Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:51
Előzmény: #12217  gambadoro

"de sokkal de sokkal nagyobb kontroll jön"
Egyébként volt tavaly ősszel, tél elején egy nagyon rossz érzésem, hogy majd jön majd egy rossz és szívás lesz megint.
És ez az érzésem megvolt 2008 előtt is, akkor azon filóztam, hogy nem lehet ez, hogy most minden olyan happy, itt valami gond van.Most csak az volt, de nagyon erősen, hogy valami rossz jön.
És filóztam és nézegettem a hirdetéseket, hogy hol és merre milyen eldugott - mindenkitől messze lévő, főként erdőben, ahhoz közeli - házak vannak és hogy irány oda, elzárva a világtól.
De hát sajnos újfent dobnom kellett ez az "önző" tervet és megvalósítást a rokonok - testvér, szülő - érdekeinek előtérbe helyezése végett.....
"borulni nem fog, és klasszikus diktatúra sem lesz nyugaton
de sokkal de sokkal nagyobb kontroll jön"
Ebből én a kontrollban biztos vagyok, de, hogy nem fog borulni, abban meg szkeptikus.
Legyen igazad a "borulásban"...
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:45
Előzmény: #12213  gambadoro
Igen, a 40 beteg miatt én is úgy gondolom, hogy kizárólag a hatásfokozás volt a lényeg ebben.
signal2
signal2 2020. 04. 04. 16:44
Előzmény: #12215  harlem
Szerintem az egész ezzel kapcsolatos statisztikát tekintheted játéknak. Nem teljeskörű, nem egységes módszertan, különböző tesztelési arányok, stb.
gambadoro 2020. 04. 04. 16:43
Előzmény: #12214  Törölt felhasználó

egyetlen politika sem meri bevállalni, h meghal 100 gyerekek véletlenül a koronában
az utolsó mondatod pedig megmagyaráz mindent :)
borulni nem fog, és klasszikus diktatúra sem lesz nyugaton
de sokkal de sokkal nagyobb kontroll jön
gambadoro 2020. 04. 04. 16:42
Előzmény: #12215  harlem
otthon halnak meg és főleg idős otthonokban
harlem
harlem 2020. 04. 04. 16:41
Angol szamok, főleg a recovered és critical elég gyanús
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
160 kritikus állapotú ember és 700 halott naponta
A logikus az lenne ha több ezer kritikus esetén hal meg pár száz
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:35
Előzmény: #12211  Törölt felhasználó

"most meg az összeomlás határán van, a németek vesznek át betegeket (és a franciáktól is), nekünk talán nem kéne idáig eljutnunk."
Nem látjátok át, hogy van egy rövidtávú nagyon gyorsan lefolyó egészségügyi összeomlás, vagy egy közép és hosszútávú gazdasági és így társadalmi egyben, aminek ugyan úgy majd kiütközik az EÜ-ben, meg úgy az egész társadalomban, a világban.
Itt nem a politika helye van, hanem a hideg tényeké, a túlélők többszörösen vannak majd, minimum kétszeres a szorzó, de ez inkább 99-szeres minimum.
Ezek nem fognak felejteni, mint már mondtam.
Vagy csak diktatúra árán lehet majd a rednszer, de akkor is borulni fog minden.
gambadoro 2020. 04. 04. 16:33
Előzmény: #12211  Törölt felhasználó

csak az intenzívben vannak nehézségek
erről is írtunk sokat
ennek egyik oka az elhibázott szabályozás volt, amit azóta megváltoztattak
de addigra góc lett szinte az összes kórház
érdekes, milanóban meg nem, mert ott már az új protokollt alkalmazták
a német betegátvétel meg egy vicc, közben a szomszédban veneto-ban 50-60 százalékos a kihasználtság
amúgy ha jól emlékszem 40 betegről volt szó
gambadoro 2020. 04. 04. 16:30
Előzmény: #12208  Törölt felhasználó

most a duplája
de ez szignifikánsan esik
mint leírtam
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:27
A lényeg meg igazából ott van, hogy mennyien kerülnek miatta kórházba, Lombardia egészségügyi rendszere az influenza-járványokat simán le szokta kezelni, most meg az összeomlás határán van, a németek vesznek át betegeket (és a franciáktól is), nekünk talán nem kéne idáig eljutnunk.
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:18
Előzmény: #12203  gambadoro

Meglehet igazad van.
Egy nagyon-nagyon kis reményt azért érzek még, illetve egy pontot, hogy még itt van esély fordítani és hogy valaki fordít.
Ha meg nem, akkor marad a sodródás, most itt tartok.
Csak azért nehéz a jövőképpel együtt motiváltnak, tettre késznek és alkotónak maradni.
Szó szerint érzem a bénultságot munka közben a kezeimben, a lábaimban, az egész énemben és hogy elzárkózni egy barlangba a világ elől.....aztán marad a meló utáni, alvás előtti fél deci- deci alkohol.
Megvannak már a depresszió jelei nálam bőven, nem teszek ellene, valószínűleg átmegy rajtam majd, de barmi hosszú lesz ez az időszak és baromi rossz, míg az agyacskám kiszámol valami élhető és reménykeltő scenáriót... 
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:17
Ujabb szamitasaim alapjan a valos halalozasi ratat lejjebb teszem 0.3%-ra (Korabbi ertekem 0.5%)
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:17
Előzmény: #12206  gambadoro
Te hospitalizált betegekről írsz, én meg az összesről, lényegen nem változtat, a te hospitalizált 15 százalékod a duplája a 7-8 %-nak.
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:16
Előzmény: #12201  Törölt felhasználó
Persze, ezért hülyeség a teljes leállás, a maszkviselés majdnem ugyanazt az eredményt tudná hozni, a járvány lelassulna, az eü meg tudná kezelni. Mi van most nálunk és Európában? Minden leállt, de az embereknek ugyanúgy le kell menni kaját venni, ha nem hordanak maszkot, akkor tökmindegy, mert vásárlás közben megfertőzik egymást. Vagy tesztelünk mindenkit és kiszűrjük a betegeket, ha viszont ez nem megy, akkor a fertőzés esélyét kell csökkenteni. HIV esetén óvszerrel, maláriánál szúnyogirtással és szúnyogriasztóval, légúti fertőzésnél meg maszkkal. Asszem Szingapúrban a maszkviselés miatt az influenza-járványnak másfél hónappal hamarabb vége lett, már csak ezért is megérné, nem foglalnák az ágyakat az influenzások. 
gambadoro 2020. 04. 04. 16:14
Előzmény: #12205  Törölt felhasználó

én nem vitatkozom
ismered a metodikát?
megvannak az objektív kutatások erre
leírtam
7-8 százalék a hospitalizált betegeknél
nekem mindegy, hogy elhiszed vagy sem, attól még tény marad
ez kb 15 százalék jelenleg a koronásoknál, viszont ahogyan újabb és újabb kezeléseket próbálnak ki, úgy megy lejjebb
mivel ugye erre nincs protokoll ellentétben az influenzával
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:08
Előzmény: #12200  gambadoro
WHO adatot írtam, velük vitatkozz.
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:06
Előzmény: #12170  Törölt felhasználó

"Attól függ, hogy milyened volt, nekem súlyos, ami a tüdő nagy területére kiterjedt (ez a vírus most hasonlót produkál), a gyógyulásnál sajnos van hegesedés, ha csak kis részt érintett a gyulladás, akkor nem érzed a különbséget, ha viszont nagy területet, akkor igen."
.
Én kínai tanulmányt olvastam, amiben a már gyógyultakat vizsgálták.
Ugyanezt írták, a vírus, azoknál is akiknél tünetmentes volt, maradandó fibrózis szerű tüdőkárosodást  okoz (nem mindenkinél). A károsodás egészséges embereknél nem veszélyes esetleg észre sem veszi, de találtak 30 %-os károsodást is, és ez marandó, nem gyógyítható.
A következő hasonló járványnál, vagy tüdőgyulladásnál jelenthet majd komoly gondot.
Ezért kellene minél többet tesztelni, hogy ezt megakadályozzák.
gambadoro 2020. 04. 04. 16:04
Előzmény: #12199  Törölt felhasználó

a gazdaságnak már annyi
még húznak rajta h teljesen beálljon
tabula rasa következik
a gyengéket kipöckölik
svédek is összeomlanak csak picit kisebb mértékben és mivel tele vannak pénzzel, és főleg vasérccel náluk ez alig lesz érezhető
szerintem az igazi cirkusz egy év múlva lesz amikor el kellene kezdeni törleszteni a hiteleket
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:04
Kína üzenete Magyarországnak: Nincs távolság a barátsághoz – fotó
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 16:02
Előzmény: #12197  Törölt felhasználó

"Másként fogalmazva: a gyorsan reagáló országok egy tizedére csökkenthetik a halálozási arányt. A gyors cselekvés az esetek számát is drasztikusan csökkenti, ami még inkább a halogatás ellen szól.A gyorsan reagáló országok egy tizedére csökkenthetik a halálozási arányt."
VS.
Élelmiszerhiánnyal kell szembenézniük az importfüggő országoknak
ENSZ: pusztítóbbak lesznek a gazdasági következmények, mint a járvány.

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek