Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Háát nem balerina az tuti ( hasonlít az írása egy felszívódott ismerősünkre)….DD))). A GBL ( nagytökű) trükkök nem újak csak a kicsi tőzsdei szereplők. Cél a profit, amit célszerű és egyszerű a kicsiktől beszedni , mert a felkészületlen tömeg könnyen manipulálható. Sok kicsi apró jelecske mutat arra , hogy egy “ feltépés előtt” állunk aztán miután rásózták a kicsikre a sz@rt jövet a leves. Hullámoztagni muszáj a tőzsdei körforgásban. Lásd. 2017 kari környéke amikor abnormálisan túlvett (89es hetes rsi) volt de plusz megtépték a söpöt , majd 2018 elejére jött a leves. Meglássuk sük. http://keptarhely.eu/images/2022/11/08/v00/20221108v00x2h3xo.png
Talán pont hogy sokan számítanak erre. Az irdatlan eséseket nem látni előre. Jelen helyzetben egy új csúcs lenne hihetetlen év vége-jövő év elejére. Ha pedig a piacot nézzük, mindig azt teszi ami "logikátlan"
Jó összefoglaló, amit a másikban írtál, egyet is értek vele. Azon tanakodok csak, hogy 41XX-ről 32XX-ig való eséshez valami mocskosul szar hír kell. Valószínűleg valami black swan, amire most nem is gondolunk (ha egyátalán lesz).
Nekem fogalmam sincs.a masik topicban elmelkedtem errol. Sztem meg nem lattuk az aljat de ez egy velemeny csak. Azert mar vannak attraktiv vetelek a piacon sztem, de totalis vilagvege vegkiarusitasrol meg nincs szo szerintem, attol messze vagyunk.
Ha jó CPI report jön csütörtökön, akkor lesz-e rally? Már csak a bázis hatás miatt is hamarosan csökkenni fog. Ha igen, és tényleg elkezd ereszteni a CPI, akkor a FED sem fog tovább keménykedni. Akkor viszont már láttuk a medve alját, ami furcsa, mert 1-2 kivételtől eltekintve én nem látok szuper vételi lehetőségeket. A legtöbb mostanában vásárolt pozícióm is +20-25%-ban van, aminek nem örülök, mert bővíteni terveztem őket lejjebb. El tudom képzelni, hogy a tőzsde kioldalazza 35XX és 40XX között, amíg a gazdaság gyengélkedik, mivel a kamatszint fontosabb, mint a mögöttes gazdasági állapot. Nem tetszik ez a gondolatmenet, eddig elég biztos voltam benne, hogy 32XX-et látni fogunk, de kezdek elbizonytalanodni.
És amugy van még egy véleményem. elnezve az olajat és egyeb energiát, a fednek tényleg szet kell szedni a világgazdaságot, különben az infla kezelhetetlen lesz.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen