Fantasztikus. Eddig isten tudja, hogy hány milliárd usd/eur, illetve mennyi fegyver ment oda. Megható, hogy most megpiszkálják az ügyeket, tanulópénz a támogatóknak.
Mai hir, hogy az ukrán elnök leváltotta a területvédelmi erők országos parancsnokát. Az elmúlt másfél év alatt szinte minden fontos poszton lévő katonai vezető leváltásra került feltételezhető módon korrupció gyanúja miatt. Én hihetettlenül pozitiv dolognak tartom, hogy egy háborús helyzetben minderre jut erő. Én a helyében tartottam volna attól, hogy egy ilyen teljeskörű leváltás, eltávolitási hullám gyengiti a honvédelmi képességet. Respekt!
Persze, hogy ellenőrizni kell, hogy a Hamashoz eljutott amerikai fegyverek milyen közvetitőn keresztül jutottak rossz kezekbe. Csodálkoznék, ha ez az alapvető dolog a jól fizetett amerikai katonatiszteknek nem évekkel ezelőtt jutott volna eszükbe. Amúgy a twittelőnek üzenem, hogy az Afganisztánban hagyott hadifelszerelés önmagában évekre ellátná a Hamast fegyverekkel.
Én a videókon egy csomó kalasnyikovval rohangáló terroristát láttam csak, de ha így is van, hogy amerikai fegyvereket használtak, nem merül fel a képviselő asszonyban, hogy a terroristák elfoglaltak jó néhány izraeli katonai bázist, ahol szép számban voltak amerikai fegyverek is? Esetleg onnan szerezték? Politikai lufi fújás, hangulatkeltés, első hallásra, aminél egyszerűbb megoldása is lehet a történetnek és nem kell ezer kilométereket csempészni a fegyvereket.
Hogy hogy eltűnt? Most is covid járvány van, de az oltásoknak is köszönhetően sokkal enyhébb, a vírus is mutálódott, az emberi szervezet is felkészült, ez nem olyan, mint 2020-ban.
'Nálad a covid a szalonképes káromkodás irott formája.' :) Látom tényleg nagyon beragadt ez neked. Akkor leírom, az orosz-ukrán konfliktus kirobbanásakor hirtelen eltűnt a covid és a 2023 'covidja' az orosz-ukrán lett. Remélem több biten így megértetted, hogy képletesen lett írva.
Igy már értem. Nálad a covid a szalonképes káromkodás irott formája. A felsorolt gócokkal amúgy nincsen gond, de azok kiragadásával már inkább. Ugyanolyan erővel irhattad volna még a listához (a teljesség igénye nélkül): - indiai-pakisztáni konfliktust (mindkettő atomhatalom) - indiai -kinai határvita (utoljára 3 évvel ezelőtt volt 20-30 áldozat egy csetepatéban) - északi koreai folyamatos atommal fenyegetés - libiai polgárháború, amibe mindenki beleavatkozik. (Törökország, oroszország, EU stb.) - nyugatafrikai országok sorozatos puccsai annak eredményeként, hogy a polgárháborúk sorra komolyodnak a kormányok és az iszlamista felkelők között) - szomáliai helyzet (évtizedes polgárháború) - Szudáni polgárháború Ne ragadjál le annál amit a Blikk újság éppen szalagcimezz. van itt baj már több ezer éve egyfolytában.
Ember ! A felsorolt konfliktust gocok volt a lenyeg, nem az atom, a covid… Covid, covid, covid, covid, covid, gondolom ez az oltasaid szama, ezert vagy ilyen erzekeny ra.
Talán azért mert már harmadszorra nem irtad le, hogy a covid itt milyen szerepet játszik. Igy maradjunk abban, hogy a saját önkritikus megjegyzésed találó volt. Márcsak azért is, mert láthatóan nem tudsz tájékozódni ebben a komplikált világban: - nem tudod, hogy a NATO hogyan működik - félre vagy tájékoztatva az ukrajnába szállitott fegyverekkel kapcsolatban - egy esetleges atomháborúhoz vezető utat sem nagyon sikerült levezetned. (Ebben nem vagy egyedül, mert Medvegyebnek sem sikerült. Naponta azzal ébred, hogy vagy az angolokat vagy Németországot fogja eltörölni a földszinéről)
persze, hogy nem csak Te aggódsz. A probléma veled nem ez. Hanem az, hogy azt hiszed, hogy korrupt esetek felderitése negativ hir. Veled ellentétben én örülnék annak, ha ezek a hirek Magyarországon is elszaporodnának, mert akkor Európa 3. legkorruptabb államában végre felcsillanna a remény hogy az igazságszolgáltatás kezd megszabadulni a végrehajtó hatalomtól és kezd megtisztulni a közélet.
OROSZ-UKRÁN háború