Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Tegnap vezettem haza , és hallgattam az OTP Global Markets Podcast-et, amiben erről is szó volt, hogy miért állnak a spanyol partoknál a hajók. Ha van kedved hallgasd meg. Energia és agrárválság az infláció árnyékában https://open.spotify.com/episode/5uDEkCbxcaKS4fK1Hd2UAL
Hat ott allnak a spanyol partoknal az lng hajok, annyi a gaz hogy ki se birjak rakodni :) en azt mondom, hogy meg a jovo tel nehez lesz aztan helyreall a vilag.
Minden igaz, csak arra azért kevesen számítottak, hogy ekkora lufi az orosz hadsereg a rozsdás kalasnyikovval, második világháborús tankokkal meg a saját magának gödröt ásó kiskatonával és, hogy nyugati kiképzéssel, fegyverekkel kiszorítják szépen lassan a ruszkikat az ukránok. Persze, ha tényleg kapják majd még nagyobb számban a légvédelmi cuccokat.
Aszondom várjuk ki a végét. Mint az NDX esésnek. Ennek maximum akkor lehet vége, ha putyint elteszik lábalól. Amúgy oroszország addig húzza, ameddig akarja. Ez egy anyagháború, amiben Európa nem áll jól. PEdig még nincs is tél.
Nem balek, csak szétlopták maguknak. Ismerjük ezt a módit. Szóval így durrant ki a lufi, hogy papíron minden stimmelt, csak az elvtársak, oligarchák máshogy terveztek. Utóbbiak véletlenül emiatt aztán elkezdtek új sportot keresni, ki tud viccesebben öngyilkos lenni.
Momentán ezt kissé árnyaltabban látom. Az oroszok konkrétan 7 évig nagyon tudatosan készültek a háborúra. Ez alapján nem gondolom, hogy a vereség küszöbén lennének, vagy ha azon vannak, akkor igencsak balek náluk mindenki.
Ezeknek elmentek otthonrol. Aztan ne csodalkozzanak ha a fele cba tonkremegy. Mar csak az kell, hogy az aldit vagy lidlt einstandoljak, akkor a farhatkommando agyonveri oket. 🙃
https://www.wsj.com/news/author/nick-timiraos Na közben megtaláltam, hogy részben ő felel a pénteki emelkedésért. FED whisperer-nek hívják, mert általában elég pontosan előre megírja, hogy mit és mennyit fog léni a FED. Szerintem nyilvánvalóan súgnak neki, hogy felkészítsék a piacot a döntések előtt. Fél szemmel érdemes lehet figyelni rá még traderként is, mert úgy látszik kellően nagy tömeg teszi ezt, és megint elérkeztünk az önbeteljesítő jóslatokhoz.
Fed nem all le amig nem dol be egy nagybank vagy be nem boritjak a gazdasagot. Adja az eg hogy rallizzunk 4k/4200 fole egy igeretre hogy csak 4.5 lesz a kamat evvegen. 1 ev es az is beveri az spxt, 3k ala.
Minden előfordulhat. De az a helyzet, hogy az USA dollár a legkisebb rossz jelen pillanatban. Az EU gazdasága nagyon nagy bajban van több oldalról is. Főleg a déli államok vannak rossz helyzetben,e miatt az ECB dovishebb lesz, mint a többi nagy jegybank. Amikor a hitelválság kitör, akkor úgyis mindent újra kell értékelni. Az biztos, hogy forintnál szinte minden jobb (talán a líra és peso kivételével :))
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen