A menedzsment a stratégia véglegesítése után ígért szóban részvényelemzést... elnézve, hogy amit eddig ígértek, azt hellyel-közzel tartják, ezért jelenleg ennek most viszonylag valószínűséget adok még az idei évre. Amint egy ilyen kijön, az már mindenképpen hatni fog az árfolyamra, friss célárat nem szokott a piac figyelemen kívül hagyni... általában... És akkor a mínuszuló klónok is végre eltűnhetnek...
Mert nincs elemzés és nincs semmilyen hivatalosnak mondható célszám a cég részéről sem. Mi magunk is csak számolgatunk. Majd lesznek erősebb negyedévek és a piac észre fogja venni, hogy van perspektíva.
Én biztosan itt leszek, mert nem pár százalék nyerőért jöttem. Sőt, az én teoriám része is az osztalék, bár szvsz 15-20Ft indulás várhato 2028 után leghamarabb. Viszont az árfolyam innen bőven dupla 2028-ban.
Tiszteletem! Mivel sajnos látom, hogy nem sokat változott itt a színvonal, így az alábbival el is köszönök egy időre ismét. De ahogy szokás mondani, legyen mit visszaolvasni majd 2030ban. A NEO a múltban 5,5-6,5% körüli marzsokat tudott produkálni. Az egyszerűség kedvéért, 6%-os átlagos adózott marzzsal számoljunk. Célzott árbevétel (2030): 100 milliárd Ft Reális nettó profitmarzs: 6% Várható adózott eredmény (2030): 6 milliárd Ft ~40millió részvényszámmal kalkulálva: 6 milliárd/40m ~150ft EPS A hazai tőzsdei környezetben befektetők kb 8-12-es P/E körül fogják árazni. Ez egy stabil 1000-1500 közötti árfolyam lenne . Egy 100 milliárdos árbevételű, stabilan működő cég már nem igényel drasztikus tőkeberuházásokat, így a megtermelt nyereség jelentős részét kifizetheti osztalékba. Ha egy nagyon mérsékelt, 30-40%-os kifizetési rátával számolunk, akkor részvényenként 40 – 50 Ft osztalék várható évente. Addigra várható egy 4-5% kamatkörnyezet, így innen megközelítve is kijön az 1000. A tőzsde sokszor pedig túláraz ugye. Ugye??? Üdv, Seigl
Tiszteletem! Egy időre eltűntem, mivel picit szinten alulinak éreztem az itteni kommunikációs stílust, illetve nagyon érdemi esemény sem volt. Azóta sok víz lefolyt a *Dunán* és komolyabb változások lehetnek az~500mrd-os piacon amit eddig a B+N uralt kb 90%ban. A tegnapi semmitmondónak tűnő cikkek talán nem jelentenek semmit, de talán az előszele annak, milyen módon rendeződhet át ez a piac 2030ig. DYOR, sikeres kereskedést! Üdv, Seigl
Tépjük ki 250-ig! Különben baj lesz! Ahogy látom 230-on van csak vevő....De, legalább, töltsük fel a vételt 231-239 között! Az eladó is kénytelenek lesz akkor magasabb áron adni!
Akko fórum