Nagyon rossz ötlet volt Irakot lerohanni. Nem csak az USA ereje miatt nem léptek fel komolyan az USA ellen ebben a háborúban ill. utána, hanem mert kb. mindenkinek bögyében volt Szaddam. Az arab világnak, Iránnak mert a szunnita, kisebb vallási ághoz tartoznak és túl világias volt az állam. . Az olajból nagyon fegyverkeztek, ez félelemmel töltötte el a szomszéd országokat, Kuvaitot meg is támadta korábban. Az oroszokat, kínaikat nem igazán érdekelte ez a háború. Így esett, hogy nem vonták felelősségre Busht.
Ne haragudj, de a topik címe Orosz-Ukrán háború. Irak lerohanása pedig egy teljesen más történet volt, 20 éve. Én nem hallottam abban a konfliktusban oroszokról sem és ukránokról sem. Szerintem nem ide tartozik.
Ha Putyin nem kezd el háborúzni és tiszteletben tartja a Budapest Memorandumot, akkor még mindig béke lenne, ezt felejtik el sokan. Ukrajna nem támadta meg oroszországot, oroszország támadta meg Ukrajnát, ha az orosz csapatokat kivonnák az 1991-es határokhoz véget érne a háború és lehetne béke. Ez ilyen egyszerű.
Az orosz és a nyugati modell közti különbségre sajnos, vagy szerencsére az elmúlt évtizedekben volt egy valóságos laboratórium. Az NSZK és az NDK esetében szépen kijött a két modell közti különbség, de ha nem is egyértelműen orosz, csak részben, hasonló a helyzet Dél- és Észak Korea között. A leginkább békét hirdető Trump (netto idióta) ellen tegnap emeltek vádat... Egy propaganda tv anyagára, a benne szereplő marginális személy véleményére nem adnék sokat. Korábban is sokat hallottam a hanyatló nyugatról, már akkor is itta a szép szavakat a nép, a valóságtartalmát azóta megismertük.
Ilyen az, amikor Putler Hitlernek képzeli magát, sajnos van pár őrült a világban és sok birka (ismerős?), aki támogatja! Ennek a deviáns, komplexussal tűzdelt törpe exügynöknek nincs helye egy normális világban!
Nem az ukránok olyan állati okosok.. usa és a fejlett világ műholdjai..és stratégiai agytrösztök segítik őket.. majd jön még kutya amcsira dér.. most épp katonai együttműködés van Kínával.. Kinának komolyabb kém műholdjai vannak.. tehát?
OROSZ-UKRÁN háború