Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Miért? Azért, mert a férjem elég komoly tünetekkel, de túlélte. Él és virul. Erre már van referenciám. Az oltott munkatársaim, rokonaim sorra betegszenek meg, dőlnek ki, akadt olyan is, aki igen xarul volt. És mi lesz, ha én elkapom és belehalok? Ezt is leírtam már: ha menni kell, hát menni kell. Inkább meghalok 2 hét alatt gyorsan, mint évekig kínlódva egy ismeretlen kórtól, amit esetleg az oltás okozott. Ez az én választásom. Olvasd el Csernus Phőnix c. könyvét, abban nagyon szépen elmagyarázza, hogy miért félnek az emberek az elmúlástól. Én nem félek.
Nem kötekedés volt részemről... Amit az embertársaidról írtál, azzal nem vitatkoznék.:) Legfeljebb annyiban, hogy a betegesebbeknek, elesettebbeknek ártasz, ha ártasz, nem azoknak, akikről írtál.
Ja, és még valami: legyél nagyon nyugodt, a covidos betegeken megspórolt pénzen is nagy valószínűséggel stadionok és sportcsarnokon épülnének, meg kilátó étteremmel Felcsúton. Annyi pénzt pumpált már ide az Unió, hogy második Svájc lehettünk volna, ha nem cseszték volna el értelmetlen dolgokra és nem a saját zsebüket tömték volna. De erről ne nyissunk vitát. Csak úgy mondom, hogy miért nem érdekel a költség-takarékosság. Sem.
Egyedi esetből nem szabadna ilyen messzemenő következtetést levonnod. Lehet, olyan erős az immunrendszered, hogy akár oltás nélkül is szinte tünetmentesen ment volna át rajtad, mint ahogy az első és második hullámban nagyon sokakon így ment át.
Kedves István! Én úgy gondolom, hogy nem kötekszünk, hanem beszélgetünk. Sajnálom, ha Te ezt kötekedésnek véled. Embertársaim? Hehe... szoktál autóval közlekedni pl. Pest megyében, Budapesten? No, ha igen, akkor nem kell magyaráznom, hogy mire gondolok és miért tettem fel ezt a kérdést. A fővárosi közeledés nagyon szép tükre a mai magyar társadalom lelki- és idegállapotának. Manapság az emberi önzés, irigység, rosszindulat soha nem látott szinteken tobzódik. Ennyi egoista, másokat lexaró embert az életben nem hordott a hátán a föld, mint manapság. Mit is mondjak arról, aki inkább a telójával videózik egy baleset helyszínén, mint segítene vagy mentőt hívna? Mit mondjak arról, aki inkább bemószerólja a kollégáját, hogy ő kapja az előléptetést? Mit mondjak arról, aki simán bepofátlankodik eléd a sorban, bárhol is vagy? És aki meglopja a buszon azt, aki véletlenül elbóbiskól? Aki beül a volán mögé tök részegen vagy bedrogozva és halálra gázol egy kislányt? Nekem nem kell itt papolni az embertásaimról, mert vagyok már elég öreg ahhoz, hogy tudjam, mit várhatok el tőlük. És kb. ugyanazt várhatják el tőlem. Belefáradtam már abba, hogy csak adjak és mosolyogjak, mert csak a seggberúgás és a "betartás" a köszönet. Ennyi.
Ez engem is zavart, így a hagyományos technológiával gyártott Sinopharm mellett döntöttem. Sokan emiatt is lehülyéztek, mert csakapfajzer... És hogy az hatástalan sz@r, de a tapasztalatom szerint ez sem igaz. Nyilván nem tudhatom oltás nélkül mit okozott volna a vírus, de így enyhe tünetekkel átestem rajta. Leginkább ezért is nem hiszem el azt sem, amit a mainstream sajtó kérdez, mert pl a Sinot napi szinten fikázzák.
Én meg tudom emészteni az érvelésed. :) Cserébe érdekelne, hogy van-e arra válaszod, hogy miért tartod az oltás ismeretlen hosszú távú hatásait rizikósabbnak mint a covid ismeretlen hosszú távú hatásait. Őszintén érdekel. Mert az ugye gyakorlatilag tény, hogy el fogod kapni a covidot, ha még nem kaptad el, nem is egyszer.
Van egy probléma azzal, hogy ha a kormány rád se fütyül, akkor te se fütyülsz rájuk. A kormánynak se jó az persze, ha zavarok vannak a járvány miatt a gazdaságban, az egészségügyben, meg költségkihatása van. Csakhogy nem a kormánynak okozod a legnagyobb gondot, hanem a társadalomnak, embertársaidnak. Munkanélküliség, műtétek halasztódása a kórházakban, kiadás, amit költhetnének jobb helyre is. Ebbe az utolsó félmondatomba bele tudsz kötni..:)
Hát őszintén szólva nem tudom, hogy egy masszába olvasztva a "többség" miért nem veszi fel az oltást, mert ez nem lenne más, mint általánosítás. Nagyon sok érvelést hallottam már, kezdve a nagyon elrugaszkodott összeesküvés-elméletektől az egyszerű, hétköznapi ellenérzésekig. Mindenkinek megvan a saját indoka. Ezt tiszteletben kellene tartani - gondolom én. Sokan hivatkoznak itt arra, hogy jajistenem, azért kell itt minél több beoltott, mert különben leáll a gazdaság, meg az egészségügy és miegyéb: hát, őszintén szólva kb. úgy tojom le a gazdasági érdekeket, amennyire a magyar gazdaság/kormány/munkaadók foglalkoznak azzal, hogy a kisemberek hogyan boldogulnak manapság. Azaz nagyívben. Oldják meg, ezért kapják a fizetésüket, de ne olyan áron, hogy nekem egy olyan vegyianyagot kell magamba fecskendezni, melynek a hosszú távú (értsd ez alatt 1-3-5 vagy akár több év) hatásait még az sem ismeri, aki feltalálta.
Ha már (kényszer) regisztráltam megosztom a saját tapasztalatom. Én 2020 áprilisban nagy valószínűséggel átestem a covidon.Egy barátomnál voltam akiről kb. egy hét múlva tudtam meg hogy covidos lett (a barátnőjével együtt). A találkozó után kb. 4-5 nappal (nem emlékszem pontosan) kezdett el fájni a hasam nagyon.Másik tünet, hogy nem tudtam felkelni az ágyból, mert mindig visszaestem. Sohasem voltam ilyen beteg. Éreztem, hogy a gyomromból át akar terjedni a betegség, de sikerült bent tartanom. Nekem a gyomrom a gyenge pontom. Ha ideges vagyok egyből hasmenésem van. Ez tartott kb. 4 napig. A barátom és a felesége 2-3 hónapig köhögött és nagyon rosszul voltak de túlélték szerencsére. Ami szerintem segített: Kb. 7-8 éve fogyasztok rendszeresen mézes propoliszt. A napi adag többszörösét. Ugyanakkor a propolisz felerősíti a gyógyszerek hatását. Ha beveszek egy szem erősebb gyógyszert rosszul vagyok. Ebből csak a napi adag felet vagy negyedét vehetem be.
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live