Békeviselt nemzedék vagyunk. Aki a világháborúban vagy 1956-ban tízéves körüli volt, az most 80-90 éves lehet. A háborúhoz legközelebbi élményünk az 2006. október 23-iki utcai harcászat volt. De az igazi háborúhoz képest az is csak fáklyásmenet. Ha így haladunk, még azt is vissza fogjuk sírni.
A rajz tökéletesen kifejezi a jelenlegi konfliktus összes aspektusát. A rajz ugyanakkor semmilyen formában nem alkalmazható 1956-ra, hiszen a mi forradalmunkat nem a jenkik, nem a nato, és nem a britek szították a szovjetek által felállított bábkormány ellen, hanem egyedül a magyar nép dühe. A szovjetek akkori reakciója a magyar felkelésre Jalta fényében ugyanakkor szintén "legitim" reakciónak (volt) tekinthető.
Látod, van az úgy, hogy a történelem nem csupán fekete-fehér szereplők konfliktusaiból áll... sőt, az esetek többségében ez a helyzet.
Ahogy a mostani konfliktus esetében is ez a helyzet. A háttérben vigyorgó, évtizedek óta Ukrajnában maszatolgató jenkik fáradhatatlan aknamunkájáról persze annál kevesebb szó esik... most még.
Azt sugallod, hogy Orbán rosszul tette, hogy becsicskult a NATO-nak és az EU-nak és nemcsak az orosz propaganda mellett kellett volna kitartania, hanem Putyin mellett is?
én úgy gondolom, hogy belső puccs nélkül ez a háború nagyon elhúzódik
majd, viszont látok némi esélyt arra, hogy eltávolítják Putyint, az
utóbbi években az oroszok is kezdtek civilizálódni, lsd Moszkva elit
részeit, ahol gyakorlatilag párizsi volt az életszínvonal nem gondolom, hogy az orosz elit szeretne visszamenni a kőkorszakba, márpedig ha ez sokáig így folytatódik, akkor az lesz
Ez a rajz az 1956-os forradalomról is készülhetett volna. Tőled eltérően én éltem megszállt országban. Katona is voltam a magyar néphadseregben. Állomásozott itt egy másik hadsereg is, a vörös hadsereg. Volt egy kollaboráns bábkormányunk, amelyik formailag a legvidámabb barakkban kápóskodott, de a viszonylagos vidámságunkat éppen 56 vívmányainak köszönhettük. Három évtizede egy félresiklott rendszerváltásban élünk, de ez még mindig jobb, mint a nyílt megszállás, ami vészesen közeledik a határainkhoz.
A világháborúkat már elfelejtették a mai emberek. Pedig szerintem nem sok ember van a M.o.n, akinek ne veszett volna oda valakije. Ezek után meg egy háborút kirobbantó aggresszornak szurkolni...
Törölt felhasználó2022. 03. 03. 17:43
bréking:
"... Szeretném megismételni, hogy üdvözöljük Macron úr közvetítői erőfeszítéseit. Putyin elnök többször is elmagyarázta neki, hogyan lehetséges kiút lehetne ebből a helyzetből, ha Macron elnök segítene meggyőzni Zelenszkij urat, hogy ne szoruljon többé a NATO és az EU közé – mondta az orosz külügyminiszter."
" láss is, ne csak nézz..."- hogy a klasszikust idézzem. De nem látod: pont az a cél, hogy felbacd magad, azután kipontoztat a modival és 1-0 oda. ááááá....
OROSZ-UKRÁN háború