Gennagyij Andrejevics Zjuganov, az orosz kommunista párt elnöke briliáns javaslattal állt elő: nyúljanak le a bankszámlákról legalább 30 billió rubelt, hogy betömjék a költségvetésben tátongó lyukat. Gondolom azért mindezt úgy gondolja, hogy lehetőleg az ő bankszámlája ne legyen érintett. XD
Az oroszok lebombáztak egy családi házat Szumi megyében, melyben hárman életüket vesztették, köztük egy 13 éves gyermek. Rajtuk kívül még hárman sérültek meg.
Ahhoz képest, hogy papíron mennyi légvédelmi eszköz van telepítve a megszállt Kercsnél, elég jól sikerült szétbombázni az ottani kikötőt, és vele az olajtartályait. Elvileg egy kompot is eltaláltak, mellyel próbálták biztosítani az utánpótlást az oroszok.
Ismét röpködnek az ukrán drónok Moszkva körül. Ha ilyen szinten fent tudják tartani a nyomást az orosz légvédelmen, akkor gyorsan ki fognak fogyni a rakétákból.
Azért szerintem az ukrán hadiipar szívesen lemondana arról a tesztterepről, amit az oroszok biztosítanak nekik, viszont az igaz, hogy annak köszönhetően elég jó a piárjuk. Én mindössze csak egy-két összefoglaló videót láttam az egészről, a magyar standon feltüntetett cégek közül meg kettő volt, amiről egyáltalán már hallottam: Global Towing Systems Zrt., Pro Patria Eletronics Kft.. Az előbbiről nem is jutna eszembe a hadiipar, azt hittem, hogy csak sima teherautókat alakítanak át egyedi megrendelésre. Jó, készíthetnek akár védelmi erők, hadseregek számára is speciális autómentőket. Tény, hogy nem zárja ki a kettő egymást. Az a VEX szerintem Nagy Márton alá tartozott, úgyhogy ennek függvényében kell kezelni. :)
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik