Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2023. 10. 07. 20:13
Előzmény: #49997  SBob
Andrássy volt a központi kormány külügyminisztere. Elsősorban rá gondoltam mint kardcsörgetőre.
SBob 2023. 10. 07. 20:09
Előzmény: #49995  berlini
 Számomra az a dilemma az ukrán vezetés megítélése kérdésben, hogy nem tudom eldönteni, hogy meddig érdemes harcolni. Mi az ára. Utólag könnyű lesz erre válaszolni, de a háború kitörésekor, vagy a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz. Kratohvil-nak is ez lehetett a nagy dilemma. Biztosan ismered a döntését. Mennyi vért ér meg pl Krím?
SBob 2023. 10. 07. 20:01
rendben, de nem fogom most a közel 50 ezer posztot végigolvasni
SBob 2023. 10. 07. 19:59
pl. Tisza István határozottan ellenezte a hadbalépést. De ugye... akkor sem voltunk függetlenek.
SBob 2023. 10. 07. 19:58
Előzmény: #49993  Törölt felhasználó
te miért nem mész ki a frontra? Annyira már nem a te háborúd?
Hős lehetnél.
És mi van azzal az ukrán sráccal, aki kézzel lábbal kapálózik az ellen, hogy bevigyék? 
Neki nincs joga a döntéshez? Neki nagyobb a tét, valószínűleg az élete. Kit érdekel, hogy egyik, vagy másik föld ezé, vagy azé? Akik ott élnek azoknak úgysincs beleszólásuk a nemzetközi jog szerint. (illetve van amikor van és van amikor nincs)
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:56
Előzmény: #49994  SBob
Jobban hinnék neked ha leirnád, hogy hol voltam pontatlan.
Igy ez marad azon a szintem amit megszoktam tőled.
Szólamok, alapvető tájékozatlanság (akármennyire is sértőnek tartod ezt, ez van.)
De abban igazad van, hogy a fórum témája az orosz-ukrán háború.
Én itt már leirtam egyszer, hogy én hogyan tennék békét a felek között.
(Nem az ukrán 10 pont volt, annyit elárulhatok)
SBob 2023. 10. 07. 19:48
Előzmény: #49991  berlini
sok pontatlanság van írásodban, de nem mennék bele, mert nem téma.
Annyira vonzz, hogy felvegyem a stílusodat, de nem teszem.
A kioktató írásod, hogy mennyire nem ismerem az izraeli kérdést, jelzem, hogy egy izraeli hadiipari cégnél dolgozom, így akkor is hallanék róla, ha nem akarnék.
Azt meg külön megköszönöm, hogy nem tekintesz rám alsóbbrendűként. Cserébe én is megígérem, hogy nem tekintek rád felsőbbrendűként.
A lényeg. Szerinted hogyan lehetne vége ennek a konfliktusnak? De na az ukránok 10 pontját írd le, mert akkor sosem lesz béke. Béke nélkül necces, hogy egy évtizeden belül bedől a német ipar és vele mi is.
Törölt felhasználó 2023. 10. 07. 19:45
Előzmény: #49984  SBob
Miért nem sorolod magad az említett képzettebbek közé? 
Vannak gondolataim az írásaid mögötti meghúzódó  szándékra, de magamban tartom, puszta feltételezés.
Idejösz, “berúgod az ajtót”, személyeskedsz (“uszító ”), majd erkölcsi fölénnyel beállítva magad prédikálsz! 
Nekem hiányzik Hungtinton….
Befejeztem, puszi, ölelés, szép estét!
Slava Ukraini! Dicsőség a kárpátaljai magyaroknak!
🇭🇺🇺🇦🇭🇺🇺🇦🇭🇺🇺🇦🇭🇺🇺🇦
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:38
Előzmény: #49990  SBob
Bocsánatot kérek!
Részemről befejeztem.
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:36
Előzmény: #49982  SBob
"ha a hivatalos magyar narratíva az lenne, hogy nem szabad Ukrajnát támogatni, akkor nem az a hazaárulás, ha ezzel szembe megy valaki?"
Nos ismét egy alapvető tévedés.
Magyarország abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy az elmúlt párszáz évben utólag derült ki, hogy a mindenkori kormány a haza érdekeivel szembe ment, rossz döntéseket hozott.
Tehát nem aautomatiksan az a hazaáruló aki a regnáló miniszterelnökkel nem tud azonosulni.
(Oroszországban viszont emiatt már lehet 10-20 év börtönt lazán kapni)
Hogy csak párat emlitsek:
- az 1.VH-ban nekünk semmi érdekünk nem fűződött ahhoz hogy részt vegyünk, mégis azt történt hogy az osztrák-magyar monarchiában a kardcsörgetők a magyar miniszterek voltak
- a 2. VH-ban hasonlóképpen nem volt keresnivalónk. Ha Hitler győzött volna, annak mi is megittuk volna a levét, de igy is piszolsul rosszuljártunk (Volt viszont  egy tisztességes miniszterelnökünk, aki öngyilkosságot követett el, amikor a németek mellett masirozva lerohantuk Jugoszláviát)
- az orosz érdekeket kiszolgáló komunista vezetésről ugye nem kell mesélnem? (pld.: ma sokan nosztalgiáznak Kádár után, de többek között ő hivta be az oroszokat november 4.-én. 56-ban)
- a mostani bandát hadd ne jellemezzem. Számomra felfoghatattlan, hogy milyen sekélyes lelkületű népség türheti el, hogy egy ilyen bűnöző banda kormányozza?
SBob 2023. 10. 07. 19:29
Előzmény: #49988  berlini
figyelj! Nem vagyok sértődős, de megkérlek, hogy fejezd be a sértegető stílust.
SBob 2023. 10. 07. 19:28
Előzmény: #49986  berlini
Na végre. Az első számomra pozitívan értékelhető hozzászólásod.
Szerintem hiba volt csatlakozni a NATO-hoz. Nem Magyarországnak, -mi nem nagyon tettünk mást- hanem a teljes keleti blokknak. Egy semleges zóna nagyobb biztonságot adott volna szerintem.
A kérdéseddel kapcsolatosan természetesen bántaná az önérzetemet, ha más mondaná meg, hogy mit tehetek és mit nem ( de éppen ezt tapasztaljuk az EU felől is). De elfogadnám.
Elfogadnám, mert a világ egykor elfogadta, hogy Kubában sem lehet olyan támaszpont, ami az USA-nak nem tetszik.
Erre mondják, hogy az erősebb kutya b...
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:24
Előzmény: #49984  SBob
Nem tekintelek téged sem alsóbbrendűnek.
Csupán lusta vagy alaposan tájékozódni és utána állástfoglalni.
Ezen könnyű változtatni.
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:22
Előzmény: #49985  SBob
Bocsánat, ha arroganciának tekinted, aki már évtizedek óta folyamatosan több oldaluan tájékozódik a palesztin konfliktus történéseiről, azzal szemben, aki semmit, de tényleg semmit sem tett meg annak érdekében, hogy ne csak szólamokra fussa.
És most engedd meg hogy kicsit arrogáns legyek, de ezt hivják szellemi restségnek.
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:19
Előzmény: #49982  SBob
Már megint az alapvető ismeretek hiánya.
Ausztria semleges ország és az is akar maradni.
Az oroszukrán háborúban viszont, csupán nem szállit fegyvereket, de minden fórumon elitélte az orosz agressziót és követelte az orosz csapatok kivonását.
Kérdeznék valamit.
Ha oroszország kijelentené, hogy az az érdeke, hogy Magyarország lépjen ki a NATO-ból, akkor azt is akceptálni kellene?
Szerintem mások érdekeinek respektálása nem mehet odáig, hogy feladjuk a saját alapvető érdekeinket.
És ha erre az a válaszod, hogy ez a követelés az oroszok részéről nem merült fel akkor tévedsz. Most igy utólag egész kelet-európa NATO csatlakozását szeretnék visszacsinálni
SBob 2023. 10. 07. 19:15
Előzmény: #49983  berlini
megint az a fránya arrogancia
SBob 2023. 10. 07. 19:14
Előzmény: #49978  Törölt felhasználó
vagytok Ti, a nagyszerűek, az okosok és akik mindent (is) tudtok. És vannak ... hmmm ...  alsóbbrendűek?
Nagyon gyakran felbukkan ez a formula, hol ilyen, hol meg más formában. 
berlini
berlini 2023. 10. 07. 19:09
Előzmény: #49980  SBob
Itt is érvényes, hogy először tájékozódni utána az észt osztani.
Nem véletlenül irtam a 25 évet. 
Clintonnak elnöksége végén majdnem sikerült összhozni egy megállapodást az akkori balközép kormányzású Izrael és a palesztin mozgalom akkori vezetőfével Arafattal.
az ilyen álbölcsességet pedig, hogy a "legrosszabb béke is jobb mint a háború", meg tartsd meg magadnak.
Az olyan béke ami az egyik félnek elfogadhatattlan, soha sem lesz tartós.
SBob 2023. 10. 07. 19:07
Előzmény: #49976  berlini
ha a hivatalos magyar narratíva az lenne, hogy nem szabad Ukrajnát támogatni, akkor nem az a hazaárulás, ha ezzel szembe megy valaki?
Egyébként a hivatalos magyar álláspont nem ez.
Ausztria semleges tudott maradni úgy, hogy semmivel sincs kisebb biztonságban, mint pl. Magyarország. Jó kapcsolatokra kell törekedni minden országgal és respektálni kell a másik érdekeit is. Nagyjából ennyi a békéhez vezető út.
SBob 2023. 10. 07. 18:58
Előzmény: #49979  berlini
:))) azt hittem értelmesebb vitatársat találtam, de nem. Sajnálom.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek