Én kb. 95-96ban kezdtem tőzsdézni. Huszonévesen 1 kis apróval. 98-99-es válságban nagy veszteségeket szenvedtem. Azon kívül viszont nagyon jól választottam a részvényeim, mert több papírban is sikerült nagyot nyernem. Komoly nyereségeim voltak több részvénnyel. Még teletexen néztem az árfolyam alakulását 15perces késéssel. Telefonon adtam le az eladást, amit utána alá kellett írnom. (ismerős csinálta a bankban és továbbította a banki brókernek) majd banki bróker és online combo. Most régóta csak neten keresztül kereskedem. Én minden ismerősömnek ajánlottam, hogy érdemes megpróbálni. Többen nekiálltak és azok akik ugrándoztak minden hírbe, emelkedésbe belevettek el is bukták a pénzüket. Én is csináltam az elején és volt év amikor az áttételek miatt 3X-4Xeztem 1 év alatt a tőkém. Majd a 98as válság áttételei felpofoztak és kijózanítottak. Rájöttem, hogy érdemes hosszabb távra berendezkedni, áttételeket minimalizálni és megpróbálni kitalálni, hogy a jövőben melyik cég lehet a legsikeresebb hosszabb távon. Ezért kezdetem az informatika felé koncentrálódni és jött a Freesoft. (4IG elődje) Amikor Mészárosék belevettek és emelkedett az árfolyam én nem eladtam, mint itt sokan tanácsolták, hanem a többi részvényeim, csökkentettem, adogattam, itt meg vettem, mert hittem abban, hogy nagy cég építése a terv. Én most nem azt nézem, hogy 1 éve 2900ft volt és a csúcs 4965ft volt még tavaly novemberben, hanem azt, hogy komoly nyereségem van a papírokon és 2 éve még ilyenkor 800ft alatt volt az árfolyam. A cég felépítése, üzletágai, jövőképe alapján akár 2 hét alatt is 3000 fölé szárnyalhat majd az árfolyam, ha 1 kicsit rendeződik a helyzete. Tartom a véleményem, hogy a kormány a cégtől komoly hadiipari megrendeléseket fog rendelni és lesz majd 1 megegyezés is. Persze 1-2 ügyben elmarasztalják a céget. Én tényleg úgy gondolom, hogy a telekommunikáció simán részvényenként 2500ft-nál többet ér. 1581ft és 106milla na azért innét már tényleg feljebb kéne menni 1 érdekesség: Az OTP-ét 95ben vezették be a tőzsdére és abban az évben még 100ft alatt is volt. Idén 47eft fölött is volt! :D és közben rengeteg osztalékot fizetett, amit ha valaki kamatoztatott, befektetett, azon is szép haszna jött. Tehát az árfolyam a min. értékről 500Xorozott, de ha osztalékokat is kamatostul néznénk, lehet kb 700-800X-orozott! 95ben az átlag lakás négyzetméter ára az MI szerint 33eft, most 1,5milla. Tehát 45X-ös. Ha valaki akkor eladja a 70m2-es lakását és OTPét vesz és albérletbe költözik, vagy a szüleihez, stb., jövőre fizethetné a vagyonadót, mert jóval több pénze lenne mint 1milliárd!
Azon mar tul vagyok! Most epp egy szep levelet fogalmazok epp! Nem parazok! Ha eladjak visszaveszem csak azerr irtam hogy egy ontes lehet egy kenyszeelikvidalas! A furcsa az hogy 1450 nel nem, pesig eltelt 2 honap, hamem most a bejelentesek elott akarjak megtenni!
A mai -3200 BUX mellett, elég szépen tartja magát. Szerintem, nem esik el az 1600. Fölötte fogunk zárni. Ez az év szerintem is kuka. Jövőre meg meglátjuk.
Őszintén, engem már hidegen hagy. Annyiszor eljátszották már ezt, senki nem dől be ennek. Aki még mindig benne van, az már ezt az évet minimum kivárja szerintem.
A rendszer be van állítva és ha a veszteség elér egy % akkor nincs menekvés. Ha hitelt használtal vásárlásra, még ha részben is, és az ár ment le, mint ahogy ment, ez katastrofa.
Ha TE tőkeáttétellel (hitelre vagy határidőre) vásárolta a 4iG részvényeket, a számládon egy bizonyos összegű saját tőkét (fedezetet) kötelező fenntartanod. Mivel a 4iG ára hatalmasat esett, a számládon lévő fedezet értéke a kritikus szint alá süllyedhetett. Ha a fedezet eléri a minimum szintet, a jogszabályok és az üzletszabályzat alapján az Erste köteles értesíteni hogy vagy utaljál be még pénzt (fedezetet), vagy zárj le a pozíciót. Ha nem teszed meg, a rendszerük automatikusan és kényszerből fogja eladni a részvényeidet (kényszerlikvidálás), hogy a brókercég ne szenvedjen veszteséget az Te hiteleden.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.