Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Emberek, ne ragadjunk már le azon a részleten, hogy 3500 vagy 3700 lesz majd az ár... A példám 2992000 Ft biztosítása volt....Legyen az ár 3500 Ft.....Akkor én 3150 Ft-ért kapok 950 db részvényt? Köszi!
Valaki segítsen már megérteni, hogy ki az, aki 5700-on hatalmas forgalommal veszi, miközben két hét múlva alig több, mint a feléért kaphat. Ha ez a bank és a célja az árfolyamkarbantartás, akkor ebből - és egyébként a piacra zúdításból is - év végén sok mrd.-os vesztesége lesz, hacsak nem biztos abban, hogy addigra a mostani árfolyam felett lesz. Ennyire tudnak valamit?
Ő csak egy példát írt. Ha leteszek 2.992.000 Ft-ot 1000 db részvényre és 3200 lesz az ár, akkor rá kell fizessek vagy arányosan kevesebb papírt kapok? Ez volt a kérdése.
Nekem már egy deltányi haszon meglett. Figyelem nyugodtan ahogy az esik ez meg minden nap battyog fel 😂. Ahhoz hogy ez blue chip csóka legyen tudod milyen árfolyam kell.. Szerinted én átnyékra ugrok ? 😂
akkor vegyünk egy gyakorlati példát.... 1000 db fedezetét biztosítom 2.992 MFT... Kialakul mondjuk egy 4000 Ft os ár..... Ez nyilvánvalóan még a 10% kedvezménnyel sem elég 1000 db-ra, mert 3600 Ft darabja (ha jól értem), akkor kapok 831 db-ot? Amivel dec 18 napjától azt kezdek amit akarok?
3848 ft az intézményi max ár.. hat gondolom ez alatt ajánlanak azért de ugy lehet tenni de ezt gkndolom ajánlatot tobb lepcsoben ..lefele...ezutan a kialakult arra helyett Te 90 szazalekot fizetsz..
ja akkor én ezt rosszul értelmeztem, akkor jól értem, hogy a 2992 Ft az csak egy elméleti fedezeti ár és nem annyiért lehet venni? Hanem annyiért veszem, ami a december 16-i ár 90%-a?
Ottani szla kell....2992 forint/db fedezet kell...dec 12.ig van a jegyzes...dec 16 an van kozettetel darab es árra vonatkozoan..dec 18 an transzferáljak az ertekpapirszámlára..az ar az keplékeny az az intezmenyi jegyzes alapján alakul ki, abbol a magánsgemély 10% kedvezmenyt kap...+ban nem kell fizetni de ha a 2992 nel magasabb akkor pár darabbal kevesebbet kapsz...a magánszemély jegyzés meghiusul ha 3.2m darabot a maganszemelyek nem jevyeznek le vagy 6xx ezer intézményi nem kerul lejegyzésre...kb ennyi.
na de az nem lehet, hogy veszek 1000 db-ot 3 milláért, majd december 18-án mondjuk 5000 az árfolyam, hiszen akkor mindenki dobná annyiért, 2 milla nyerés (3 hét alatt) lehetetlen....nem?
Sziasztok! Segítsetek megérteni, hogy most mit is jelent ez a 3000 Ft körüli MBH részvény vétel: ha van 3 millió FT-om akkor tegyük fel kapok 1000 db részvényt....De ezt akkor csak december 18-án adhatom el? Az a nap olyan lesz, mint egy osztalék papírnál az első eladási nap mondjuk, hogy mintegy leesik az osztalékszelvény, ergó 3000 körül nyit december 18-án az MBH? Köszi a válaszokat!
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban