Nem is piaci vakságnak hívnám inkább csak bizonytalansági faktor, felhő. A Rába felett ez nem lengedezik. Sőtt! Remélhetőleg hamarabb elmúlik vagy szertefoszlik pozitív irányba.
Értem, tehát Blénessy helyére jön valaki, akinek a személye önmagában jelentős potenciált hordoz a nemzetközi piacon! Én amikor megláttam a közgyűlési meghívót elősször azt hittem, hogy a kormányunkak nem tetszik az, hogy Sárhegyi István az igazgatóság tagja, hiszen tudva levő hogy édesapja az előző kormány támogatója volt, igy amikor megláttam a tegnapi hirt, nem értettem hogy Blénessy-vel mi a gond? de igy már ok
A kis zabszemre csatlakozva, azért már nagyon ba...a a csőrömet, hogy bezzeg a Rába 3k felett is tud 5-10%-okat, itt ilyen vak a piac, hogy küzdünk hetek óta 1600 körül?
Hasonlóan látom én is amiket írtál. Ezt már jópárszor átbeszéltük, leírtuk, (megköpködtük). Nagyon izgalmas hetek, hónapok elé nézünk az biztos. Én személy szerint izgatottan várom a fejleményeket, napi csöpögtetéseket. Szinte minden nap fog hozni valami morzsát innentől remélhetőleg. Mellette persze ott van az a természetes kis zabszem is.:)
Taktikailag nem lenne jó a folyamat rövidítése. A lassúság oka tisztán politikai és tőkepiaci taktika. A holdingnak egyetlen lövése van arra, hogy a közgyűlési előterjesztésekkel egyszerre nyugtassa meg Brüsszelt, a hitelminősítőket és a piacot, ehhez pedig kénytelenek az utolsó percig csiszolni a határozatokat. Blénessy László önmagában nem „akadálya” volt a transzparenciának, de a holdingon belüli pozíciója miatt az ő távozása bír komoly jelzésértékkel a piac felé.
Szerintem 2 héten belül jön a EURós kötvénykibocsátás. Lehet már jövő héten! Most 367ft az EUR. Cégnek most jó lenne, ha még gyengülne a ft. Azért szerintem a Moodys pozitív minősítése sok károgót elgondolkodtatott :D Eddig írogatták, hogy nem ér semmit a cég, meg csőd, stb. Sok jós azt hiszi jobban ért a cégértékeléshez, mint a világ nagy minősítői. SAFE pénzek jönni fognak, pedig ezt is sokan károgták, hogy nem lesznek. Ez már tuti tény. Szerintem az is tuti, hogy a 4IG a SAFE nagy részét megkapja megrendelés formájában. Ha így lesz akkor kiderül, hogy a sok ökörség amiket sokan írtak, (pl. a 4IG semmi megrendelést nem kap az új kormánytól, stb.)semmire nem volt jó, illetve arra, hogy sok kicsit elijesszenek a papírtól és csökkentsenek, vagy teljesen kiszálljanak. Tudomásul kell venni, hogy a 4IG nemzetközi cég, tele nemzetközi befektetőkkel és külföldi cég és ország kapcsolatokkal. Ez a kulcspozíció még majd a 4IGnek is jól jöhet. A cég vizsgálja, hogy tudnak szorosabban együttműködni a SpaceXel. https://www.portfolio.hu/global/20261001/itt-a-nagy-visszateres-kulcspoziciot-kapott-elon-musk-a-trump-kormanyzatban-866706?amp Ha megtörténik a kötvénykibocsátás az majd felfelé hajthatja az árfolyamot. Remélem majd a cég is veszi a részvényeit, mert 1-étől él a saját részvény vásárlására a felhatalmazás. November végéig lehet átveszik a hazai szélerőművek kb. felét. az is pozitívan dobhat a cég megítélésén. A következő 3 hónapban rengeteg esemény és hír lesz a cégről. Remélem az árfolyam is idén még 3000ft felett is lesz. Az innét még duplázódást jelentene. 1601ft és 28milla
Szia! Nem értem, hogy miért Blénessy volt a transzparencia akadálya? Felügyelő bizotssági tagot pedig közgyűlés jóváhagyása nélkül az igazgatóság is tud delegálni, ha jól emlékszem akkor a májusi rendkívüli közgyűlésen lett elfogadva, tehát lehetne rövidíteni a folyamaton. Szintén lehetne a röviditeni a folyamaton, akkor is ha már meghirdetésre került a közgyűlés hogy ha előterjesztéseket okt 9-előtt közzé teszi a cég a bét-en! Nem muszáj kivárni a határidőt - a kisbefektetők pedig nyugodtabbak lennének. ezt tegnap előtt is irtam
Az események nem a távoli jövőben, hanem napokon belül, rendkívüli sebességgel fognak felgyorsulni. Mivel a december 31-i SAFE-határidőig szinte óramű pontossággal kell haladnia a szereplőknek, az igazi pörgés 2026. október 9-én veszi kezdetét. Miért pörög fel? A cégnek még a közgyűlés előtt tesztelnie kell a nemzetközi alapok reakcióit. A kötvények iránti kereslet és az árfolyam ingadozása ebben a két hétben fog kicsúcsosodni.Nem kell hónapokat várni, a politikai és vállalati sakklépések október 9-én, a részletes előterjesztések megjelenésével robbannak be a nyilvánosságba.
Akkor még a feltöltődéshez egy kis rész infó. Az október végére tett rendkívüli közgyűlés kicsit szorosabbra tette a határidőket. Október 30. (A vállalati feltétel teljesítése): A 4iG rendkívüli közgyűlés az első dominó. Brüsszel nem fogad el olyan nemzeti programot, amelyben korrupciógyanús vagy oligarchikusnak bélyegzett magáncégek érintettek. A közgyűlésen megválasztott új, transzparenciát szimbolizáló menedzsmenttel a 4iG papíron „szalonképessé” válik, így jogilag már nem képezheti akadályát a SAFE-program jóváhagyásának. November közepe (A minisztériumi villámjelentés): A négy minisztérium által végzett átvilágításnak nem kell 100%-osan lezárulnia az év végéig! Az államnak elég egy hivatalos részjelentést és intézkedési tervet letennie Brüsszel asztalára november közepén. Ebben a kormány garantálja, hogy a csökkentett 5,4 milliárd eurós keretből kizárólag közvetlen, tiszta állami honvédelmi beszerzések (pl. ahaderőfejlesztési program állami elemei) valósulnak meg, és a vitatott 4iG-szerződéseket zárolják vagy felülírják. December eleje (A brüsszeli pecsét): Mivel az Európai Bizottságnak már az asztalán van a módosított, csökkentett összegű magyar kérelem, a brüsszeli bürokrácia a politikai elköteleződést látva december első felében kiadja a hivatalos jóváhagyást. December 31. előtti napok (A kötelezettségvállalás): A jogszabályok szerint a határidő lejárta előtt a kormánynak a jóváhagyott program alapján aláírt hitelszerződéssel és hivatalos kötelezettségvállalással kell rendelkeznie. Ha a szerződést karácsonyig aláírják, a pénzkeret jogilag meg van mentve – maga a fizikai utalás és a projektek tényleges megvalósítása már áthúzódhat a következő évekre is a program zárásáig. Szerintem minden ebbe az irányba terelődhet ha jók az értesülések. Kitartás!
Sajnos ez egeszen addig tart ameg a 4ig arfolyamot es a ceget nem a piaci racionalitas, hanem a politikai boszorkanyuldozes hatarozza meg. Remelem hamarosan felszall mar a kod, mert szerintem mindannyian nagyon unjuk ezt a helyzetet.
Én a képviselőknek is tartanék ezekről alapfokú felkészítést mielőtt beülnek a parlamentbe, önkormányzati képviselő-testületekbe. Hihetetlen, milyen alacsony szinten vannak. :)
Direkt nem szoltam, vartam , meddig mehet a szemelyeskedesben a masok kioktatasaban , es a “mindenki hulye csak o lat es ert mindent” hozzaallasaban. Egyebkent teljesen olyan, mint a masik topikban realmadrid, egyszeruen az ilyenekkel nem kell foglalkozni, vitatkozni, at kell nezni rajtuk. Tok mindegy mit irsz, ha nem ert egyet veled, a te tenyeid propagandanak minosulnek es az o gondolatait meg tenykent kezeli. Vitazni ilyennel nem lehet es nem is erdemes.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.