Topiknyitó: lea39 2021. 01. 25. 09:52

Akko fórum  

Moderált topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LACI82 ma, 19:55
Előzmény: #21340  Toka
Ebben biztos vagyok! És remélem úgy gondolják, hogy a részvényesek fele is prezentálnak valamit, mert ezirányú tevékenységük éppoly kínos, mint az árfolyam!!!
Toka ma, 19:15
Előzmény: #21332  LACI82
Igen, ennek zome le is jon ebben a félévben, kiveve a le jardin 2..ott olyan 45% koruli erteket becsulok.Rekord félév lesz az biztos, eves szinten a neo pedig atlepi magabiztosan az 50mrd-t.
_kt_ ma, 16:05
Előzmény: #21338  Toka
A like-ok és dislike-ok száma gyakran nem tükrözik az adott komment értékességét.
Toka ma, 15:02
Előzmény: #21335  _kt_
Ön mindig kapja a sok lájkot én meg a dislájkot.Irigykedem.
Toka ma, 15:00
Előzmény: #21336  _kt_
Igen az kezenfekvo, ha nem akar kapitànyt cserélni.Az alapszabalyban vsn hogy az it tagok kozul egyszeru szobeli tobbseggel választjak.Az it nel leirja hogy tobbsegi fuggetlenség kell, auditnál nem irja oly reszletesseggel.Nem en vagyok a fizetett jogászuk, nekem mkndegy hogy a kabatra keresnek gombot vagy forditva.Koszinom Kt Ur a véleményét.Elkuldom most, hogy még ma tudjanak gondolodni róla🤣
_kt_ ma, 13:59
Előzmény: #21333  Toka
A megoldás erre az, hogy jelölik az új IT jelöltet AB tagnak is, vagy Mező Gyulát.
_kt_ ma, 13:55
Előzmény: #21334  Toka
Mindegy mi van az alapszabályban, a Ptk rendelkezik erről, az attól eltérő alapszabályi rendelkezés semmis.
Toka ma, 12:36
Előzmény: #21333  Toka
A legnagyobb baj hogy az alalszabály auditbizottsaga reszletezeseben ugy kezdi hogy "fuggetlen"tagjai...na ezt a szót kellene torolni...meg magyarazni mint az It-nél...de a governence miatt még igy is érzékeny maradna a téma...
Toka ma, 12:27
Előzmény: #21332  LACI82
Igen, én is ma dolgoztam Laci, a klubbot sem tudtam csinálni délelott.4 cégnek irtam levelet, 1 ik az Akko...amugy simán javithato, de igy nem jo szerintem ahogy van.Egy szot kell torolniuk es jo lehet.Ezt kuldom el.Ha Kt Urral rápillantatok akkor elkuldom még ma.ime:
Tárgy: Észrevétel a 2026. április 23-i Közgyűlés előterjesztéseivel és az Alapszabály-tervezettel kapcsolatban
Tisztelt AKKO Invest Nyrt. Igazgatótanács / Kedves Beatrix
Alulírott, mint a Társaság részvényese, a 2026. április 2-án közzétett közgyűlési előterjesztéseket és az Alapszabály-tervezetet áttanulmányozva az alábbi észrevételt teszem, és kérném a Társaság szíves tájékoztatását:
Az Alapszabály-tervezet 11.1. pontja kifejezetten rögzíti, hogy: „Az Auditbizottságnak a Társaság Közgyűlése által az Igazgatótanács független tagjai közül megválasztott tagjai...”Ezzel szemben a 13/2026. (IV. 23.) számú határozati javaslat az Auditbizottság tagjává kívánja választani Gyáfrás Sándor urat.
 Gyáfrás Sándor úr azonban a Társaság jelenlegi vezérigazgatója, így a Polgári Törvénykönyv (Ptk. 3:289. §) és a tőkepiaci szabályozás értelmében operatív vezetőként nem minősül független tagnak. Sőt, a Ptk. szerinti ötéves „lehűlési időszak” miatt egy esetleges vezérigazgatói lemondás esetén sem válna azonnal függetlenné.Fentiek alapján a határozati javaslat és az Alapszabály tervezett 11.1. pontja között feloldhatatlan szövegszerű ellentmondás feszül: a tervezet szerint csak független tag választható, miközben a jelölt nem független. Ez a jövőben jogi bizonytalanságot és a határozat megtámadhatóságát vonhatja maga után.Kérdéseim a Társasághoz:
  • Hogyan kívánja a Társaság feloldani a 11.1. pontban rögzített függetlenségi követelmény és a jelölt nem független státusza közötti ellentmondást?
  • Tervezik-e az Alapszabály szövegének módosítását a Közgyűlésen a jelölés jogi összhangjának biztosítása érdekében?
  • Várom megtisztelő válaszukat a közgyűlést megelőzően.Üdvözlettel:
    LACI82 ma, 10:43
    Jelentés 127. oldal alja: a folyamatban lévő projekteknél várhatóan elszámolható bevétel: cca 11,8 MRD Forint...
    Érdemes a jelentést tüzetesen átolvasni...
    Toka csütörtök, 23:30
    Előzmény: #21330  _kt_
    Igen, szerintem is Kt Úr.Köszönöm.
    _kt_ csütörtök, 22:40
    Előzmény: #21329  Toka

Az IT-re van szabály, hogy legalább felének függetlennek kell lennie. Az idézett 291. (2) szerint az AB csak független tagból állhat.

Nyilván a Százholdas pagonyban mindenki Nyuszi barátja és üzletfele, szóval valós függetlenségre nem lehet számítani, de törekedjünk legalább törvényileg függetlennek látszó jelöltekre.
    Toka csütörtök, 21:54
    Előzmény: #21328  _kt_
    Igen latom, de a nejem szerint nincs e vmi 2/3-os szabály...mintha ugy emlekezne....de lehet nincs passz ...de még akkor is igen erzékeny kerdés mert ő semmiképpen sem fuggetlen....a gilller holding szinten ok...de o meg a neo igh-ja...hát kivancsi leszek erre.Mindenkeppen én Önnel értek 1et...hisz nem ellenorizhetem azt amit csinálok.
    _kt_ csütörtök, 21:43
    Előzmény: #21327  _kt_
    "Nem minősül függetlennek [...] jogviszonyának megszűnésétől számított öt évig;"
    _kt_ csütörtök, 21:41
    Előzmény: #21326  Toka
    Kevés lenne az új vezérigazgató, nézze meg a 287. (2) végét még egyszer.
    Toka csütörtök, 21:40
    Előzmény: #21325  _kt_
    Koszönöm Kt Ur, igyekszem.Akkor még történni kell dolgoknak...de ebben az esetben a furcsa az, hogy nincs jelolve uj vezérigazgato...mi az oka annak hogy nem egy fust alatt intézik?..biztos nem az hogy nem tudjak ki lesz....vagy hogy lesz...
    _kt_ csütörtök, 21:23
    Előzmény: #21324  Toka
    Nagyon jó észrevétel!

Ptk 3:291. § (2) Az auditbizottságot a közgyűlés a felügyelőbizottság vagy az igazgatótanács független tagjai közül választja. Az auditbizottság legalább egy tagjának számviteli vagy könyvvizsgálói szakképesítéssel kell rendelkeznie.

Ptk 3:287. § (1) Függetlennek minősül az igazgatótanács tagja, ha a részvénytársasággal az igazgatótanácsi tagságán és a társaság szokásos tevékenységébe tartozó, az igazgatótanácsi tag szükségleteit kielégítő ügyleten alapuló jogviszonyon kívül más jogviszonyban nem áll.
    (2) Nem minősül függetlennek az igazgatótanács tagja, ha
    a) a részvénytársaság munkavállalója vagy volt munkavállalója, e jogviszonyának megszűnésétől számított öt évig;

Ezek alapján a válasz: sehogy.
    Toka csütörtök, 19:26
    Kozben beleneztem ami furcsa s a legfurább higy Gyafras hogy lehet Audit bizottsági tag?Szerintetek?
    Toka csütörtök, 17:26
    Előzmény: #21322  LACI82
    Amjt irtak azt fogják, de abban meg tul jokat irnak...ez fura..  kozben még ervényes am a tőkeemelés most is ..pár nap amikor nem tud akvizni....az uj meg ujra nagy akaptoke 20x-a ...csak most az alaptoke is nagyobb....jo winges cucc bejonne ...akkor nyami lenne 
    LACI82 csütörtök, 17:14
    Remélem majd ezt a cikket teszik ki a honlapjukra, márha lesz egy kis idejük részvényesi értékteremteni! Sajnos ez a valóság! A kamuszöveget meg ideje lenni levenni a honlapról, mint már sokszor írtam! Megtévesztő, félrevezető, szégyenteljes!!!
    LACI82 csütörtök, 16:47
    Előzmény: #21313  marlowe01
    Nagyon jó a cikk!!! Mintha én írtam volna...
    Éppen csak azt nem kérdezik meg a menedzsmenttől, meg Verestől, hogy miben látja évek óta a részvényesi értékteremtést, meg ne használják a transzparencia szót ha nem tudják mit jelent!!! Lehet vitatkozni nagy stratéga AKKO vezetés!!!

Topik gazda

lea39
    lea39
    3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek