A "der Haufe" (vagy gyakrabban der Haufen) német főnév jelentése rakás, halom, tömeg vagy sokaság. Tehát Haufe is helyes.....ettől még ez az, sőt É1G, P1G
Sajnos en is igy voltam , nem tudtam kulfoldi platformon egyedul, a szokasos applikacion keresztul kereskedni, be kellett mondanom az ISIN szamot a brokernek, aki kikereste a listajabol es kezzel berogzitette a megbizast a rendszerukbe , igy tudtam epdut venni , amit betranszferaltam Mo.-ra es atkotottek a magyar brokerek TBSZ szamlara...osszessegeben nem volt olcso mulatsag, de legalabb eddig nem erte meg....😁
A múltkori KGY-n volt erről szó: azt mondták, hogy tervezik, de nem gondolják, hogy a Standardba kerülés önmagában nagy változást okozna az árfolyamban. Ezzel alapvetően egyetértek, legalábbis, ha megnézzük, hogy a Standardban hány olyan papír van, aminek kisebb a napi/havi forgalma, mint az Épdunak. Viszont azt el is mondtam a helyszínen a Vezetőségnek, hogy van olyan kereskedési platform, ahol eleve nem lehet kereskedni Xtend részvényekkel, így ha ez alapján közelítjük meg a dolgot, akkor viszont plusz tőkét vonzhatna be a Standarba kerülés...
Szerintem jelentosen javithatna a ceg megitelesen ha erofesziteseket tennenek a Standard kategoriaba kerules iranyaba. Aztan ha jonnek az EUs penzek, befejezodik az ukran haboru es jon geoakku rendeles, akkor szinte magatol megindulhat felfele az arfolyam, hiszen mar evek ota IFRS-ben konyvelnek, nem ertem ezt miert nem lepik meg.
Mivel a Meszaros Bank Holding epp most vesz ki a kgy hatarozat alapjan 100 millio forintot a cegbol a kamatozo reszvenyeire es a dolgozokat , valamint a beszallitokat is illene valamikor kifizetni, ezert szvsz a cegnek jelenleg egyszeruen nincs annyi keszpenze/szamlapenze hogy sajat reszvenyeket tudna visszavasarolni.
Pontosan így látom én is. A KGY óta megszűnt az addig jellemző nagy eladói nyomás, amit vélhetően az SZA okozott. Most kivárás van mind a vevői, mind az eladói oldalon...
A cég indíthatná az srv-t, tavaly 10 Ft-ig vehették és nyáron vették is addig, az idei rendkívüli kgy-en elfogadott határozat szerint sokkal magasabb a felső korlát (200 ft/részvény). Addig is, amíg nincs hír a Geoakku-ról, ezzel tudna pozitív jelzést adni a cég.
A kgy ota rendkivul alacsony a forgalom, egy par szazezer darabos , piaci aras veteli vagy eladasi megbizas jelentosen el tudna mozditani az arfolyamot. Az az erzesem, hogy a Szechenyi Alap kiszorta a kgy-ig amit akart. Most meg mar nincs nagy elado, igaz, sajnos nagy vevo sincs...
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995