Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
"Usd ben van a vagyonom teljes egészében ", "pár százalék a részvény a vagyonomon belül". Megkérdezhetem, hogy miben tartod azt a rengeteg usd-t? Kötvény, cash?
Ja. És azok a bankárok, befektetők, elemzők, akik 5000-es SP-t vizionáltak, szinte egytől egyig év végére? Majd ha ők bocsánatot kérnek, akkor én is. A tradelésben szükségszerűen téved az ember. Azért azt tegyük hozzá, hogy pár százalék a részvény a vagyonomon belül, s ezzel azért igencsak sok pénzt mentettem meg. Azzal meg pláne, hogy USD-ben van a vagyonom teljes egészében.
Pontosan, de hát kell néha a drukkerkocsma hangulat pár embernek. Visszakérdezhetnénk, hogy "magyartákolmánynak" hogy állnak "csakis longjai", de minek? Senkit sem érdekel.
2023-as lakáspiac mélyrepülése 300 szakember szerint Csorba Dániel 2022. nov. 2 Több száz ingatlanos szerint az ingatlanpiac! Mennyire térdelt le az agglomeráció, mennyit esnek 23-ban az ingatlanok, merre tolódott el a vásárlók keresése, mennyi idő eladni egy ingatlant, hova lettek a vásárlók, mennyi a befektető a piacon, és egy raklap összefüggés! https://www.youtube.com/watch?v=CTo0VkcGgHc
Ezt most nem tartom korrektnek teljesen, mert ment az események után. Mindenki nyomott egy 25 méteres sprintet és már fordult is vissza egy hosszabb távra. Mondjuk az igazi az lett volna, ha már itt csupa látnok van, hogy ezt a birkamozgást nem eszi meg és előre jelzi, hogy márpedig a fed egyelőre marad kemény, ahogy többen írták is. Én pl nem dobtam el a dollárt emiatt a pánik fals miatt. Volt már ilyen helyzet emlékeim szerint, hogy a fed döntésre egyik irány, majd a részletes kommentárt mire felfogták, ellentétes.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen