az EU romba döntése az amerikaik által fizetett brüsszeli burokratákkal. 
Azért a háború óta a dollár sose volt ilyen erős. Ott még mindig normális energiaárak vannak.
Következmény szerintem a jobb oldal egész Európában erősödni fog.
Mondjuk ez az egy, ami Putykónak kedvez, de akkor se érné meg a saját vezetékeit lerombolni. 
Murdoch 2022. 09. 28. 08:26
Előzmény: #136  Traktoros
#138
Bárki is tette, ehhez komoly technika kellett, 80-100 méter mélyen vannak a vezetékek. Másrészt az is érdekes, hogy ide csak úgy bekószált ellenőrizetlenül egy idegen tengeralattjáró, dán-svéd-lengyel területről van szó.
Zedisdead 2022. 09. 28. 08:24
Előzmény: #49  vaczak
#137
Ebben a hozzászólásodban erős a copium. 
És még mindig nem személyeskedek meg szalmabábozok veled ellentétben.
Traktoros 2022. 09. 28. 07:55
#136
Természetesen nem az amcsik voltak. Ez nyilvánvaló és köztudott. De ezt minden józanul gondolkodó tudja. Csak az állít ilyeneket, aki be akarja csapni a többieket, vagy hülye.
frossnag 2022. 09. 28. 01:07
#135
Miért lehettek az oroszok?
-
Mert eleve korlátozott mennyiségben szállítottak, gyanúsan mondvacsinált ürügyekkel, pl: karbantartás, hirtelen meghibásodás, nincs turbina, szankciók stb. Ezt a nyugati ellenségeskedésre válaszul szivatásként csinálták (és bejött, de erről majd lentebb.)
Gondolom valamilyen mennyiségben a korábban megkötött szerződések alapján szállítaniuk kellett kötelezően (megerősítést igényel), csak úgy indok nélkül nem zárhatták el a csapot, pedig lehet hogy szerették volna, hogy még inkább büntethessék a buta nyugatot. Ezért felrobbantották, így hivatkozhatnak erre a vis maiorra, a szerződésszegés elkerülése mellett.
-
-
Miért lehettek az amerikaiak, más néven a nyugati tömb?
-
Mert bár láthatóan az európai vezetők rendületlenül elhivatottak voltak a saját lakosságuk érdekének látványosan ellentmondó szankciók meghozásában, és fenntartásában, de a nyugati blokknak csak a vezetők, és a politikusok vannak a zsebében/páholyában, a nép nem teljesen, hiába a propaganda. (Hiszen az elit nem igazán evezhet egy csónakban azokkal, akikből megélnek.)
Úgy látszik, hogy az "amerikai" morális hazugságok ellenére az emberekben feltámadt az eredendő életösztön, úgy is mondhatnánk, hogy megkordult a hasuk, és tiltakozni, zúgolódni kezdtek az őket eláruló politikusaik döntése ellen, hiszen látták, hogy a szankciók Európa kárára vannak.
Nem, nem fognak megfagyni, hanem az utcán fognak tüntetni munka nélkül, ahogy az elszálló energiaárak mellett elkezdenek bezárni a gyárak, és az egyéb munkáltatók, és nem lesz pénz ebédre.
Akár még annak is fennállhatott volna az esélye, hogy az emberek olyan mértékben tiltakoznak a szankciók ellen, ami mellett már túlságosan látványos lenne az európai vezetők hazaárulása, és még az együgyűek előtt is lebuknának, ha a nép egyértelmű akarata ellenére is fenntartanák a politikájukat, és ez visszalépésre kényszerítette volna őket.
Ha jól tudom, Putinnak is volt valami békülékeny nyilatkozata a gázszállítások újbóli megnyitásáról, ha felemelik a szankciókat, amire sokan felkapták a fejüket a közemberek közül.
A nyugati elit ezt látva gondolom cselekvésre kényszerült, hogy ne üssön hiba a tervbe.
Így már nem lessz miért tüntetni a vezetők tettei miatt, hiszen már nem, vagy sokkal kevésbé rajtuk múlik a vezeték megnyitása, annak technikai okai is vannak. Ilyen módon a szankciók sztálini módra, vaskézzel vannak bebiztosítva, és ez ellen nem tudnak tenni semmit az emberek.
-
Még egy érv ide, hogy amit az amerikaiakhoz írtam, azt könnyen ki lehetett volna helyettesíteni egy kevésbé visszafordíthatatlan ürüggyel, csak ki kellett volna találni valamit ami elromlott, vagy valami könnyen javítható jelentéktelen részt szabotálni, és a szankciók miatti alkatrészhiányra hivatkozni. Akkor megmaradt volna az újbóli megnyitás lehetősége, ami egy jó alkupozíció lett volna a nyugati elit ellen, a népükön keresztül, amolyan adukártya, amitől még a nyugat is tartott, ezért végül cselekvésre kényszerült.
-
Utóirat:
A trollokkal nem szabad foglalkozni, akik semmi érvet nem mutatnak fel, semmiben nem adnak hozzá a kérdés megtárgyalásához, helyette csak hencegnek és gyalázkodnak.
EURHUF500 2022. 09. 28. 00:55
Előzmény: #133  Istvan78
#134
Ez olyan erveles , mint hogy az oroszok voltak hogy az ukranokra kenjek es emiatt ne tamogassa oket a nyugat. Kb ugyanannyi az eselye mint hogy az usa volt. Holnap majd talalnak egy ukran egyenruhat a csoveknel azt kesz
Istvan78 2022. 09. 28. 00:50
Előzmény: #132  Placi82
#133
Ez a te véleményed az ellenfélről. Megmondom őszintén, én meg a te érveidet nem gondolom sokszor logikusnak, inkább elfogultnak. Ha mégis vannak érveid, azoknak a számát és súlyát messze eltúlzod, míg a másik oldaliakat, amik szintén érvek és vélemények, nem tekinted érveknek. 
"Es pontosan tudod ,hogy igazam van. " Jellemző mondat részedről.
Placi82 2022. 09. 28. 00:41
Előzmény: #128  Istvan78
#132
Ertlemes ember ervekkel tenyekkel vitatkozik. Olvass viszza 2 oldalt. Neked mi a velemenyed a ti tenykedesetekrol. Leirtam, hogy tények,  ervek cafolatok semmi a reszetekrol, amit irtatok az szanalmasan egyszeru volt megcafolni, amit ergo nem is feszegetettek tovabb. Szokasotokhoz híven. Mert tudjatok hogy ezen a palyan elbuknatok.Elarulnad mit csinaljak? Sullyedjek a ti szintetekre a szemelyeskedesben,es mocskos sertegeteseitekben, vagy esetleg meg mélyebbre a Fagyiarus, alias naked,stb ... buta, sotet szanalmas szintjere, ahogy mocskolodik velem? Olvassd vissza miket irt! Te bele mennel ezzel? Nem bolondultam meg, belemenjek a sarba ,mocsokba verekedni veletek.🤣🤣 Gyertek be a ringbe, ahol le vannak fektetve a szabalyok. Ervek,erdekek ok okozat, es logika menten.Es pontosan tudod ,hogy igazam van. Szanalmas probalkozas a reszetekrol. Vagy jatszatok tisztessegesen vagy hagyjuk. De hat ahhoz tudni kene mi a tisztesseg, es mi a becsület. De azt nem tudjatok. Ezen gondolkozz el.
EURHUF500 2022. 09. 28. 00:38
#131
Van nyitva egy topik mindenféle tényt vagy bizonyitekot mellozve,tenykent kozolve hogy az amerikaik robbantottak fel a csoveket. Barmi tortenik az biztos az usa muve, veletlen sem lehettek az oroszok. Aztan csodalkoznak rajta hogy az ember kivetelesen nem sirni akar rajta hanem nevetni, ejj.
Nem is ertem am hogy ezek az emberek miert nem koltoznek a viragzo oroszorszagba? Nem magyarazni kell kivulrol hogy milyen szuper hely srácok, meg kell tapasztalni. Azt hallottam hogy az ablakokkal vigyazni kell, meg lehet elmesz egy picit haboruzni de ez gyanitom nem gond, gáz az lesz boven
Istvan78 2022. 09. 28. 00:32
Előzmény: #121  apocca
#130
Máskor ne is gyere ide, ne ereszkedj len ilyen alacsony szintekre, védd az elméd!:)
Törölt felhasználó 2022. 09. 28. 00:31
Előzmény: #127  Istvan78
#129
Hogy röhögtek az amerikaikon amikor jelezték előre a háborút is.. hogy mekkora hülyék, meg minden. Aztán pont úgy történt ahogy megmondta az amerikai titkosszolgálat.
Divat lefitymálni az USÁt, csak valahogy mindig kiderül hogy nekik volt igazuk..
Istvan78 2022. 09. 28. 00:30
Előzmény: #124  Placi82
#128
Szerintem itt az ideje megint, hogy sértődött primadonna módjára elvonulj. Magadat jól felmagasztaltad, az ellenséget lehúztad, mára ennyi elég is volt.:)
Istvan78 2022. 09. 28. 00:29
Előzmény: #113  Placi82
#127
Az amiknak nem tetszett az északi áramlat, mert látták előre, hogy ez az oroszoknak (egy NATO-val szembehelyezkedő országnak) zsarolási potenciált biztosít. És jól látták.
Putyinnal kapcsolatban azt persze te a Putyin fan nem látod, hogy ő sokszor ravaszkodik, ami csavaros tettekre sarkallja és kiderülhet, hogy a ravaszkodása csak hülyeség volt, irracionalitás.
EURHUF500 2022. 09. 28. 00:28
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#126
Azokba a gyurcsány botlott bele részegen
Bandi_ujonc 2022. 09. 28. 00:27
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#125
Bocs én ezt éppen tudom.
Az amcsi neolibsi nagytőke intézte el a tornyokat.
Placi82 2022. 09. 28. 00:26
#124
Az a baj veletek fiuk, hogy nulla erveles, nulla tenyek, nulla logikus magyarazat. Csak a tereles, mellé duma, ostoba aljas sunyi, mocskos szemelyeskedes, gunyolodas, sertegetes. Peldaul "alufoliasisakot fel". Pedig ertelmes korrekt vita, az az ervek ,tenyek, modszeres felsorolasa. No,de az nincs. Semmi. Igy viszont k.rva unalmas. Es szanalmas is. Ez szint alatti.
Törölt felhasználó 2022. 09. 28. 00:24
Előzmény: #119  Placi82
#123
Placi, kérdezhetek valamit? Szerinted 9/11 is belső munka volt és az amerikaiak maguk robbantották fel a tornyokat? Csak hogy tudjam mennyire vagy konteós. Kösz.
Törölt felhasználó 2022. 09. 28. 00:23
Előzmény: #119  Placi82
#122
Az USA nem fog megtámadni NATO terület infrastruktúrát. Ha kiderülne óriási balhé lenne belőle, bontaná az egységet. Ez abszolút nem az érdekük bármennyire is ez van a beteg elmédben.
apocca
apocca 2022. 09. 28. 00:22
#121
viszont jó éjszakát, bár amit itt olvastam 4 kommentelőtől az olyan gyermekded szint, hogy nekik már több órája az ágyban kellene lenni:)

Topik gazda

lenovo
lenovo
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek