Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 17:59
Előzmény: #81638  tom122
Jósolni nehéz.
Komoly esélyt látok pszichiátriái kezelésre és a börtönre is, ha ezt megengedi az elmeállapota.
Meg fogja viselni, ha Lőrinctől elveszik a vagyonát. Mármint OV vagyonát.
Orbánnak vége.
A fidesznek vége.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 17:55
Előzmény: #81637  Phylaxa
Van humorérzékem. Még azokat a viccekről is fölismerem, hogy viccek, amikre nem vagyok fogékony.
ORK nem viccelt.
A győzteskompenzáció eltörlését én is borítékolom.
Nyugodt szoktam lenni. 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben sem dühöngtem.
Politikailag 2011-ben dühöngtem legutóbb, amikor kifosztották a magánnyugdíjpénztárakat.
Előtte pedig 2006. október 23-án a karhatalmi harcászaton.
tom122 2026. 04. 25. 17:36
Előzmény: #81634  Dehogynincs
Egyébként,mint sokszor,ezt is rosszúl értelmezed,Orbán jó taktikát választott,azzal,hogy lemond a a parlamenti mandátumáról,mert így nem lehet tőle számon kérni,hogy nincs ott akkor amikor majd MP-ék a parlamentben beszélnek az előző kormány zűrös ügyeiről,amiket személyesen neki szegezhettek volna.Így majd Gulyás Gergely fog leizzadni a parlamentben :)Orbán meg a háttérben maradva,várhatóan a Fidesz elnökeként cáfolhat bármit a saját kis propagandistáinak előadva.
Phylaxa 2026. 04. 25. 17:35
Na, akkor most már olvassuk inkább a komolyabb dolgokat tőled! Megnyugodtál?
Phylaxa 2026. 04. 25. 17:34
Előzmény: #81633  Dehogynincs
Idő kell mire le tudják bontani. Nem megy máról holnapra. Engem az érdekel, hogy egyáltalán lebontják -e és erre az idő adja majd meg a választ. Egyébkén ORK viccelt. Kiváló alkalom az adott helyzetben. :)

Az 53%-os kétharmadra is kíváncsi vagyok, hogy mikor tüntetik el. Azt rövidebb idő alatt is meg lehet oldani, de nyilván a következő választáskor esedékes. Addig a hülyeségeket kellene eltűntetni vele. El fogják? Majd meglátjuk. Egyelőre a kormány sem alakult meg. 
tom122 2026. 04. 25. 17:28
Azért az nagy csapás lehet a számodra,hogy Magyar Péter helyetese,Orbán lessz :))
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 17:18
Előzmény: #81632  Phylaxa
Orbán Viktor: Visszaadom a mandátumomat
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260425/orban-viktor-visszaadom-a-mandatumomat-832882
Orbán Viktor leköszönő miniszterelnök bejelentette, hogy nem ül be a Parlamentbe, visszaadja a mandátumát. 
______  braking news _____
Kérésedtől függetlenül, kevesebbet fogok beszélni Viktorról.
Viktornak vége.
A fidesznek vége.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 17:04
Előzmény: #81632  Phylaxa
Kiemelem a lényeget, de korántsem várom el, hogy megértsd.
#81626 Ha jól értem nics háború de peti, kéri maradjon a vészhelyzet
#81628 rosszul érted. Azért kell fenntartani a vészhelyzetet, mert nem arra használták, amire való.
_________#81628-ban egyszer szerepel a Viktor szó. Ő írta alá a veszélyhelyzeti kormányrendeleteket. Szerinted kit kellett volna említeni a rendeletekkel kapcsolatban?
Szerinted az volt az áprilisi választások tétje, hogy háború vagy béke, meg az, hogy Zelenszkij alakthat-e kormányt. Szerintem pedig az, hogy kelet vagy nyugat, Brüsszel vagy Moszkva. OV vagy MP.Burkoltan az a válaszod, hogy Viktor. A nép Viktort akarja.
Én meg azt halottam az eredményekből, hogy jajj, csak ne a Viktor!
Valóban gyakran beszélek másról (mélyebbről).
Láttál már hagymahéjakat? A külső hagymahéj alatt van egy másik. Az alatt pedig egy következő.
Te is válaszolhattál volna ORK-nak.
Hagyd figyelmen kívül a "problémás" válaszomat, várom a te válaszodat ORK kérdésére.
Phylaxa 2026. 04. 25. 16:46
Előzmény: #81631  Dehogynincs
AZ a probléma azzal, amit csinálsz, hogy amikor valaki állít valamiről valamit, akkor te elkezdesz másról beszélni. Szerintem nem értik, hogy mit akarsz. Mire akarsz ellenérvet?     
A rendszeresen ideírók, akár több nickről is nem azt csinálják, amit te. Ők egyszerűen nekiesnek annak, aki állít valamit és kihozzák, hogy hülye. Hálistennek a többségüknél ne kell sokat tekerni felfelé. :)

Te egy kakukktojás vagy szerintem, nem igazán érti senki, hogy mi a véleményed valamiről. Egyetlen egy dolgot értek pl. én az írásaiddal kapcsolatban. Teljesen mindegy, hogy mit ír valaki, a válaszban a gondolatmeneted vége: Viktorról szól.

Igazából én arra gondoltam emiatt, hogy te őt népszerűsíted.  :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 16:30
Előzmény: #81630  the_outsider
A lájkolásnak van valamilyen jelentősége, de nem túl nagy.
Nekem az szokott gyanús lenni, ha túl sok lájkot kapok. A dislike-ok jöhetnek nyugodtan.
Igazából a komolyabb ellenérvek kicsiholása lenne a célom, de ez eléggé reménytelennek tűnik. A propaganda lefagyott és a propagandát visszaböfögőknek most saját kútfőből kellene meríteniük.
Jobban érdekelnek az állítások, mint a nickek vagy a mögöttük álló személy.
the_outsider 2026. 04. 25. 15:18
Előzmény: #81628  Dehogynincs

Komolyan úgy gondolod, hogy érdeklik a tények vagy az érvek, vagy akár csak a lájkolóit érdeklik?         
Viszont így valóban mások is olvashatják itt, és gyorsabban tájékozódhatnak, ha ezt eddig nem tudták, s utóbbiért köszönet.         

Az arra adott lájkok pillanatnyi állapota alapján (értsd: a Fidesz eddigi sikerének egyik összetevője, bár statisztikailag nem releváns):       
Értelmi fogyatékos megnyilvánulásra: .like: 2, dislike: 2          

Ha már érdemelne valami reakciót az ÉF-es megnyilvánulása, akkor inkább azt kérdezném tőle, hogy milyen ott a társaság és konkrétan milyen ott az ő baráti köre, ahová ilyen kedvesen meginvitált mindannyiunkat.
Istvan78 2026. 04. 25. 15:15
Előzmény: #81628  Dehogynincs
Csak május 31-ig kérték a hosszabbítást, addig kitalálják, hogy oldják meg a helyzetet. 150 jogszabály kötődik ehhez a háborús veszélyhelyzeti jogszabályhoz. De egy ORKtól miért is vártunk tájékozottságot!
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 13:42
Előzmény: #81626  ORK
Jogi atombombát jelentene az országnak, ha május 13-án véget érne a veszélyhelyzet
https://telex.hu/belfold/2026/04/23/haborus-veszelyhelyzet-meghosszabbitasa-kormany-parlament-magyar-peter-gulyas-gergely
Könnyen jogi káosz alakulhat ki május 13. után, ha véget ér a háborús veszélyhelyzet. Egyik percről a másikra hatályukat vesztenék ugyanis azok a veszélyhelyzeti kormányrendeletek, amelyeket Orbán Viktorék az ukrajnai háborúra vagy korábban, a koronavírus-járványra hivatkozva hoztak az elmúlt években az Országgyűlés megkerülésével.
...
a kormány évek óta indokolatlanul tartja fenn a különleges jogrendet, rendszeresen visszaélt a felhatalmazással, és tömegesen hozott olyan rendeleteket az ukrajnai háborúra hivatkozva is, amelyeknek semmi köze nem volt a veszélyhelyzet alapjához, azaz a szomszédos országban zajló háborúhoz.
...
ha május 13-án, a veszélyhelyzet végével automatikusan hatályon kívül helyeződnének kormányrendeletek.
- A Szőlő utcai ügy miatt a büntetés-végrehajtás irányítása alá helyezett javítóintézetek visszakerülnének a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alá.
- Hatályát veszítené az a kormányrendelet, amely alapján hónapokra bezárták a kábítószer-kereskedelemmel megvádolt szórakozóhelyeket, valamint
- az a rendelet, amely kiskaput biztosított a Samsung SDI-nek, hogy a környezetvédelmi szabályok megszegése esetén se függesszék fel a gödi akkumulátorgyár működését.
A veszélyhelyzet végével megszűnik továbbá
- a védett üzemanyagár;
- az élelmiszerárstop;
- a drogériai termékek árának korlátozása;
- a bedőlt Bászna-Gabona dolgozóinak támogatása a Bérgarancia Alapból;
- a ragadós száj- és körömfájás sújtotta gazdálkodók állami kártalanítása; és
- jó pár állami intézmény és szervezet veszélyhelyzeti működésrendje.
__________ rosszul érted __________
Azért kell fenntartani a vészhelyzetet, mert nem arra használták, amire való.
andras-80 2026. 04. 25. 12:59
Előzmény: #81626  ORK
Azért kéri, mert a ruszkik atombombát készülnek ledobni Ukrajnára, ami nyilván érint minket. Fel kell készülni!
ORK
ORK 2026. 04. 25. 12:47
Előzmény: #81625  Istvan78
Ha jól értem nics háború de peti, kéri maradjon a vészhelyzet? Az orosz olaj véres volt, de most már nem az??? Elmentek ti a picsába :DDDDDD
Istvan78 2026. 04. 25. 00:02
Előzmény: #81616  Murdoch
Az orosz cucc alig volt olcsóbb, ha egyáltalán az volt, de te nyomatod ezredszer is ezt a hazugságot, mert egy oroszbarát troll vagy.
Istvan78 2026. 04. 25. 00:00
Előzmény: #81614  Murdoch
Méghogy te aggódsz az EU-ért! Ne hazudozz már ekkorákat! Az állításaid meg képzelgésed. persze vannak problémák, de mégis az EU-ba mennek a migránsok is, nem Oo.-ba. Oo.-ra csak annyit mondasz, hogy olyan amiylen, nem fejzted ki, milyen,de az EU na az, hát már szinte élhetetlen... Ostobaságokat nyomatsz.
Istvan78 2026. 04. 24. 23:57
Előzmény: #81612  Murdoch
"Nem jó látod, szvsz, sokan nem a tisza és eu-s irányba szavaztak, hanem a fidesz ellen."
.
Ezt jól megaszontad. Azért IS szavaztak a Fidesz ellen, mert Orbán oroszpárti volt, EU-ellenes és félő volt, még majd kilépteti az EU-ból az országot.
Ostobaság azt állítani, hogy Brüsszel = volt SZU. Az EU-ba népszavazással léptünk be. Az EU -ban a fontos kérdések teljes konszenzussal dőlnek el, a tagállamok miniszterelnökei a döntők. Próbálta volna ezt eljátszani Magyarország a SZU-val szemben a KGST-ben, hogy vétózgat tíz éven keresztül, nem is volt erre lehetőség. Hol vannak ötéves tervek? Hol vannak fenyegetőzések? Orbán sokkal többet avatkozott be más országok belügyeibe, mint az EU az elmúlt 20  ében a miénkbe.
.
A britek előlépnek a homályból... Nem olvastál róla, hogy vissza akarják magukat lopni az EUba? Tájékozódj többet, ha javasolhatom, aztán írogass hülyeségeket.
Az meg egy csúcvs hülyeség, hogy Kanada uralkodója az angol király. Még saját országában sincs semmilyen hatalma, nemhogy Kanadában vagy Ausztráliában. Ajaj...
Istvan78 2026. 04. 24. 23:47
Előzmény: #81609  Murdoch
Nem vagy képben a lehallgatásokat illetően. Kb. mindenki lehallgat mindenkit. Orbánékat meg különösen indokolt volt lehallgatni, mivel az ellenséggel működött együtt, nem a szövetségessel. Így talán érthető neked is.
Istvan78 2026. 04. 24. 23:42
Előzmény: #81603  tom122
Rengeteg valótlanságot írsz.
- Méghogy a NATOt nem érte külső támadás. szept. 11?
- NATO nem támadgatott meg országokat. Egyedül Jugoszláviáról tudok. Irak elfoglalása például nem NATO akció volt
- A NATO nem a SZU ellen jött létre, pontosabb azt mondani, hogy a két világrendszer, a szocializmus és kapitalizmus közti harc jegyében keletkezett.
- A SZU felbomlása után voltak kapcsolatok, partnerség a NATO és Oo. között. Több ok miatt nem csatlakozott O. a NATOhoz. Az egyik például, mert nem akarta teljesíteni a demokratikus és katonai kritériumokat. 
Egyébként a neve szerint Észak-Atlanti Szövetség, Oo. nem arrafelé van. Egyébként Japán vagy Dél-Korea se NATO tag, pedig nem állnak szemben az USÁval. 
A többi meg a sablonos oroszbarát propaganda narratíva tolása részedről, szóra se érdemes.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek