Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 kedd, 09:56
Előzmény: #64834  Zedisdead
Te csöppet se vagy oroszbarát, az ukrán háború kapcsán is csak az igazságot keresed. Na de akkor miért is örülsz, ha az orosz bázisok ott maradnak esetleg?
Istvan78 kedd, 09:55
Előzmény: #64833  Zedisdead
Amit a törökök és ISIS kapcsolatáról írtáűl, azok nem az állam kapcsolatai voltak, persze cégek titokban tehettek olyanokat, de nem az állam. Hol olvastál te olyanokról, amiről írsz? Egyébként én nem demokrácia exportról írtam, ezt csak te találtad ki, Törökország maga is egy autokrácia, csak annyit mondok, hogy most segíthetnek, hogy Szíriában ne menjenek el a dolgok egy fundamentalista terror rendszer irányába.
Szeretem, amikor valakik jönnek egyedi setekkel, hogy "lelőttek két katonát" és hasonlók. Háborúban sok minden megesik, a lényeg, hogy rendszerszinten, tömegesen mi történik.
Istvan78 kedd, 09:47
Előzmény: #64832  Murdoch
Nem mentegetted az oroszokat, de nem is itélted el őket:
- Tehették volna ugyanazt, amit az amcsik, hogy nem állnak Aszad mellé, de harcoltak az ISIS ellen. Miért nem tették ugyanazt?
- Miért kellett menedéket adni Aszadnak?
Persze, a magam részéről tudom a választ, mert Putyin maga is majdnem diktátor és nincsenek elvei, összeáll egy tömeggyilkos diktátorral, egy észak-koreai diktátorral, egy kínaival, és egy hozzá hasonló majdnem diktátorral, Lukasenkaval ill. egy Iránnal, amelyik terrorista szerevezetek támogat és nem mondható demokráciának. Szóval, bárkivel összeáll.
Murdoch kedd, 09:41
Előzmény: #64833  Zedisdead
Valószínűleg a másik ok, hogy a nyugat gyorsan zárja a szír menedékkérelmeket, hogy óriási menekülthullám fog megindulni. Igaz minden főtitkár ujjongott a rezsim bukása miatt, a káosz már másodlagos, de mindegy.
Sehmet
Sehmet kedd, 09:38

No, nézzük meg, kiknek a kezében van a legnagyobb - döntően csernozjom - földtulajdon Ukrajnában:
-
https://makronom.eu/2023/07/18/kinek-a-kezeben-van-ukran-termofold/
Zedisdead kedd, 09:37
Előzmény: #64832  Murdoch
A legjobb az volt, hogy amikor Szaddam 20 ezer kurd civilt gázositott el Irakban az 1980as években, akkor az amerikai sajtó ezt úgy hozta le eleinte, hogy az Irániak végeztek gáztámadást Irakban. Semmi nem változik, a háborús felek (mindegyik) szégyentelen hazug propagandát folytatnak a központositott sajtóban. Aki primary források nélkül próbál követni egy háborút, gyorsan a propaganda papagáj zombija lesz, ahogy ez a topik is bizonyitja.
Zedisdead kedd, 09:33
Előzmény: #64831  vigkrisz
Ne igyatok előre a medve bőrére, az izraeli bombázások nyomán a Szir demokrata dzsihádisták már megjegyezték, hogy nem is biztos, hogy az orosz bázisoknak menniük kell :D
Zedisdead kedd, 09:31
Előzmény: #64828  Istvan78
A törökök mikor támadták az ISISt jóember? Törökország volt a háttérországuk, kereskedtek velük, a szir olajat Törökországba adták el és oda jártak pihenni, orvosi kezelésre az ISIS harcosok. Törökországon keresztül érkeztek a nemzetközi jihadisták pl Európából is Sziriába. Kobani ostromakor a törökök átengedték saját területükön a támadó ISIS osztagokat,
Nem úgy néz ki egyébként, h. van  halvány fingod róla, a törökök mit művelnek Sziriában, de ajánlom guglizz rá Afrinra, amit a törökök az EU jóváhagyásával harcban elfoglaltak, majd etnikailag megtisztogattak a kurdoktól, mondván azok "terroristák". 
Épp ma láttam két nagyon jó videót a demokrácia exportról, amit a törökök hoztak Sziriába. Az egyiken egy simaszkos forradalmár pisztollyal lő agyon két hátrkötözött kezű civil férfit, a másikon két demokrata lemegy egy kórháznak a pincéjében ahol két véres kötözékű ember (valszeg sebesült katonák) fekszenek az ágyakon és legéppuskázzák őket, ott a kórházi ágyon.
Murdoch kedd, 09:27
Előzmény: #64830  Istvan78
Én nem mentegettem az oroszokat. Nekik egy olyan térségben kell pozíció, ahol hemzsegnek a diktátorok és terroristák. Csak arra próbáltam célozni, hogy ez a módszer a másik féltől sem áll távol, ugyanis ezt írtad:
"Érdekes, hogy az USA vagy a törökök úgy támadták az ISISt és más terrorszervezeteket, hogy közben nem álltak Aszad mellé?"
Nem Aszad mellé álltak a törökök, hanem a lázadók mellé, na de hát az egy rakat terrorista. Az usa meg már ezt ezerszer eljátszotta, ha úgy fújt a szél. Anno Szaddam pont jó volt tömeggyilkosnak, sőt még vegyi fegyvereket is kapott hozzá, csak hogy az irániaknak befűtsön.
https://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/
Így már érthető? Aligha, gondolom.
Istvan78 kedd, 07:48
Előzmény: #64829  Murdoch
Látom, igyekszel nem beszélni az oroszok szerepéről, csöppet se átlátszóan, pedig én róluk kértem véleményt.
Murdoch kedd, 07:24
Előzmény: #64828  Istvan78
Ja, eszemben sincs mentegetni Aszadod, csak már nem egyszer volt az, hogy utána a hatalmas lelkendezés közben jött a rosszabb, meg a káosz. Ez az egész szisztéma olyan, mint a jó, a rossz és a csúf, valójában egyik szereplő sem patyolattiszta. Rakd össze az összes balhét egy mátrixba a játékosokkal, valahol tuti lesz egy mező, ami kilóg. Jelen esetben a törökök alighanem nyakig benne voltak a HTS finanszírozásában, ami azért egy Al Kaida gyökerű szervezet. És ugye Törökország nato tag. Nem látom be, mennyivel jobb pénzelni terroristákat. És még egyszer, Izrael közben bevonult Szíriába, nehogy az legyen, hogy majd némi területet elhappolnak, majd remélem itt is csapdossátok az asztalt.
Istvan78 hétfő, 22:34
Előzmény: #64810  Murdoch
Az oroszok 2015-ben azért álltak Aszad mellé, mert a terroristák ellen védtek egy tömeggyilkost? Érdekes, hogy az USA vagy a törökök úgy támadták az ISISt és más terrorszervezeteket, hogy közben nem álltak Aszad mellé? És azt mire véled, hogy most menedéket nyújtottak neki, egy tömeggyilkos diktátornak?
Placi82 hétfő, 19:38
Előzmény: #64826  vigkrisz
Hát ezért buktatták meg a zöldek Olafot" felsőbb erdekbol". Sz. rtak azok a költségvetési plafonra. Szépen  engedett a  német nemzeti gazdasági érdekebol! És servilisen szét......a  a német nép gazdasági érdekeit. Lásd autoipar és vegyipari. Más érdekek mentén.?? De a Taurosok  ügyében kötötte az ebet a karohoz, mert felfogta történelmileg, hogy mivel jár... Garantálom hogy a következő kancellár megadja a Taurosokat.  Azért hangoztatjak a leendo kancellár hogy tudjak akiknek tudni kell hogy ő hűséges lesz, és nem akadekosskodik majd a Taurusokon. 
....... 😉. 
vigkrisz hétfő, 18:40
"Az ukrán elnök a Taurus rakétákra utalva egyebek mellett reményét fejezte ki, hogy Berlin lehetővé teszi Kijev "hosszú hatótávolságú" kapacitásainak a növelését.Friedrich Merz megismételte, hogy kész ilyen, német-svéd gyártmányú fegyvereket szállítani Kijevnek, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy orosz területen kizárólag katonai célpontok ellen lehet őket bevetni."
 "Lehetővé akarjuk tenni, hogy a hadseregük elérje az oroszországi katonai támaszpontokat, nem a polgári lakosságot, nem az infrastruktúrát, hanem azokat a katonai célpontokat, amelyekről az önök országa ellen harcolnak" - mondta Friedrich Merz,
Fontos ígéretet tett a német választás legfőbb esélye Zelenszkijnek - Portfolio.hu
Placi82 hétfő, 18:26
Előzmény: #64808  Murdoch
Ultrajobbos fiúkat akiket nem vet fel a pénz, csak megertem, ahogy Vespasianis császár mondta anno Titus fiának "Hogy a pénznek nincs szaga! ". Én is értem a világ mukodeset... De a szemita oligarchaknál  ez hogy van? Cél szentesíti az eszközt, pragmatikusan? De akkor itt a fórumon az Istvánok és a többiek miért jönnek rózsaszínes, csillamponis, ideologiakkal és a jók és a gonoszok harcával?? 
vigkrisz hétfő, 18:00
"Moszkva 2015-ben lényegében megmentette Aszad uralmát, és rengeteg pénzt beleölt, hogy hatalomban is tartsa a szír diktátort. A rezsim bukása így a Kreml számára súlyos nemzetközi presztízsveszteséget jelent, ráadásul két orosz katonai bázis is működik a közel-keleti országban, amelyek jövője kérdésessé vált."
Nem várt helyről mértek súlyos csapást Vlagyimir Putyinra – Több is veszhet Moszkva számára Aszad rezsimjénél - Portfolio.hu
Murdoch hétfő, 17:11
Előzmény: #64822  vigkrisz
Olvass már a sorok között. A német kormány bukott, jelentős részben a migráció miatt. Nincs itt semmi látnivaló. Most behazudnak vmit pár voksért. Az afgán bünözőket is gőzerővel küldték haza, a választások környékén, hogy oda ne rohanjak:
https://edition.cnn.com/2024/08/30/europe/germany-deports-28-afghan-migrants-intl/index.html
Kemény 28-at, fantasztikus, akkor még kell pár száz év.
Csak a svédekhez 200k szír migráns ment, jó része már lebabázott, az hogy újak nem jönnek, hurrá, már tökmindegy. Nincs annyi pénz és eszköz a világon, hogy százezreket kirakjanak, még ha a jogi feltételek meg is vannak. Azaz lenne, de éppen Ukrajnára költik. No persze akarat sincs. Mindeközben Trump:
https://www.france24.com/en/live-news/20241118-trump-confirms-plan-to-use-military-for-mass-deportation
Ennyi, ha akar vmit az ember. No persze az európai fősodort annyira érdekli a választói akarat, mint téged az igazság.
Shortelek hétfő, 15:58
Előzmény: #64817  vigkrisz
Csoda, hogy még putyko él.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek