Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
ha a halaadasi talak melllett az lesz a tema hogy 3000/3200 az spx, akkor a demoknak harangoztak. El kell kerulniuk ezt a scenariot. Ha nem lesz igazan draga lesz mert csak 10 % cashem maradt kormatozott hedge-el.
Felfogjak nyomni 3 heten belul hope ralli a szept imflara. Onnan meg akkorat szakad hogy a fal adja a masikat. Valasztas lesz az Usaban, nem gondoljatok hogy addig beszakitjak? Vagy?Novembertol szabad a gazda. :)
Én nem vagyok kereskedő, csak azt tudom elmondani, amit nekem az aranykereskedők mondtak: Én velük beszéltem (nem vagyok Pesti, lehet, hogy ott még jobb lehetőségek vannak). https://correctgold.hu/hu/befektetesi-arany - az arany hivatalos mértékegysége az uncia (lehet más mértékben is kapni), de érdemes ilyesmiben gondolkozni, hogy könnyen eladható legyen - a lapocskák, amiket Placi is mondott is befektetési aranyak (német, Argor), természetesen nem fogják őket krumpliként kezelni, de az érméket azért ajánlották, mert azokat nemzetközi szinten mindenütt felismerik, a lapocskák viszont német gyártmányok, vagyis Európában fogják őket szívesebben venni. Nekem Britannia van, Maple Leaf (ezüst), és talán még valami, de arra már nem emlékszem. - a Krugert nem venném, valahol olvastam valamit, ami ellene szólt, illetve, amikor Dél-Afrikában laktam, akkor is volt vele valami, de nem emlékszem a történetre, Britanniával szerintem nem lehet melléfogni. - nekem van egy nagyon miniatűr széttörhető is, az nem hivatalos mértékegységben van, de széttörhető, ha nem akarsz csak esetleg egy picit eladni, az tényleg ilyen világvége darab, amikor aranyért akarsz valamit venni 20x1 grammos - ha lapocskát veszel, a műanyag borítást nem szabad róla levenni, ne sérüljön lehetőleg. - ha van még kérdésed, és a fenti cégnél rendeled, akkor érdemes őket megkérdezni, mert ők inkább szakemberek, mint én. :-)
Köszi szépen, hátha lesz még esélyem az ETF-es szekcióban is, de a CFD-t be lehet zárjni éjfél után. :-) Azon gondolkozom, hogy ha a hónap végéig 3300-ig kell elérnie, akkor az vagy nagyon lassú lesz, vagy most megy valamennyit felfelé... BTC-ben már volt hasonló, és pénteken gondoltam is rá, de nem zártam... az a baj, hogy BTC-ből nehéz látni a korrekció mértékét, csak azt irányát látod. Lsd a múltkor, én is vártam 3900-ig, aztán nem lett, de funda alapon újra lehetett shortolni gyorsan...
Azon gondolkozom, hogy meddig lehet korrekció fefelé... bezzeg most pénteken nem zártam... Innen pattani fog, de ki tudja, hogy meddig. yooio, Humanoid hogy látjátok?
Egyébként ha cicafiú szokott írogatni egy hárombetűs szót: Aladát-Tamás-Hedvig, akkor lehet kezdeni ismerkedni az Imre-Miklós-Ferenc betűszóval is. Utána meg fidesznyikeknek ezzel a jellel #. Meg a börtönmenzával.
Törölt felhasználó2022. 10. 01. 11:34
Mondjuk egyre kevésbé jelent valamit, mert az infláció már akkora, hogy itt már másak a játékszabályok, de mondjuk a változó kamatozású hiteleseknek nem sok jót mutat. Ugyancsak nem sok jót mutat, hogy lassan 4%-pontra rúg az inverzió mértéke! http://keptarhely.eu/view.php?file=20221001v00xgosa.png
úgy értettem, hogy 2016-ból van a több, portfólió 10%-a, és még abból az időből van 6db kicsi ezüstérme is a vicc kedvéért, nem ajánlott venni, mert nagy a spread, és ÁFA-köteles az EU-ban, max céges vagyonként, hogy vissza tudd igényelni az ÁFÁ-t.
Valószínűleg azt az ötödét rabolták el, amit az amcsik, zsebszerződéseken keresztül, titokban megvettek. Ezért van a nagy ellenállás a részükről, mert bevallani nem lehet, a pénzük meg benne áll. Amerika semmit nem ad ingyen.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen