Azért az USA-nak is vannak gondjai a szabadsággal és a másik ország szuverenitásának tiszteletben tartásával, amikor folyamatosan fegyveresen exportálja a demokráciát, többször nemzetközi jogba ütköző módon, pl. Irakba. Aztán, ha húsz év után kivonul valahonnan, akkor pár nap alatt visszaáll a régi "rend". Hú, de eredményes és meggyőző! Nem én látom minden mögött, hanem mindenki. Még egyszer idelinkeljem a BBC 2014 januári cikkét, amiben részletesen idézik az helyettes amerikai külügyért, Victoria Nulandot és az amerikai nagykövetet, amikor szépen, telefonon egyeztetik, hogy ki legyen bent az új, Amerika-barát kormányban, amit Jacenyuk vezet, és ezért kikkel és hogy fognak egyeztetni, és láss csodát, február 21.-én ez a névsor jelenik meg a felálló ukrán kormányban. Ja, Nuland nem is volt amerikai, mindjárt kiderül. :)
Irakra esetleg alkalmaznád a logikádat? Amúgy persze, hogy nem küldenek katonákat, az nagyjából hadüzenet lenne, így marad az egész proxyháború szinten. A lengyelországi rakétánál is azonnal ment a kommunikáció, nyílt háborút alighanem senki sem szeretne. Legalábbis remélem.
Putyin és a Szovjetunió újraélesztésének álma az oka. Ha meg az USA-t látjátok minden mögött, jelezném, hogy az USA nem vonult be hadsereggel Ukrajnába, se a Krímbe, szóval a dicső oroszok is alkalmazhatták volna ugyanazt a módszert, ezek szerint a dicső elvtársak ehhez is hülyék, úgy, hogy elvileg az ukránok testvéri nép. Az önkényuralom nem bírja a szabadság és az önrendelkezés eszméjét, ez a legfőbb probléma. Csakhogy a magasabb és szélesebb jólét nem a diktatúrákhoz kötődik.
Soha nem vitattam, hogy Oroszország követte el az agressziót, amikor fegyveresen megtámadta Ukrajnát, csak szeretném megérteni és megértetni az odavezető okokat, amik érdekes módon a Majdan téri puccs után kezdődtek, amiről már többször írtam.
Nem akarlak meggyőzni, és tiszteletben tartom a véleményedet, mint saját látásmódodon alapuló saját igazságodat még akkor is, ha köze sincs a valósághoz, de te még azt sem tartod tiszteletben, ami bizonyított tényeken alapul. De ez nem az én problémám. :)
Nyilván ez megtörtént, de ott az oroszok is támadták az ukránokat, oda-vissza ment a erőszak. Még az sem biztos, hogy az épület leégésében nem játszott szerepet a belülről dobott Molotov koktél. Oroszok is lőttek ukránokra, az is biztos. Ettől ugye joga van egy országot lerombolni a botoxos g@cinek.
Látod, Zsombéki is megírta, hogy a szövegértelmezéseddel van a baj, ezért nem kicsit félreértelmezed, amit írok, mivel nem a tényekkel kapcsolatos információk nem felelnek meg az előítéleteidnek, ergo simán túllépsz rajt. :)
Ha te mondod, biztosan úgy van! Nem az első és nem is az utolsó eset sajnos, ezek az oroszok, most is, a második világháborúban is. Ha nácikat keresel, kezd velük!
OROSZ-UKRÁN háború