Talán ideillő, több síkon is… “A Sátán előtt nem emelek kalapot; viszont előítélettel sem viseltetem ellene. Sőt be kell vallanom, hogy icipicit őfelé hajlik a rokonszenvem, mert igazságtalan elbánásban részesült. Minden vallás bibliákat ad ki ellene és szidja-csepüli, lehordja a sárga földig. Neki nincs alkalma védekezni, őt nem hallgatja ki senki. Csak a vádoló ügyészt hallgatjuk meg, és máris kész az ítéletünk. Nekem ez nem tetszik. Ez nem az angol stílus, nem is az amerikai, inkább a francia... Kétségtelen, hogy a Sátán mellett is szól valami, ő sem egészen fekete. Nincs benne sok fehérség, nem vitatom, de mi talán hófehér báránykák vagyunk?" MARK TWAIN
Az általam használt "fényhozással" nem Lucifert próbáltam megidézni, hanem a reagált hsz-ben használt felvilágosítás szinonímájaként ugrott be. Valóban nem gondoltam végig a teljes kultúrtörténeti vonatkozását, így köszönöm, hogy ezzel is hozzájárultál a topik fényének emeléséhez. Vagy ahogy Hofi mondta: "Okos vagy! Ülj előre!" :)
Vigyázni kell a jól hangzó szavakkal, főleg ha valaki nem tudja, hogy eredetileg kire-mire vonatkoznak: "Luciferlatin szóösszetétel a lux, lucis (fény) és fero (hozni) szavakból, jelentése „fényhozó”.[1] "
Néha el kell gondolkodnom, hogy csak trollkodnak, vagy tényleg ennyire buták. Nincs annál rosszabb, mint amikor a tudatlanság, hatalmas egoval és kitartással párosul!
A tévedésed ott van, hogy ha egy NATO tagország katonája elmegy Ukrajnába, akkor nem a NATO ment Ukrajnába. A jogi helyzet számodra kusza, de majd Sehmet kifejti, ha akarja. Ezzel az orosz propagandafogással nincs kedvem már vitatkozni, meg felvilágosító órát tartani. Sajnos a tudásod nincs megfelelő szinten, de a propaganda táptalajra talált,
Elhiheted, hogy ha én hoznám az "ítéletet", már nem lenne alkalmunk írogatni egymásnak. :) Forrás, a 45 NATO-zsoldos halálára a zaporozsjei rakétacsapásban, megvan már?
OROSZ-UKRÁN háború