Vicces vagy..... Mi ezen a meglepő??? Saját fegyvergyáruk nincs a partizánoknak azt szereznek amit tudnak.... Vagy Putyko haverod ha szólnak nekik küld nekik?
Itt nem elég a nyersanyag, ha nincs technológia az országban nem működik a dolog. Célzóberendezésekben nyugati technológiát használnak az oroszok, kérdés ezeket be tudjak szerezni pótolni. Szerintem nem. Lehet itt maradi eszméket tolni, Oroszország, az orosz haderő totálisan lejáratta magát. Már az magában hatalmas presztízsvesztés , hogy átlépi a határt egy horda és behatol több km mélyen zaklatva ezzel a lakosságot.
Először szerintem tanulj meg írni és csak azután próbálj meg kommunikálni egy fórumon, de ami tényleg csak az írnitudás elsajátítása után következhet kizárólag, az a fórumtársak számonkérése helyesírásügyileg. Lol
Ott van az már a felszinen. Persze ettől még kihúzzák pár évig is. Eladják az aranykészletüket és drágaköveiket, lesznek megszoritások, de persze aki annak nevezi majd az börtönt kap érte. De szerintem ennek ellenére kitartanak. Az orosz paraszt sokmindent kibir. (Náluk csak a szerencsétlen észak koreaiak kitartóbbak ők énekelve halnak éhen.)
Koszonom a gratulaciot. De ebbol is latszik, hogy nem is ertetted, es nem ertelmezted helyesen, amit leirtam!! Mert, nem arra ertettem, hogy volt a mult a gazdasági vilagban. Es nem.is arra , hogy mi a jelen most. Hanem arra hogy mi lesz a jövő ,szvsz!! "A dollar a mi penzunk, de az Önök problemaja" Connally, helyett az lesz a mondás a jövőben,hogy a" mi nyersanyagunk, arunk, de az Önök problemaja" . Lásd Oroszorszag, ennyi szankciotol a kozepkorba kellett volna visszamenni a gazdasagnak. De volt valamilyuk amire egeto volt, van, lesz, a kereslet. Ez pedig a nyersanyagok, energiahordozo, etc.. Most is Orosz, khhm.., akarom mondani Indiai uzemanyagot vesz europa peldaul. Kerdesemre amire erdetileg kivancsi vagyok, nem kaptam valaszt, de az ertetlenkedes az megy.:(
Tavaly megmentte őket a magas energiaár. Meg kell nekik adni, a háború előtt már közel egy éven keresztül készültek erre és ez az egy úgy tünt sikerült is. Rekord árbevételek egész 2022-ben. Ezért nem lett csak minimális GDP csökkenés. De idén a gáz ára a tavalyi átlag ötöde!!! (A csúcs ár tizede) Az olajár is kevesebb mint a fele. Miután a saját bevallásuk szerint is csökkent az energiaexportjuk mennyisége, ez idén már fájdalmasabb lesz. Persze a GDP egy érdekes mutató. A fokozott haditermelés egy ideig elfedi az egyéb gazdasági ágak visszaesését, de ezt hosszú távon megfinanszirozni csökkenő export bevételek mellett nem lesz egyszerű dolog. Közben a Kinaiak, indiaiak, brazilok mind ott állnak és hasznot húznak az oroszok bajából. (Nálunk a dizelolaj ára az elmúlt 12 évben mindig drágább volt mint a benziné. Most hogy az indiai finomitók ontják a dizelolajat, igy fordult az árarány.)
sok minden ijesztő ebben a háborúban, de a legijesztőbb a helyzetelemzésed. Valamikor a szocializmusban tanitották igy a történelmet. 30 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ilyen álláspontot el lehet sajátitani rendszerszintű népbutitás nélkül. Gratulálok, neked sikerült.
Törölt felhasználó2023. 05. 22. 23:48
Van egy diszkrét bája usa itéli ez az oroszokat és ad nekik erkölcsi leckéket..az az usa aki egyedüliként dobott le civilekre atombombat ráadásul kétszer.. a G7 is pont arrafelé volt és biden most sem mondta..bocsika de ki kellett próbálni a cuccost.. ha megnézzük döbbenetesen "kevés" az oroszok által megölt civilek száma.. próbáltak sebészi pontossággal katonai célpontokat nyomatni.. vs usa szönyegbombázásai és büntető mészárlásai a civilek körében..
En vennek orosz kotvenyeket toredek aron. Csak nem lehet szerintem. Ugy jarnek mint anno A. Kosztolany a német kotvenyekkel. Eleg jol jart. Amugy ez technikai csod, mert nem jutnak hozza se a 300 mrd usd koruli deviza tartalekhoz, mert befagyaztottak, es tovabba a SWIFT rendszerbol a kitiltas miatt nem jutnak dollarhoz. Amúgy elnezest, de nem valaszoltal, mi az a " született szerbis", esku nem ertem.:). Off.
"Tökéletesen tisztában vagyunk ennek a szabotázsnak a céljával: el akarják terelni a figyelmet arról, ami Bahmutnál történt, és minimalizálni akarják a város elvesztéséből eredő politikai hatásokat " A bahmuti gyáva menekülést probálja a zongorista álcázni.
OROSZ-UKRÁN háború