"Az USA Németországban fogja kiképezni az Ukrán Fegyveres Erők új dandárját - Zelenszkij. Emellett Franciaországgal is folynak tárgyalások egy újabb ukrán dandár kiképzéséről. Az elnök beszámolt továbbá az észak-európai és a balti országok egy ukrán dandár közös személyi állományba vételéről szóló tárgyalásokról."
"Bashar al-Assad szíriai rezsimjének gyors megbuktatása után Oroszország elveszítheti az ország területén fekvő összes katonai bázisát. A két fő bázis Latakia tartományban található, amely már kormányellenes csoportok ellenőrzése alá került. Az új hatóságok még nem nyilatkoztak hivatalosan arról, hogyan viszonyulnak az orosz katonai kontingens jelenlétéhez, de Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elismerte az orosz bázisok felszámolását: „Korai lenne a Hmeimimben és Tartuszban lévő orosz bázisok megőrzéséről beszélni, erről azokkal kell tárgyalni, akik majd vezetni fogják Szíriát”." Szele Tamás: A Nagy Kivonulás
Én a nyomogatás helyett válaszolnék. A Közel-Keletet nem lehet a liberális demokrácia alapján megítélni. Szíriában vannak alavita síiták, szunniták, kurdok, drúzok, akiknek napi szórakozásuk, hogy fegyveres konfliktusokat provokálnak egymással, ezért minden eszközzel stabilitást kell teremteni a térségben. A nemzetközi jogi "szabályok" betartására és betartatására nincs kikényszerítő világhatalom. Szíriában most egy, dzsihadista szunnita iszlám terrorszervezet, al-Kaidás vezetővel jutott hatalomra, amelyik Izrael biztonságát sokkal jobban veszélyezteti, mind az Aszad rezsim veszélyeztette, ezért Izrael nem szegett meg "szabályokra alapuló világrendet", mert olyan nincs is. A világrend jelenleg egy, az USA hegemóniáján alapuló világrend, a dzsihadisták pedig Izrael biztonságát veszélyeztetik, ezért bombázták le a fegyverraktárakat, ideggáz-gyárakat, katonai reptereket, és ezért alakítottak/alakítanak ki egy pufferzónát a két ország között. Az a baj, hogy ti gondolkodás nélkül nyomatjátok az agymosott (modi szerint ezt a szót lehet használni, senkit nem függesztettek fel még emiatt) ellenzéki és EU-s Weberes és Ursulás mantrát, de nem értetek semmit.
Ma már a harmadik videót látom, ahol simaszkos milicisták fegyvertelen embereket lőnek agyon az útszélén Sziriában, közben azt ordibálják, hogy Allahu Snackbar, meg hogy "takbir" (Isten a legnagyobb). Még szerencse, hogy a "barbár állam" megbukott.
Volt egyszer egy ország, amelynek oroszbarát elnökét egy forradalom döntötte meg. Sajnos a forradalmat követő káoszt kihasználva egy másik, nála erősebb szomszédja felmondta az érvényben lévő nemzetközi szerződést a két ország között, behatolt az ország nemzetközileg elismert területére. Ezután az erősebbik szomszéd bombázásokba kezdett, lebombázta az ország piciny tengeri flottáját, légvédelmi eszközeit, repülőjeit. Durván megsértette ezzel a szabályokra alapuló világrendet Ez a gonosz aggresszor szomszéd büntetést érdemel ugye? Nyomj egy pluszt, ha igen, minuszt, ha nem!
Hagyd!!! , csillamponis, rózsaszín unikornisok vilagukba nem fér bele, hogy az USA adminisztráció, nem jótékonysági csillamponis szervezet. Nem ingyen exportalja feleslegesen a demokráciát ami után nem lesznek jobbak dolgok, sőt!!! Kb 100 példát tudnék sorolni. És az EU és a német politikusok se voltak ingyen ilyen h.....k. Vagy muszajbol, vagy partfegyelembol vagy más inkább le nem írt dolog miatt.... Ha nem Trump nyert volna... Akkor tippmixen 1 millio ftal megtettem volna hogy polgarhaboru lesz Amerikában, mert olyan elégedettlenek az emberek többsége ott. Ezért jósoltam meg már régen az FF topoikban hogy Trump lesz az elnök. És kirohogtek..... Mondjuk a merenyletet is megjosoltam, leirtam többször is ... azt se hittek el...... Na mindegy. Mert már az Amerikai álom, csak álom maradt a többségnek. Fehérek többségének is. Olyan gazdasági anomaliakat fedeztem fel mostanában pár hónapja, vagy fel éve, a világban, ami nem a fórum temaja, és hosszú is lenne, hogy még most se hiszem el, ezt a felelőtlenséget. Ezt már k.rva nehéz lesz Putyin nyakába varrni. Sőt lehetetlen. Bár az emberek birkák, mindent is elhisznek a 99%a....... "mert hát bemondtak a TV be....... 🤣"
“ Fáj neked nagyon, ha az ukránok egy számukra is előnyös együttműködés keretében elindítják a ritka fémek bányászatát amcsi tecknikáával és ezzel jól járnak az amcsik is?” Most komolyan azt várod hogy az ilyen bullshitet bevegyem?
OROSZ-UKRÁN háború